The beach and roller coaster

Påskdagen började med påskdagsgudstjänst.
Alla fina ungdomar!<3
Pastor Dante predikade.
Efter gudstjänsten var det påsklunch i kyrkan!
Italienarna hade ordnat med gulligt påskpynt! ;)
Sen fick barnen sina påskägg. I Italien ger man påskäggen på påskdagen och man letar inte efter påskägg utan man ger gigantiska chokladägg inslagna i presentpapper och inuti dem ligger det en liten leksak eller annan gåva.
Det var väldigt variernade vad det kunde vara i äggen. En del fick bara någon liten grej medan andra fick en fin leksaksbil.
Det var roligt att se deras påsktraditioner! De bröt sönder äggen så att alla fick smaka av chokladen. En del ägg var bara vanliga kinderägg medan chokladen från det stora ägget var väldigt god!
Efter äggätandet ville vi hitta på något. Italienarna bestämde sig då för att ta oss till stranden. Det krävdes en del logistik för att lyckas packa in oss alla i bilarna...
Egentligen var det inget strandväder så sett, men det var ändå roligt att få se havet igen. På påskaftonen var vi vid havet i stan, stranden de tog oss till nu låg en bit utanför Livorno, närmare bestämt i Pisa kommun. Härligt att få gå på en stor strand så där i början av april, även om det blåste väldigt mycket! :)
Några stannade kvar på stranden och spelade fotboll medan några andra av oss gick och åt glass.
Vi hittade en liten nöjespark så vi slog på stort och åkte berg och dalbana! :D
Märkligt kotträd!
Kvällen avslutades med enorm pizzakväll! Vi beställde in pizza till kyrkan som vi åt allihop tillsammans och sedan lekte vi lekar! Ja ni förstår, vi hängde verkligen med varandra från morgon till kväll. Bara vi svenskar var 20 personer så man hade ju minst typ 30 personer runt sig hela tiden! Annorlunda, intrycksfullt, uttröttande men roligt! :D Tänk att ha det så i en vecka. Inte konstigt jag känner mig lite tom nu och längtar tillbaka!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0