En dag på Öckerö

I söndags tog vi färjan ut till Öckerö för att hälsa på några vänner som vi inte träffat sedan i somras (!). Alldeles för längesedan! Men det blir ju lätt så. Alla har vi fullt upp med jobb, barn och jag vet inte vad. De fick en liten pojk i höstas och trots att det skiljer mycket på honom och Elias just nu så är de ju faktiskt födda samma år! :) Vi fick en riktigt skön dag tillsammans med middag, fika och promenad i solen. Jag njöt i fulla drag och kände mig verkligen ledig. Jag älskar att få till en sådan där dag på helgen! En dag i goda vänners lag och inga tider att passa, förutom mat och sömn för småkidsen då men det är en annan femma ;) Sex vuxna och tre små killar, helt perfekt.
 
Veckan som gått har varit bra. Den har mest handlat om jobb för min del och plugg för Simons del. Elias har varit iväg alla dagar utom i torsdags. Det har blivit långa dagar. I tisdags åkte jag och Elias hemifrån kl 07.15 och kom hem 22.55... 
Igår var jag ledig så då var jag och Elias ute på Marstrand och hälsade på Miriam och Lewi. Vi syns ju inte alls lika ofta nu som när vi båda var helt föräldralediga. Miriam har också börjat jobba lite men som tur är så är vi lediga samma fredagar så då får vi passa på! :) Känns konstigt att gå från att ha setts flera gånger i veckan till att ses bara ca 1 gång/veckan... :/ Idag har jag jobbat och veckohandlat. Simon och Elias har hängt hos Simons päron. Vi har inte haft något särskilt planerat i helgen. Eftermiddagen här har bestått av middag och kvällsbad. Nu håller Simon på och lägger Elias och jag väntar på att han ska komma upp så vi kan kolla på en film i soffan. Elias var visst ovanligt svår att lägga ikväll men jag är INTE förvånad. I princip varjegång som vi tänkt försöka ha en kväll ihop framför tv:n så tar det extra lång tid att lägga Elias... Skrattretande! ;)
Imorgon har Simon ljudet på gudstjänsten och efter det har vi dagen fri :) 
 
Och just det ja, förra fredagen fick vi äntligen ansökt om förskoleplats! Det blev en stor bock på min mentala att-göra-lista!
Elias har fått ett regnställ av mina kusiner och de vackra träden här i området har börjat slå ut. Nu är vi redo för våren!

Elias

Idag har Elias namnsdag!<3 I namnsdagspresent fick han en liten bok av oss. Elias verkligen älskar böcker! Han är så söt när han kommer gåendes med en bok i handen och vill att man ska titta tillsammans. Då kan han sitta still i knät länge och bara peka och lyssna. Pekböcker går bäst hem än så länge och så kommer det förmodligen vara ett tag. Sagoböcker får han nog intresse av senare. Mest gillar han böcker om djur. Han har en bok där man ska gissa vilket djur som gömmer sig bakom fliken och så kan man lyfta på fliken och klappa djuret. Den kan han bläddra fram och tillbaka i hur länge som helst. Två böcker om bondgården och om vem som gömmer sig i trädgården är andra favoriter. När det dyker upp hundar i böckerna säger han "voff voff"! De stunderna då man har honom i knät och bläddrar i böckerna är så mysiga, han som annars mest är i rörelse och älskar att bara gå och gå.  
I måndags blev Elias 14 månader. Nu för tiden skriver jag ju inte så mycket om hur Elias är, till skillnad från när jag under hans första år skrev varje månad om hans utveckling. Under det första året går allt så fort. Nu växer ju Elias inte lika snabbt längre, tack och lov ;) Vi har inte varit på BVC sedan han fyllde 1 år men ska dit i maj. Skulle tippa på att han väger runt 11 kg. 
 
Rent fysiskt saktar växandet ned efter 1 års ålder, däremot sker väldigt mycket i utvecklandet av Elias medvetenhet om omgivningen, språk, motorik, kunskap osv. Elias kan inte säga så mycket mer än de vanliga orden mamma, pappa, tack, där, oj osv, men han förstår väldigt mycket. Det är så spännande och roligt att märka hur vi kan kommunicera mer och mer och förstå varandra. Elias är otroligt nyfiken på allt som händer, han tycker t.ex. det är väldigt intressant att se vad som händer på spisen när man lagar mat. Han vill vara med. Han går och nästan springer, lyfter på saker och bär. Att öppna och stänga något kan hålla honom sysselsatt i många minuter. Det är de små sakerna som är intressanta som man som vuxen kanske själv inte tänker på. Det är totalt onödigt med massa dyra leksaker, för Elias (och jag tror det gäller de flesta barn) är det minst lika kul med en slev och en burk ;) Sång och musik håller Elias lugn och på bra humör. Han kan rörelserna till "Imse vimse spindel" och jag smälter varje gång han viftar så gulligt när han torkar bort allt regn! ;D Börjar man sjunga "Klappa händerna" så klappar han händerna och när man vinkar åt honom vinkar han tillbaka (oftast, det finns alltid undantag). Ja det är helt enkelt spännande att se hur Elias utvecklas. Som förälder både gläds och förundras man!   

Tårtdecor i Allum köpcentrum

I lördags öppnade Tårtdecor en pop-up butik i Allum, Partille. Den invigdes med tårtutställning, mousseprovning och livedemonstrationer! Först jobbade jag i butiken i Kungälv men när jag slutat åkte jag hem och plockade upp Elias och Simon och så åkte vi till Allum. Tyvärr hade jag inte systemkameran med mig, men här är i alla fall några mobilbilder:
Det var en sådan härlig stund på Allum och jag njöt i fulla drag! Vi hade inga tider att passa och inget att stressa till. Vi kunde bara gå runt och titta och ta allt i vår egen takt. Jag fick tag på jeans som jag verkligen behövde, vi fick köpt presenter som behövde inhandlas och så avslutade vi med att äta på Max. Sen åkte vi hem och gjorde inget särskilt. Mysig dag! :)

Vardagsuppdatering och lek hos Haglunds

Nu märks det att jag har fullt upp igen, det var längesen jag bloggade. "Allt går i ett" som man säger. Helgen som gick var en bra blandning mellan jobb, vila, tid med familjen och vänner. I måndags fyllde pappa år så direkt efter jobbet var det lite kalas hemma hos pappa och mamma. Elias sov över där, jag hämtade honom efter jobbet igår för att sedan åka direkt till vår lifegruop. Jättemysig och intensiv kväll! ;) 9 vuxna och 6 barn! 
 
Idag har jag slutat tidigt och haft en eftermiddag i dagsljus hemma! Simon och jag har rangordnat förskolorna och börjat ansöka men det är några fler grejer vi vill ta reda på först innan vi bestämmer oss helt. Känns som om vi hållt på med detta förskoleval i flera veckor nu men det beror på att vi hinner så lite åt gången. Man orkar inte så mycket på kvällarna och de stunder vi är lediga tillsammans dagtid fylls snabbt med andra (och roligare) saker... Jag har dock inte känt mig så effektiv ikväll, trots att jag slutade tidigt. Känner mig så otroligt trött. Vill bara lägga mig i soffan... Det är många tankar i huvudet som tar energi.
 
Men innan jag slutar ville jag bara visa er några härliga bilder från förra måndagen, annandag påsk, då vi var hemma hos Linda och Emanuel i deras nya lägenhet. Vi åt middag och fikade tillsammans, njöt i solen och lekte med Elias på deras innegård. Jättetrevlig och mysig eftermiddag/kväll!

Långfredagen och Påskdagen

I fredags hade vi en lugn familjedag hemma bara vi tre. Vi var bl.a. ute på en promenad för att spana in olika gårdar till förskolor här i området inför kommande val av förskola. I höst ska Elias börja på förskola är tanken och vi måste sätta honom i kö snarast så vi måste snart bestämma oss. Gårdarna säger givetvis inte allt, men man kan i alla fall se vad Elias kommer få för miljö utomhus och vad det finns för möjligheter till lek osv. Jag vill nog även ringa lite till förskolorna och höra vad de har för inriktning, pedagogik osv. Egentligen skiljer det nog inte så mycket utan de flesta kommunala förskolor skall väl hålla ungefär samma standard och pedagogik... Men vi har så många att välja på (6 st bara här i närområdet) så någonting måste vi hitta som ska vara den avgörande faktorn. Sen är det ju inte säkert att man får den man mest önskat, men vi måste i alla fall rangordna våra önskemål.
Vi vände på sittdelen för första gången så att Elias skulle bli mer nöjd. Det tyckte han om. Han vill så gärna se sig omkring när han sitter i vagnen. Egentligen ska man väl vänta med att vända ett barn för det här med kontakten med föräldrarna osv. Vi får se om detta bara var något tillfälligt eller om vi får ha sittdelen så här nu. Man kan ju vända fram och tillbaka vid behov :)
 
Igår efter gudstjänsten som var kl 16 åt vi påskbord med Simons familj. Jag älskar påskbord, ja julbord också givetvis! Det är ju typ samma mat! ;)

Påskafton 2015

Vi hade en solig och fin påskafton igår! Vi började dagen med påskfrukost hemma. Sedan firade vi tillsammans med mor och far, William och Ellinor med påskmat, promenad, fika och äggletande! Elias var nog den som vanligt blev mest bortskämd och fick både Duplo, påskprydnad, led-lampa och en peng att spara!
Efter det åkte vi till Simons systrar där vi åt jättegod middag och pannacotta tillsammans med några tjejkompisar. Supermysig dag med lagom mycket aktivitet! :)
Ellinor hade bakat påskcupcakes och mamma hade bakat nougathavrekakor och påskbakelser!
Vid Elsas dop fick Elias en jättesöt mössa som hans gammelfarmor stickat! Elsa fick en likadan fast röd :)

I Bohus var Elias i sitt esse och rev ut alla tidningar han kunde hitta och röjde runt bland dem! XD
Fantastiskt god efterrätt!

Glad Påsk!

I söndags hann jag äntligen sätta fjädrar och kycklingar i det ris som vi plockade in för ca 2 vecka sedan. Jag plockade även fram det lilla påskpynt vi har. Är ju inte så mycket kvar efter inbrottet i källarförrådet.
Jag älskar påsken, det blir så glatt och vårigt med alla starka påskfärger inomhus! :) 
Hoppas ni får en riktigt solig och fin påskafton!

Veckans händelser

I tisdags kväll var vi på vår Lifegroup i Bohus och i onsdags var det födelsedagsmiddag för Elias farmor som fyllde år!
 
Har jag berättat att Elias går helt obehindrat nu föresten?! :D Det har skett stegivs hela tiden, det började med att han bara gick själv om man började med att hålla honom i armarna och sedan släppte. Nu släpper han själv och går iväg. Idag blev han även bättre på att resa sig själv från golvet och gå iväg. Min lilla plutt börjar bli en riktigt stor kille! <3
 
 

Tjejkväll a `la Skogströmsbrudarna

I lördags kväll efter dopet var jag bjuden på tjejkväll, arrangerat av "Skogströmsbrudarna"! :) 10 tjejer, alldeles för mycket god mat, choklad och hallon och tjejiga samtalsämnen! Det var verkligen en jättetrevlig kväll som hade kunnat pågå hela natten, men jag tror klockan var ungefär 01.30 (sommartid) när Simon till slut hämtade mig. Vi gick i alla fall och la oss halv 3. Simon och Elias hängde hos Simons päron medan jag var på tjejkvällen så därför åkte vi tillsammans hem. Värdelöst egentligen att vara uppe sent en kväll när man ska flytta fram klockan en timme! ;P Jag sov 5 timmar den natten. Men som sagt, riktigt härlig kväll och vi är nog flera som vill ha fler sådana kvällar! :D
Bjuder på några bilder från kvällen:
Så härliga tjejer!<3 

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0