Ärendenas dag

Vilken konstig dag det varit idag.
Har inte känt mig så glad idag, även om det inte hänt något dåligt.
Men glädjen har sakta men säkert återkommit under dagen eftersom vi fått uträttat en hel del idag.
 
Dagen började med att jag gick till vår Husvärd för att kolla om hon kunde se hur vi ligger till i kön på att få badrumsskåpen, fönsterbrädorna mm fixade. Hon svarade som hon brukar att kön är lång och att sådana här arbeten hyrs ut. Men helt otippat så ringde hon ändå upp ett av företagen för att kolla om de kunde komma hit snart. Ännu mer otippat så visade det sig att de kunde gå in i vår lägenhet IDAG! Så jag gick upp till lägenheten igen och tömde badrumsskåpen ifall de skulle byta dem redan idag.
 
När jag kom hem från jobbet visade det sig att de inte utfört något arbete i lägenheten idag. Men de hade lämnat de nya badrumsskåpen här i vår lägenhet och lämnat en lapp att de kommer imorgon och byter dem! Får väl se om de även passar på att skruva fast de fönsterbrädor som är lösa.  
 
Under dagen har jag även äntligen fått tag på Poseidon (de har ju så dumma telefontider och dessutom är det ofta upptaget). Just nu parkerar vi ju vår bil i en bur i garaget och från och med nästa lördag, 1 december, så hyr vi istället en bilplats utomhus (för att det är billigare). Men vi har kommit fram till att vi nog helst vill ha vår bil i garaget fast utan bur. Så det känns skönt att jag äntligen tog tag i att få tag på Poseidon idag. Dock kunde de inte ge mig så mycket information utan jag får hålla utkik på deras hemsida på tisdag när eventuella lediga platser släpps.  
 
Ytterligare något bra som hänt gäller den eviga tv- och internetfrågan som numera verkar vara ett ansvar som cirkulerar mellan Comhem, Itux och Poseidon. Den där lappen vi fick förra veckan av Poseidon om en tekniker som skulle komma i lördags har vi fått veta gällde aldrig oss eftersom vi redan har en "fungerande" box. Men vi vet ju alla att den bara ser ut att funka men det kommer ingen signal! Hur som helst, igår fick vi veta att imorgon kommer äntligen Primär Teknik (som jobbar för Itux som i sin tur är leverantör för Comhem) hit till vår lägenhet och ska förhoppningsvis (!) lösa problemet. Nu håller vi tummarna!!
 
Så imorgon ser det ut som att en snubbe kommer lösa problem i vardagsrummet medan en annan snubbe kommer borra upp badrumsskåp. Allt utan att varken jag eller Simon ens är hemma. Hur gör alla andra människor i detta land som arbetar hela dagarna när man behöver få uträttat saker hemma? Tur att vi kan lösa så att de får tag på våra lägenhetsnycklar.
 
Efter jobbet idag tog jag mig tid att kolla lite på julklappar. Jag har nog bestämt mig vilken naprapat jag ska boka mig hos. Simon ringde och bokade klipptid idag och lyckades få en tid idag. Jag ska försöka hinna ringa och boka en klipptid åt mig imorgon. Så snacka om att det känns som att vi fått saker gjort! :)
 
Om ni inte redan tröttnat på all text så kan jag berätta att sist men inte minst i raden av bra saker som inträffat idag, så har jag äntligen invigt vårt badkar! :)
Det var underbart varmt och skönt!
Men jag hade inte ro att ligga särskilt länge i badet, blir ju lätt uttråkad ;) Känns i alla fall bra att jag äntligen haft tid att inviga vårt badkar.
Det är sådan lyx att ha en lägenhet med både en dusch och ett badkar!! :D 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0