Att ta tillvara på dagen

Var inte hemma förrän vid halv 8 igår kväll. Fortsatte röja i köket och diska fat, plåtar och tårtbrickor från kalaset i helgen. Kände att jag bara behövde vara hemma och komma i ordning. Det står fortfarande fullt med extrastolar och bord här. Som tur är så är jag ledig idag så nu har jag tid! Dessvärre blir jag nästan handlingsförlamad när jag vet att jag har flera lediga timmar på mig att göra vad jag vill! Det är så mycket jag vill. Å ena sidan vill jag bara spendera en dag i soffan och kolla på film, å andra sidan vill jag ut och springa och se mig omkring i området. Passerar en tjärn/damm med gångstig runt varje dag när jag kör till jobbet som ser så mysig ut att ta sig runt. Så jag vill ta mig dit och se hur det ser ut. Har några samtal jag behöver ringa också och så är det lite annat som behöver fixas. Sen ska jag vara i Kungälv tidigare än vanligt för i eftermiddag har vi mycket att förbereda inför kvällens stora sommaravslutning på BARA VARA. Så jag får se vad det blir utav den här dagen. Dags att sluta skriva och ta några beslut! ;)
 
Måste bara visa er vilken vacker utsikt jag hade från mina köksfönster förra veckan.
Jag känner sådan frid bara av att titta ut genom fönstrena och se allt det gröna framför mig! Jag vet inte varför det påverkar mig så starkt. Kanske för att jag är uppvuxen på landet? Jag älskar de gröna träden och hur man ser att solen fortfarande lyser på tallarna längre bort. Vi har tyvärr bara öst-läge så vi har morgonsol, men det är trevligt att vi ändå kan se kvällssolen lysa på de ställen där den tar sig runt de höga lägenhetshusen.

Min 25-års dag

Hade en fantastiskt bra födelsedag igår! Bästa födelsedagen på länge måste jag säga! Trots att jag egentligen blev firad i lördags har jag verkligen känt mig uppvaktad och firad på min "riktiga" födelsedag också! Har fått rosor, fler paket och ätit tre olika tårtor i flera omgångar (även om inte någon av tårtorna var gjorda för min skull hehe) ;) Dessutom har jag fått ovanligt många vykort och brev på posten med grattishälsningar. Roligt!
Dagen började 05.45 med att Simon kom och sjöng för mig och gav mig frukost på sängen!
På jobbet sedan sjöng de också för mig och jag fick en grymt bra present! En så kallad Tool Caddy som man kan förvarar alla sina tårtverktyg, färger, glitter, tyllar, kavlar i - ja alla tårtgrejer helt enkelt! Dessutom är den ju LILA! ;) Tårta fick jag med! Supergod! Det blev många skratt och skämt nu när jag blivit ett kvarts sekel. Ellinor gjorde en, ja vad ska man kalla det, banderoll och knöt runt mitt huvud. Härlig stämning och riktigt rolig arbetsdag med andra ord! ;D
Direkt efter jobbet åkte jag och Lukas och plockade upp Hanna och så åkte vi på studentuppvaktning hos söta Caroline som tog studenten!
Det blev en rolig stund med ännu mer tårta och härliga människor! Kändes inte alls konsitigt att fira någon annan på "min" dag, jag fick så många grattis så jag med så även jag kände mig firad! :)
På kvällen bjöd Simon ut mig på date ;) Vi åt gott på en av våra favoritrestauranter på Avenyn.
Jag är verkligen helnöjd med min födelsedag som ni säkert förstår! Stort TACK till alla er som uppvaktat med sång, paket, sms, blommor, vykort eller på facebook! Ni gjorde det till bästa födelsedagen på länge!
 

Sista dagen som 24-åring

 
Hej!
 
Idag är det sista gången jag skriver som 24-åring. Har haft en jättebra helg med 25-årsfirande i lördags. 38 härliga människor kom hem till oss i lördags och givetvis skall ni få bilder att se från denna händelse ;) Men just nu är det fullt ös som vanligt så idag får det räcka med en bild på en cupcake... I söndags var jag helt trött och slut efter tre dagar med bakande, marinerande, spritsande, kokande, vispande, kavlande, dekorerande... ja ni fattar ;) Tog halva söndagen innan jag ens kom igång. Vi åkte och kollade på dator till mig för jag hade önskat mig bidrag till det i födelsedagspresent. Min dator fyller 5 år imorgon, det är en inte längre flyttbar bärbar dator om man säger så... Den stänger av sig lite då och då och ja... Jag behöver en ny helt enkelt. Hittade en som jag fastnade för men ska fundera lite.  
 
Igår efter jobb och träning behövde jag handla lite på Maxi så jag var inte hemma förrän typ halv 9 och då skulle jag laga middag. Efter det fortsatte jag diska det som inte får diskas i diskmaskin efter helgens kalas. Så ja, det blev inte så många timmar kvar på den dagen. Hade ett mail jag behövde svara på och plötsligt var klockan 00.30! Idag hade vi ungdomsråd direkt efter jobbet och imorgon är det studentuppvaktning som gäller! Ska försöka fira min födelsedag lite också, även om det mesta firandet skedde i helgen :) Snart är det redan fredag igen och då har vi BARA VARAS stora sommaravslutning "Pimp your ride". Det kommer bli grillning, musik, sumobrottning i stora dräkter, jätteboxning och tävling där alla får sms-rösta på det fordon man tycker är snyggast. Första pris är ett guldkort på Liseberg. Kommer säkert berätta mer om detta längre fram.
 
På lördag jobbar jag, sen är det kalas, på söndag ska vi grilla med församlingen och ja, sen är det ny vecka igen. En ny vecka med bara fyra arbetsdagar, nationaldag, flera studenter, en eller kanske två olika hjälpa-till-att-flytta-dagar, samt ytterligare ett kalas. Jag bara inser att bloggen kommer prioriteras ner. Maj/juni är alltid en intensiv period. Dessutom har vi högsässong på Tårtdecor nu.
MEN VI HÖRS HÖRRNI! ;D

Bättre än väntat

Varit en ganska seg dag idag. Har känt mig trött och nere och hade ingen större lust att gå till Sportlife efter jobbet idag. Men jag är glad att jag gick för passet var jätteroligt och det var bra musik vi körde till! Det gjorde mig gladare! Ska försöka tänka på det att när man inte känner någon ork eller lust -det är just då man verkligen ska gå.
 
Imorse hade vi ingen fantasi vad gäller vad vi skulle laga för middag idag. Det slutade med att jag tog upp köttfärs ur frysen, jaja man kan alltid göra spaghetti och köttfärsås... Men när mitt MRL-pass var över såg jag att jag hade fått ett sms från Simon där han föreslog klyftpotatis och köttfärsbiffar. Ja, bra idé! Det blev både potatis och morötter i långpannan och så tog vi receptet på Köttfärsbiffar med pepprig sås som Alexandra en gång tipsade om :) Supergott!
Lite tråkigt dock att klockan redan närmar sig 22 och jag har precis blivit klar med middag, disk och tvättvikning... Blev en halvtimmas "fritid" ikväll, jaja det är så det är ;) Imorgon kväll ska vi ha första lokala träffen i den utbildning jag läser: Pingst Ledarutveckling. Så vi får se om vi hörs imorgon.
God natt!

Pingsthelgen

Hej hej alla sköna människor!
 
Jag har haft tre sköna dagar! Haha och nu när jag tänker efter har jag varit på ICA Maxi tre dagar i rad, kul... I fredags bakade jag innan jag körde upp till Kungälv för att klippa mig. Sen gick jag runt lite i Kungälv och bara njöt av värmen. Det har ju varit så otroligt varm och soligt nu de senaste dagarna! Fast just nu regnar det, nästan lite skönt att temperaturen får sjunka lite. När jag kom hem från Kungälv lagade jag middag och sedan pratade jag med IF i 30 minuter i telefon. Det är ju en hel vetenskap det där med försäkringar...
 
På BARA VARA på kvällen spelade vi brännboll och grillade. Blev en riktigt ljum och härlig kväll utomhus. Jag tappade helt tidsuppfattning när det var ljust så länge och jag gick runt i bara T-shirt. Frågade vad klockan var och när jag fick höra att den var 22.30 trodde jag knappt mina öron! Underbart!
Igår var det Pingstafton och dagen började med jobb. Efter det var jag en snabbis in på Maxi och sen var jag hemma i 30 min innan det var dags att åka på kalas för Simons pappa som fyllde år igår!
Jättegoda pajer och sallad!
Efter kalaset drog vi vidare ut till Marstrand där vi kollade på Eurovision Song Contest på projektorduk tillsammans med 13 andra ungdomar!
Hemmagjord Tryffel och andra gosaker!
Kom hem vid 2 inatt så idag tog vi oss en lång sovmorgon. Problemet är bara att det blir så varmt i vår lägenhet så man vaknar av värmen. Men det var ändå skönt att ligga och dra sig och inte ha något att stressa upp till. Efter sen frukost åkte vi upp till Maxi i Kungälv och STORhandlade (veckorhandling + handling inför kalas). Skönt att ha det gjort.
 
Annars händer inte så mycket idag. Har fått upp tre fina tavlor i form av ord på väggen som jag fick i julklapp av Ellinor för typ 2 år sedan, äntligen! Lyckades aldrig bestämma mig i förra lägenheten vart jag ville ha dem, men nu har jag äntligen bestämt mig. Bild kommer när ni får bilder på resten av nyheterna här hemma ;) Har varit några varv upp och ner i källaren med grejer också och nu har Simons päron precis varit här och lämnar extrabord och stolar. Om ca 20 min börjar finalen i hockey-VM mellan Sverige och Schweiz så då vet jag en som kommer sitta bänkad vid TV:n, jag får med andra ord "kontoret" för mig själv här nere ;) Vet inte riktigt vad jag ska hitta på nu faktiskt och det känns sköööööööööööööööööööönt! Lite you-tube klipp på musikvideos jag inte sett kanske? Eller ännu ett blogginlägg om filmer jag sett på sistone? Framför allt ska jag försöka gå och lägga mig i tid så jag blir av med den här tröttheten jag ständigt känner. Önska mig lycka till!

Grönskans tid är här

Så underbart väder det är ute nu! Igår när vi öppnade porten på lagret för fraktbolaget som kom för att hämta paketen vi skickar från vår webbutik på Tårtdecor kände vi vilken otrolig värme som slog mot oss! Wow, det är ju runt 20 grader ute nu! Underbart! Är sommaren här för att stanna tro?
 
Nu när jag körde hem ikväll bara njöt jag av naturen utanför. Det är så vackert ute överallt med alla vitsippor som lyser vitt på marken och alla gröna träd som nyss slagit ut! Tog lite kort på min hemfärd...
Vacker utsikt uppe på Angeredsbron!
När jag rullade in i mitt område hade en man tänt grillen utanför sin altan, barnen lekte ute på gräsmattorna och det frodas för fullt i alla rabatter. Älskar våren! :)
Imorgon är jag ledig. Ska baka och klippa mig. På BARA VARA ska vi spela brännboll och grilla så jag hoppas vädret blir lika fint imorgonkväll! God natt!

Lincoln Lawyer

Var en stund på torsdagsklubben ikväll. De skulle dock se en film som jag inte var särskilt intresserad av, eller av titeln att döma trodde jag inte att jag var så intresserad. "Laputa: Castle in the sky" hette den. Men jag åkte upp för att säga hej och äta min lunchlåda. Tittade en stund på filmen och den var inte alls så ointressant som jag trodde! Men sen åkte jag hem för att hinna säga hej till Simon innan han skulle sova. Hans alarm ringer 04.15 imorgon så nu sover han.
 
Förra gången jag var på torsdagsklubben tittade vi i alla fall på Lincoln Lawyer från 2011 med Matthew McConaughey i huvudrollen.
Utan att berätta för mycket handlar filmen om en försvarsadvokat och problematik som uppstår kring det... Låter ju lagom inspirerande men den var jättebra tycker jag!
Filmer jag sett tidigare med Matthew McConaughey är: Magic Mike, The paperboy, Tropic Thunder, Fool's Gold samt Hur man blir av med en kille på 10 dagar.

Min drömtavla

Det finns en tavla på IKEA som jag hemskt gärna vill ha. Den är så vacker tycker jag! Älskar allt det gröna och ljuset som strålar genom trädkronorna!
Vi skulle vilja ha den här tavlan på väggen ovanför vår soffa i vardagsrummet. Den skulle nog passa jättebra mot den mörka fondväggen och svarta soffan när alla andra väggar i rummet är vita. Problemet är bara att den tyvärr är lite för stor för att få plats på den väggen. Den är 200 cm lång och 140 cm hög. På längden finns gott om plats men på höjden skulle den hamna bakom soffan. Så just nu kollar vi på andra lösningar, t.ex. om man kan köpa den och spänna om duken mot en mindre ram eller helt enkelt hitta ett helt annat motiv som också är lika vackert.
 
Har ni några förslag på fina tavlor? Gärna med naturmotiv med mycket grönt i. Var kan man få tag på stora tavlor som inte kostar skjortan?

Les Misérables

För några helger sedan såg jag och Simon Les Misérables från 2012.
En film med både Hugh Jackman, Amanda Seyfried, Russell Crowe och Anne Hathaway. Hur grymt som helst! Även Eddie Redmayne (spelar i My week with Marilyn), Sacha Baron Cohen (spelar Borat och Brüno) och Helena Bonham Carter (spelar b.la. Bellatrix i Harry Potter, Röda Drottningen i Alice i Underlandet och Mrs. Lovett i Sweeney Todd) var med.
Tyvärr blev jag lite besviken. Eller jag får skylla mig själv, jag hade inte koll på att det verkligen bara skulle vara sång genom hela filmen på 2,5 timma! Jag visste ju att Les Misérables är en musikal, men trodde väl att den kanske skulle vara lite mer som t.ex. Mamma Mia (filmen) med repliker emellan sångerna. Men där trodde jag fel. Tror det förekom kanske fem repliker i hela filmen! Så trots alla bra skådisar som jag gillar så kommer inte denna film högt upp på min bästa-film-lista.

So undercover

För ett tag sen kollade jag på So undercover från 2012 me Miley Cyrus i huvudrollen när jag kände för att kolla på en lättsam film och för att jag gillar Miley som skådespelerska. Det var en rolig, typisk college film. Nu när jag gjort lite efterforskningar visade det sig att Kelly Osbourne tydligen är med i denna. Haha så väl känner jag till henne ;) Såg inte det när jag kollade på filmen!
Men nja. Den var bättre än LOL faktiskt, men den bästa film som Miley spelat i hittills är helt klart The Last Song! Men det beror nog mest på att det är Nicholas Sparks som skrivit boken som filmen är baserad på!

Never Say Never

Under de senaste veckorna har jag sett en hel del filmer som jag inte hunnit blogga om.
Den första jag sett är Never say never från 2011.
Denna omtalade film, denna omtalade kille. Jag var bara tvungen att se den för att skaffa mig en egen uppfattning. Detta är en film om Justin Biebers väg till framgång. Hans konsert på Madison Square Garden den 31 augusti 2010 och förberedelser inför den varvas med dokumentärinslag och intervjuer med familjemedlemmar, fans och människor ur Biebers närhet. Personligen tyckte jag mer om dokumentärdelarna än scenerna från hans konsert. Kan inte riktigt kalla mig för ett Bieber-fan, tror jag kan tre av hans låtar... förutom hans julskiva som jag faktiskt lyssnar på en hel del i juletid, den är stämingsfull. Justin Bieber är 19 år gammal och man kan inte sticka under stol med att han är världsberömd och mycket framgångsrik. Visst har han talang, jag tyckte det var särskilt roligt att se scenerna från när han var liten och man redan då såg hur musikalisk han är. Det tror jag var äkta. Men ibland kan man ju undra om han hade varit så berömd idag om det inte vore för alla skrikande tonårstjejer som genom sin besatthet av Bieber gett honom möjlighet att få vara där han är idag. För jag tror verkligen det finns andra som egentligen är mer musikaliska och genuina men som bara inte får rätt stöd frammåt.

De två senaste veckorna

Så vad har jag egentligen gjort de 2 senaste veckorna eftersom jag haft så svårt att hinna uppdatera bloggen? Och varför är det ens intressant att berätta vad jag gjort? Jo för att den här bloggen handlar om min vardag och det är just vad jag har befunnit mig i: Min vardag! ;) Jag tänkte ni kunna få hänga med genom lite mobilbilder, precis så som jag bloggade för 2 veckor sedan när jag skulle sammanfatta min vecka. Den sammanfattningen slutade med att jag skulle provbaka och göra olika tårtdekorationer. Tänkte bara visa er, när man använder Tårtdecors Tårtbottenmix (som bara blandas med ägg och vatten) så blir tårtbotten så här fin och smidig att jobba med!
Jag har inte ens någon anslagssåg eller annan bra kniv till tårtor utan jag bara använde en vanlig kökskniv att dela tårtbottnarna med och det gick hur bra som helst!
Jag fyllde tårtan med skogsbärsmousse och stracciatellamousse. Hade inte smakat dessa innan så jag ville prova och se hur de var. Skogsbärsmoussen var jättegod och stracciatellamoussen var helt okej, men den smaken passade inte så bra i tårta tyckte jag. Jag föredrar hellre stracciatellaglass som jag åt flera gånger när vi var i Italien!
När jag skulle fylla tårtan använde jag mig självklart av tipset som Margareta gett mig att lägga tillbaka tårtbottnarna upp och ner i en plastpåse i bakformen och fylla i den! ;)
Glöm inte smörkräm överst på tårtbottnen innan du lägger på sugarpasten eller marsipanen för att stänga inne fukten i tårtan och undvika att ditt "tårtlock" börjar "svettas"!
Men nej nu skulle ju inte detta bli en tårtlektion utan jag skulle bara visa vad jag gjort.... Dagen efter mitt övningsbakande kom Linda och Emanuel på besök! Vi drack te och åt mackor, spelade Game of Life, provsmakade tårtan och skrattade massor! :D
Dagen efter var det jobb och MRL som vanligt och sen blev det Valborgsmässoafton. Tyvärr jobbade jag så jag missade Cortegen i år, men på kvällen såg ni ju i föregående inlägg att jag var i smyrnakyrkan. Natten till första maj sov familjen Skogström hos oss. Första maj blev en skön, ledig dag med frukost och brädspel, grillning hos Simons föräldrar för att sedan avsluta med tacos och film hemma hos oss med Skogströms och Herr & Fru Daun! :)
(De här bilderna är faktiskt tagna med min systemkamera men jag råkade visst ha någon konstig inställning så de blev väldigt blåa...)
Första grillningen utomhus för min del! Det var riktigt gott med fläskytterfilé, kyckling, hemmagjord potatissallad med äpple i och massa god sallad!!
Älskade vänner! Åh vad jag tycker om de här människorna!! Vi har så roligt ihop! :D
På BARA VARA sen på fredagen hade vi Raggsocksinnebandy. Vi gjorde om kyrksalen till en innebandyplan och med raggsockor på fötterna och på innebandyklubborna blev det halt och glidigt och springa omkring! ;)
På lördagen jobbade jag, Simon var på filmteamsmöte och på kvällen var jag på Gospelkonsert i Saronkyrkan. Linda är med i den gospelkören så jag ville dels lyssna på henne och dels se hur den kyrkan såg ut för jag har aldrig varit där!
Det var en kör fylld av glädje och svängiga låtar!
Ja vad har hänt mer...? På söndagen var det sovmorgon, ungdomsråd och på gudstjänsten kl 16 predikade Simons pappa. Den här veckan som varit nu har ni hängt med lite mer i min vardag. Jag hämtade ju ut mitt paket från Ellos i onsdags med gardiner som jag beställt och i torsdags njöt jag av en röd ledig dag som bara spenderades hemma. I fredags natt när vi kom hem efter en rolig kväll på BARA VARA hittade vi denna förskrämda lilla stackare i rabatten utanför vår port:
Svårt att säga om det var en hare eller en kanin faktiskt. Undrar vad den gjorde där så nära huset? Väldigt söt var den i alla fall! :)
Igår och idag har varit två riktigt sköna dagar och jag har njutit till max! Vi har varit på IKEA både igår och idag hehe ;) Igår var vi först på Second Hand i Kungälv en snabbis innan de stängde. Jag köpte fyra vita krukor för 40 spänn, det kallar jag kap! Sedan for vi till IKEA. Jag hade börjat få lite abstinens på inköp av diverse prylar till hemmet så som mattor, tavlor och blommor, därav denna shoppinghelg. Vi fixade en del när vi flyttade in i lägenheten i höstas och även i julas med gardiner och så, men nu var det längesen vi fortsatte med inköpet till lägenheten. Vi hade fortfarande inga tavlor i vardagsrummet, ingen matta under köksbordet, ingen liten förvaringsmöbel i hallen.... Ja ni fattar. Sådant där som jag går och drömmer om och vill fixa. Så nu tog vi tag i det! Det slutade med blommor och en möbel till balkongen, en rund matta till sovrummet, ett avlastningsbord till hallen och lite annat smått och gott! Men vi hittade ingen bra tavla på IKEA. Den enda tavla jag vill ha får tyvärr inte plats där jag vill ha den. I-landsproblem. Så vi får leta vidare... Även mattor till kök och vardagsrum får vi fundera vidare på. Idag var vi på IKEA igen för att komplettera med en kruka till en av blommorna på balkongen och då slog vi till på en golvlampa till vardagsrummet! Nu är allt nyinköpt på plats, blommorna är planterade och jag är så nöjd! Nu är jag i det där stadiet ni vet; går-bara-omkring-och-tittar-på-allt-fint-i-hemmet-och-njuter! :)
Vill inte visa er allt för mycket för det är roligare om ni får se det i verkligheten ni som har planer på att komma hit ;) Men jag kan i alla fall visa er hur det blev med de nya gardinerna, det är inte så noga! 
Här i fönstret är även lampfoten ny.
En av krukorna jag köpte på Second Hand:
Ni kan få en liten sneak peak på balkongen också ;)
 
Men... givetvis har jag fler drömmar och planer, men det får vänta än så länge!
 
Nu är det hög tid att sova! En ny vecka väntar!
 

House of God

Minns ni när jag skrev att jag såg fram emot min helg väldigt mycket för 3 veckor sedan? Bland annat så var det för att House of God skulle spela på BARA VARA. Nu har jag äntligen tid att visa bilderna från denna kväll!
 
House of God består av Samuel och Alfred som skriver housemusik som lovsång. Spana in deras hemsida här för att läsa mer om deras vision och lyssna på deras första låt: Not for our sake.
 
Både jag och Simon fotade med vår systemkamera den kvällen och vi lyckades visst komma upp i nästan 300 foton på ca en timmas tid... Galet. Men jag ska bara välja ut några, jag lovar ;) Det blev en riktigt go kväll med massa musik, dans och härligt ös!
 
Valborgsmässoafton spelade H.O.G även i smyrnakyrkan i Göteborg så då var vi där och kollade också!
Det blev en skön kväll med caféhäng, bra möte, lovsång, och framför allt underbara människor! Fick ett kärt återseende, Matilda var där och sjöng med H.O.G så det var kul att se henne igen!

#Livorno13 - Filmen!

Nu när ni sett hela min reseberättelse skall ni även få se filmen som Filmteamet gjorde från vår resa till Livorno! Det var denna som visades upp den söndagen då vi presenterade vår resa på gudstjäsnten för församlingen 21 april.
 
Foton i all ära, men en film ger allt en ännu bättre förståelse för vad vi varit med om. Titta på filmen så får ni en ännu bättre bild av vår resa.
Håll till godo! ;D
 
Förstår ni varför jag älskar dessa ungdomar?! ;)

Florence

Sista dagen i Italien åkte vi till Florence. Vi tog tåget från Livorno och det tog 1 timma och 20 min. Florence är en gammal stad med hundratals kyrkor och museum. I Florence blev vi guidade av en från församlingen i Livorno som jobbade som guide. Jättekul att få höra lite historia bakom byggnaderna och mer ingående fakta som vi aldrig hade fått veta annars.
Denna kyrka är tydligen världens tredje största kyrka!! Men jag vet inte om jag hörde fel för när vi googlat på det här hemma kan vi inte bekräfta detta. Hur som helst så är den väldigt stor; 153 meter lång och 114,5 meter hög. Guiden ville vi skulle gissa om vi trodde att kupolen eller tornet på kyrkan var högst. Vad tror ni?
Det är faktiskt kupolen som är högsta punkten på kyrkan. Den är som sagt 114,5 meter hög. Vill ni ha något att jämföra med kan ni tänka på Lisebergstornet som är 116 meter högt.
När guiden berättade att man kunde gå upp i kupolen om man ville blev jag genast sugen. Tänk vilken fantastiskt utsikt det måste vara där uppe!
Guidningen fortsatte genom stadens gator och förbi kyrkor, statyer och monument...
Bron som ni ser över floden med bebyggelse på är mycket känd. Kan man någonting om Florence är det oftast denna bron man känner till. Tyvärr kom jag inte närmre än så här. Den guidade turen gick rätt snabbt och det gällde att hänga med. Efter lunch skulle vi gå omkring utan guide och kolla på vad vi ville i Florence, men jag valde annat så jag hann aldrig tillbaka till denna bro. Kvinnan i lila polotröja till vänster i bild är för övrigt hon som guidade oss.
När den guidade turen var slut gick vi till en liten butik, där guidens man jobbade, fylld med olivolja, vin, ostar och andra italienska delikatesser.
Vi fick provsmaka! :)
Efter provsmakningen delade vi upp oss. Alla gick och åt på olika ställen. Jag, Simon, Hanna, Simon, Ellinor, William, Hanna och Louisa gick till en jättemysig restaurang vid en sidogata (det finns alldeles för många Simon och Hannor i det här sällskapet!!).
Jag beställde in lasagne och den var helt underbart god!! Tror det var resans godaste mål.
Till efterrätt beställde jag pannacotta. Hade tröttnat lite på alla espressos, vilket är det enda kaffe man får om man beställer svart kaffe i Italien, så jag beställde en amerikans kaffe bara för att få mer kaffe i koppen!
Efter maten bestämde vi oss för att gå tillbaka till den stora kyrkan och satsa på att gå upp på kupolen!
Först gick vi in och tittade i kyrkan.
Sedan gick vi ut och ställde oss i kön för att få gå upp på kupolen.
Sjukt segt att behöva stå i kö och vänta...
hehe ;)
Medan jag stod där i kön och tittade mig omkring fick jag plötsligt syn på en Lindt butik! En hel butik fylld med bara Lindt choklad!!
Utanför stod den största Lindt-kanin jag någonsin sett! Var ju bara tvungen att bli förevigad tillsammans med denna ;)
Äntligen blev det vår tur att få börja vår vandring upp i kupolen! Nu väntade 463 trappsteg! Tror inte jag egentligen fattade hur högt upp jag skulle gå och jag hade inte alls i tanken att det skulle vara ungefär som att gå tills fots hela vägen upp i Lisebergstornet!
Det var väldigt spännande! Ibland passerade vi fönster så vi kunde se hur högt upp vi kommit.
Men det häftigaste var nog när vi kom ut på ett ställe och insåg att vi var högst upp i kyrksalen precis under takmålningen! Helt galet! Allt såg så litet ut där nere. Hur ofta är man så här högt ovanför kyrkbänkarna?!
Det var svårt att lyckas få till en bra bild inne i de mörka trappgångarna, men den här bilden kan i alla fall ge er en uppfattning om hur trångt och brant det var.
 463 trappsteg och 10 minuter senare var vi äntligen uppe! Utsikten över Florence var oslagbar!
Men tiden gick snabbt och snart var det dags att börja gå ner igen för att hinna tillbaka till tågstationen i tid...
I ett skyltfönster för underkläder hittade jag dessa söta cupcakes, macaroons och tårtor. Helt i min smak ;)
Eftersom vi skulle åka hem dagen därpå avslutade vi kvällen med pizza i kyrkan allihop tillsammans.
Lånar en bild från en av italienarnas facebook ;)
Sedan lekte vi lekar tillsammans så länge vi orkade...! ;)
Efter många tårar och kramar var det så dags att säga hejdå till alla...
 
På torsdagen flög vi så hem. Vi hann inte med så mycket mer den dagen än att packa, städa lite efter oss och ta oss till flygplatsen i Pisa.
Hejdå sängarna...
och hejdå Franscesco! :( 
Sedvanlig väntan på flygplatsen...
Kl 18.10 lyfte planet och när vi närmade oss Sverige möttes vi av en fantastisk solnedgång.
Nu har ni sett allt vad jag varit med om i Italien! Minnen för livet.
 
JAG KOMMER ALDRIG GLÖMMA DENNA RESA! Varken platserna vi besökte eller de fantastiska italienare som vi fick lära känna! :)  

Pisa

Nu var det längesen jag bloggade om Italien, men vi var alltså där ett härling gäng på 20 pers 28/3-4/4.
 
Om det är någon som vill se de tidigare bilderna jag laddat upp kan man antingen fortsätta skrolla nedåt, eller klicka på respektive dag här för att komma direkt till just det inlägget:
Skärtorsdagen + Långfredagen - Livorno    Påskafton - Havet, berget och Master Chef
Påskdagen - Stranden och Berg och dalbana  Annandag Påsk - Parkhäng
 
På tisdagen 2 april tog vi tåget från Livorno till Pisa. Det tog ungefär 15 minuter.
Vi hade en ganska mulen dag i Pisa, men det gick bra. Det duggade bara lite lätt och frampå dagen kom till och med solen fram.
Pisa var en mycket mysig stad, men vi var ju givetvis där för framför allt en sak: Att se tornet!
Så här följer nu en hel rad med bilder på "Lutande tornet i Pisa" och katedralen bredvid tornet. Håll till godo!
Det blev en hel del typiska "kolla-jag-stöttar-upp-det-lutande-tornet-foton". Så klart. Sådana foton som man bara måste ta när man ändå är där.
Efter vi sett tornet delade vi upp oss så alla kunde göra lite vad de ville innan vi skulle åka tillbaka till Livorno.
Jag, Simon, Hanna, Louisa och Patric gick och shoppade och åt fantastiskt goda våfflor.
Innan vi tog tåget tillbaka möttes vi upp allihop och köpte gelato. Åh vad jag saknar umgänget och längtar tillbaka till Italien nu när jag kollar på dess bilder igen!!
På kvällen hade vi bokat bord på en restaurang strax utanför Livorno, i Pisa kommun. Den låg jättevackert precis vid havet och vi kom dit precis när solen gick ned.
Det var en härlig dag! Jättekul att få ha sett den kända "turistattraktionen" i Pisa! :)
 

Min lugna dag

Så NU sitter jag äntligen här! Visserligen är det redan eftermiddag/kväll och jag skulle ju sitta vid datorn hela dagen, men men... Simon är fortfarande och spelar in film med filmteamet så jag har det lugnt och skönt i min ensamhet. Hittills har jag vattnat alla blommor, dammsugit övervåningen, kört 4 tvättmaskiner, lagat middag, fått in mina sommarkläder i garderoben och sorterat lite i byrålådor och köksskåp. Men skulle inte hon ta det lugnt idag? Jo. Jag antar att detta är vad jag kallar att ta det lugnt. Hur som helst så ökar ordning och reda min inre frid och minskar min stressnivå så då är det värt det. Det vill jag lägga tid på när jag har möjlighet. Men NU, nu ska jag ta er tillbaka i tiden några veckor, närmare bestämt till Pisa 2 april.

Ja visst gör det ont när knoppar brister

Idag hände det.
När jag satt vid frukostbordet imorse och tittade ut genom fönstrena såg jag att björkarna börjat slå ut! Det måste hänt bara över en natt. Igår la jag inte märke till några gröna blad, idag syns de överallt! Underbart!
Längre bort runt husknuten är trädkronorna alldeles rosa! (Vet inte vad sådana träd heter.)
Dock har inte vädret varit något vidare idag. Det var jättefint imorse så jag tog bara linne och jeansväst under skinnjackan till jobbet, men sen började regnet vräka ner... Blommorna har helt fått ge vika av de tunga vattendropparna.
På väg hem från jobbet svängde jag förbi Vårväderstorget och hämtade ut ett paket från Ellos :)
Paketet innehöll en av de hissgardiner som jag beställde i söndags. Jag kom dock inte upp i Ellos minimiordervärde när jag skulle beställa så jag fick slänga med ett linne också. Den andra gardinen jag beställde kom ända hem i brevlådan igår, den beställde jag från Sovtex. Så nu är min plan och snarast få upp dessa gardinerna i fönstrena så jag kan slippa de malplacerade julgardinerna! Blir lite knasigt med julgardiner i fönstrena när våren spirar utanför.  
 
Imorgon är en röd dag, närmare bestämt Kristi himmelfärds dag, så Tårtdecor har stängt och jag är ledig! I min almenacka står med stora bokstäver "TA DET LUGNT". Jag ska verkligen försöka. Har tänkt sitta vid datorn heeeela dagen och "blogga ikapp mig", alternativt stryka och hänga upp gardiner om jag inte orkar det ikväll. Vill ner i källaren också och hämta upp mina vår- och sommarkläder och plocka ut stickat och liknande ur garderoberna. Simon ska vara i kyrkan hela dagen och spela in film med filmteamet så jag har hela dagen för mig själv! Får se om jag/vi lyckas maka oss till torsdagsklubben ;) Där vankas det i alla fall Machinegun Preacher (aldrig hört talas om den!) Jag lovar att höra av mig imorgon Tove! ;)

"Helgbloggen" nästa?

Hej hej!
 
Ville bara säga att jag lever och mår bra! Men jag funderar på om jag borde börja kalla denna blogg för "helgbloggen" eller något...?! Har ju inte bloggat sedan förra lördagen! Jag förstår inte hur jag hunnit blogga nästan en gång om dagen innan. Men det är bara att inse, jag prioriterar annat istället. Jag umgås väldigt mycket med vänner i veckorna och jobbar ju som bekant en hel del så jag väljer helt enkelt att lägga min tid på det, även om jag ibland kan tycka det vore gött att sitta mer vid datorn också. Men det hinns liksom inte med.
 
Kan säga att jag idag ÄNTLIGEN hunnit beställa två stycken gardiner, så nu kan jag snart ÄNTLIGEN bli av med de två sista julgardinerna (!) som fortfarande hänger kvar här hemma (ja det är sant)! Detta är också en av de grejer jag helt enkelt inte hunnit med. Jag har inte glömt bort det, jag har tänkt på det i princip varje dag, men jag har bara inte hittat en enda lucka att göra det på.
Idag har jag blivit klar med min att-göra-lista från förra lördagen!!
Jag har även hunnit fylla i min dagbok från i måndags och fram till idag.
Det tar sig sa mordbrännaren.
 
Nackdelen med att blogga så här sällan är att mina livshändelser ökar på och när jag väl bloggar blir det så otroligt mycket jag vill säga på en gång. Men jag tycker verkligen det är roligt att blogga, bloggen är även den en av mina fritidssysselsättningar, så det är definitivt något jag vill fortsätta med. Får bara inse att som det är just nu hinner jag inte varje dag.
 
Jag har i alla fall haft en riktigt härlig vecka med träning, valborg, ytterligare en house of god konsert, en röd och därmed ledig dag mitt i veckan, grillning, spel, film, BARA VARA, gospelkonsert, gudstjänst och massa häng med härliga vänner! Men isället för att lägga tid på bloggen mer just nu ska jag faktiskt gå och lägga mig. Sömn är också något jag är bra på att prioritera bort vilket min kropp börjar säga ifrån om... Så ni får ha det så bra så länge tills vi hörs igen!
 
I'll be back!
Kan bara slänga in en snabb bild på övningstårtan jag gjorde förra helgen så jag i alla fall har någon bild att bjuda på idag! En överdekorerad tårta med fingeravtryck i sockerpastan och alldeles för bubbliga kanter. Håll till godo! ;P
(jag skyller på att jag bara övade, testade och funderade! Jag ville komma fram till vilka dekorationer jag vill ha på och vilka smaker jag vill ha i tårtan jag ska göra inför min stundande födelsedag.)
 

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0