NTF informerar

Igår slutade Simon tidigt. Kl 14.15 var vi på ett informationsmöte på Familjecentralen i Ytterby. En man från NTF var där och pratade om trafiksäkerhet och bilbarnstolar. Vi känner att det är dags för oss att byta stol nu. Än så länge får Elias plats i babyskyddet men han börjar tycka att det är trångt. Vi har dock hört lite olika bud, vissa säger att man kan vänta med att byta medan mannen från NTF sa att man skulle byta så fort barnet kan sitta själv. I så fall är det hög tid för oss! Jag känner dock att det finns en hel djungel av bilbarnstolar och det är svårt att välja. Summan av kardemumman var att det finns inga dåliga bilbarnstolar så länge barnet åker bakåtvänd. Säkerhetsmässigt är alla stolar bra, det viktiga är hur de monteras. Så då är det bara att fundera på om man vill ha några extra finesser och hur mycket pengar man vill lägga. Jag berättade vilken bil vi har och då gav han tips på två stolar som han tror skulle passa bra i vår bil, både med tanke på att vi har en förhållandevis trång bil och med tanke på att både jag och Simon är ganska långa så det finns stor chans/risk (hur man nu vill se det) att Elias också blir lång. Nu ska vi bara fundera och bestämma oss.
Elias fick busa och leka av sig lite med alla roliga leksaker innan vi åkte vidare för lite ärenden på Maxi och Mekonomen mm. Sen blev det spontant att vi även denna kväll åt middag hos Simons föräldrar. Gott!

Nu kryper han!

I söndags tog jag med mig systemkameran så nu har jag äntligen lite bättre foton att bjuda på! Simon hade ljudet på gudstjänsten så då tog jag och Elias spårvagn och buss upp till Kungälv som vi brukar när Simon åker tidigare. Den extra timmen vi får hemma är mycket värd. Efter gudstjänsten var hela Simons familj (8 vuxna + Elias) på middag hos Simon föräldrar! Då passade jag på att fota Elias när han kröp runt och lekte. Inte så lätt att fånga honom på bild längre nu när han är så rörlig, men här får ni i alla fall den senaste uppdateringen på hur han ser ut nu:
Vi tittade på lite kläder som Simon och Josef hade när de var små och Elias fick prova en overall och ett par skor. Liiite för stort ännu! ;) 
Kvällen avslutades med Ticket to Ride!

Anemonens Spa

I fredags var Simon ledig. Vi hade då bokat in en "Lyxbehandling för två, 70 min" som vi fick i bröllopspresent av Simons syskon för 3 år sedan! Äntligen kom vi oss iväg och fick använt presenten! Under tiden passade Elias farmor och faster Elias hemma hos oss. Det var härligt att få komma ut lite på egen hand. I behandlingen ingick rygg- och nackmassage i 35 min och en ansiktsbehandling i 35 min. Avkopplande och välbehövligt!
 
Efteråt åkte vi till Bauhaus och fick äntligen tag på en fungerande färg att måla om soffbordet med. Tredje burken gillt kanske? Första tanken var att vi ville måla bordet vitt men att ändå trästrukturen skulle synas igenom. Vi fick då rekommendationen att köpa panellack. Vi målade ett antal strykningar men bordet blev inte vitare för det. Vi åkte tillbaks och det visade sig då att vi inte fått vit lack utan bara genomskinlig. Vi gjorde ett nytt försök med den vita panellacken och nu blev det lite vitare men efter att vi målat tre gånger var vi långt ifrån nöjda och kände att vi kommer behöva måla varje sida typ fem gånger för att det ska bli så vitt som vi vill ha det. Inte värt det. I fredags åkte vi då som sagt tillbaka igen och bestämde oss till slut för att bara använda en vanlig vit färg helt enkelt. Det blir mer täckande än vi tänkt oss men det blir nog bra ändå. Nu är vi en bit på väg i alla fall!  

Frölunda Torg, Öppna Förskolan och gofika!

 
Denna veckan har varit riktigt härlig! I måndags slöt jag och Elias upp med Elias farmor och faster på Frölunda Torg för lite shopping och fika! Det är mycket som behövs nu inför vintern. Elias fick overaller, mössa och vantar och även pyjamas i nästa storlek vilket var väldigt behövligt för han hade inte en enda. Vi tittade även på åkpåse och bilbarnstol vilket vi också behöver införskaffa.
I tisdags jobbade jag och då var Elias hos sin farmor hela dagen. I onsdags hade Elias ännu en heldag tillsammans med Lewi :D Ja det var givetvis inte bara de två som umgicks utan vi var en hel massa människor som träffades! ;) Först var jag och Miriam med småkidzen på Öppna Förskolan i kyrkan. Det var första gången jag och Elias var där. Så roligt att se att det var så mycket folk där! Jag träffade både folk från bvc i Ytterby, en gammal gymnasieklasskompis samt en annan tjej jag kände igen som visade sig ha handlat av mig på Tårtdecor. Roligt! Så mysigt med alla små barn överallt! Efter matning av de små och lunch för mig åkte vi till Bohus och mötte upp med Hanna och Josiah och sen hängde vi hos Elias farmor och farfar allihop hela eftermiddagen. Efter middag åkte vi vidare till Ytterby och hade en mysig kväll med go gemenskap och fika! Maxad dag! :D
Jag är så lyckligt lottad som får hänga med så sköna människor!
 

Känner dock att det är tråkigt att jag fotar så lite med systemkameran. Det blir liksom inte att jag orkar ta den med mig i skötväskan och jag är dålig på att använda den även hemma nu för tiden. Men då har jag bara mobilbilder att visa er och det är ju ingen kvalitet att tala om. Får bli bättre på att använda systemkameran helt enkelt!

Life goes on

Hej igen!
Nu ska vi se om jag hinner berätta lite om vad som är på tapeten. Vår vardag rullar egentligen på som vanligt med roliga aktiviteter blandat med lugna dagar hemma. Idag har jag och Elias varit hemma hela dagen. Elias mormor och morfar har varit på besök och Simon har jobbat. Jag har fortsatt måla lite på vårt soffbord (evighetsprojekt eftersom vi bara hinner så lite i taget i kombination med att vi fått fel färg) och så har jag lagat mat. Det är väl det jag gjort idag. Majspuré, torskpuré och fisksås till Elias samt middag till mig och Simon. Elias har äntligen fått en gardin till sitt rum! En vit med blå ugglor på! Så nöjd! :D
 
Förra veckan var jag på möte i kyrkan tisdags kväll och torsdags kväll, i fredags kväll var jag och Elias på BARA VARA efter att jag jobbat hela dagen och så var vi på gudstjänsten i söndags. Härligt!
En instagram-bild från BARA VARA:
Det funkade bra på BARA VARA! Elias fick välling och somnade gott. En låda där vi förvarar kuddar fick fungera som säng. Där sov han resten av kvällen innan jag bar ut honom i bilen och körde hem.

I lördags var jag och Elias och veckohandlade medan Simon städade hemma och satte upp trappgrinden, den är behövlig nu när Elias kryper bättre och bättre. Ja det har jag väl inte berättat föresten men nu kryper Elias flera steg åt gången! Får ta någon bra bild och visa er snart! Han tycker det är roligt att krypa efter leksaker som rullar iväg och det är så skönt att se glädjen i att han kan ta sig fram på egen hand! Men absolut roligast tycker han det är när man håller honom i händerna och han får gå omkring, då lyser han som en sol! Ja det var en parentes. På lördags kvällen sen var jag iväg på egen hand och lämnade Elias och hans pappa hemma. Jag var på tjejmiddag hos Alexandra!
I söndags hade Elias en heldag tillsammans med sin polare Lewi! ;) Först var vi i kyrkan allihop, Elias hade på sig sina fina Kavat-skor som han fick vid barnvälsignelsen! :) Sen hade vi en playdate hemma hos oss. Men det är inte helt lätt att få två små killar synkade vad gäller sömn och mat alltså. Det krävdes nästan en hel dag innan de båda kunde leka på golvet mätta och pigga samtidigt! ;) Det är som alltid roligt att se hur de agerar tillsammans. Lewi kryper så duktigt och är riktigt snabb över golvet så nu när Elias börjat ta sig fram lite bättre tror jag de snart kan få det ännu roligare tillsammans <3
 
Ja det var lite om vad som hände förra helgen!

Nattuggla

Klockan är 05.20 och jag har varit vaken sedan kl 04. Elias vill inte somna om. Han tycker nog det är morgon och dags att gå upp. Då finns det inte så mycket att göra... Han somnade 20.30 igår kväll men var även vaken länge runt midnatt så jag somnade 00.30. Jag har med andra ord sovit 3,5 timme, jippi.
 
Men eftersom jag ändå har tid kan jag passa på att berätta lite om vår vardag det senaste.
 

Nej nu fick jag visst inte sitta ned längre... Jag får återkomma.

Det där med att hinna blogga

Känns lite som om min blogg är död. Jag förstår inte hur andra småbarnsföräldrar hinner blogga så mycket, framför allt inte de med fler än ett barn! Idag är vi hemma och jag har bara hunnit göra morotspuré och broccolipuré, i övrigt har jag fullt upp med att ta hand om min son: Mata, söva, trösta, byta blöja och hinna äta lite själv. Han är trött och ledsen idag, lite dagen efter helt enkelt men det är nog inte så konstigt för idag är första dagen denna vecka som vi bara är hemma. Jag har massor att berätta men nu sover Elias så nu ska jag skynda mig att passa på att googla på lite saker. Vi behöver bland annat köpa åkpåse inför vintern och ny bilbarnstol. Hoppas ni mår bra i alla fall! :) 
 
Bjuder på en snabb bild mitt från vår vardag: Nu är det roligt att försöka resa sig mot allt möjligt...!

Lite om de senaste dagarna

I fredags var jag och Elias på sista tillfället för våra föräldraträffar på BVC. Det var fullt ös på barnen! Kändes nästan lite vemodigt för jag är inte så säker på om jag kommer träffa några av föräldrarna igen. Men i höst har jag nog tänkt att försöka gå lite mer på babycafét på fredagar så då träffar jag förhoppningsvis några där.
I lördags hade vi församlingsdag i Romelanda församlingshem. En heldag tillsammans med mina stora familj, underbart! Fikastunder, lovsång, möten, samtal, hoppborg för barnen, lunch och härlig gemenskap.
På kvällen lämnade vi Elias med sin farmor, farfar och fastrar och gick ut och åt tillsammans med makarna Lilled, Haglund och Wilhelmsson på Pinchos vid Avenyn. Härlig kväll! Pinchos är en tapas-restaurang där man beställer in mat via en app. Bara massa gulliga små rätter! Vi beställde bland annat sötpotatis pommes frites och de var bland de godaste pommes frites jag ätit! Det var ett väldigt skumt, rött ljus på restaurangen om ni undrar varför bilderna nedan har ett udda ljus. Sen är ju mobilkvalitét på bilder inte det bästa... ;)
I söndags hade vi en seg dag. Vi gick och röstade och Simon var iväg och veckohandlade. Hade tänkt måla soffbordet men nä.... det blev inte av då heller! :/ Vi lagade köttfärssås till Elias och följde valvakan på TV. När vi gick hem från röstningen var tanken att Elias skulle sova men han ville hellre ligga under bar himmel och se sig omkring så han drog bort suffletten på vagnen. Haha det såg så roligt ut!
Igår fick vi besök av Emma och Trolle, mysigt! Jag tycker det är så roligt alla tillfällen som ges för Elias att lära känna sina bebiskompisar mer och mer. Det är intressant att se dem tillsammans nu när de är så små hur de studerar varandra. Trolle är drygt 4 månader yngre än Elias så just nu märks åldersskillnaden tydligt. Det är ganska intressant egentligen hur en eller några få månader gör stor skillnad nu när de är bebisar, när de är typ 8 år kommer det inte spela någon roll alls!
Nu har Elias precis sovit sin förmiddagslur och det är dags för lunch. Ikväll ska jag på församlingsledningsmöte så då skall Elias vara hos farmor och farfar igen!
 
Ha en bra dag! 

Elias 7 månader

Igår blev vår lille kille 7 månader! Var iväg hela dagen så därför kommer detta inlägg en dag för sent.
Nu har det hänt mycket den senaste månaden tycker jag. Det är fullt ös, inte alltid lätt att lyckas få bra bilder när han rör sig hela tiden ;)
 
Jag har inte heller denna gång någon uppdatering vad gäller vikt och längd för man går inte på kontroll till BVC vid 7 månader. Nästa gång blir vid 8 månader. Men jag tippar på att han väger 9 kg nu och är säkert 71 cm. Han har i alla fall 68 och 74 i klädstorlek.
 
Nu vill inte Elias sitta still längre. Nu tar han sig från sittande ställning över till krypställning. Vid 6 månader kunde han bara sträcka upp sig med antingen armarna eller knäna, nu ställer han sig på alla fyra hela tiden. Men han kan inte krypa vilket givetvis gör honom frustrerad. Han vill så gärna ta sig iväg. Men vi märker att han sakta men säkert börjar fatta grejen. När han står i krypställning förflyttar han antingen armarna eller benen. Sen lägger han sig på mage och sträcker sig så långt han kan för att nå bättre, sen reser han upp sig i krypställning igen. Han kan dra sig fram på mage på golvet men snabbast förflyttar han sig genom att putta sig bakåt. Vi får väl se om han snart kan börja krypa på riktigt eller om han kommer hoppa över det steget. Roligast tycker han det är att få stå upp. Nu kan han gå små vinglande steg när man håller honom i händerna och han tycker det är sååå roligt! Hans leende lyser i hela ansiktet när någon håller så han får gå. Han kan även stå upp själv och hålla i sig mot en möbel. Ytterligare en utveckling den senaste månaden är att Elias har fått två små tänder i underkäken som ni kanske kunde se på några av bilderna ovan.
 
Elias nattsömn har förändrats igen den senaste månaden. Nu somnar han tidigare på kvällen men vaknar också tidigare på morgonen. Han kan somna vid 20-20.30 på kvällen och vaknar vid 06-06.30. Lite för tidigt om ni frågar mig. Jag hade gärna sovit längre. Men det handlar mest om att jag måste lära mig att somna innan midnatt så att jag är redo att gå upp där vid 06. Det är svårt när man är en kvällsmänniska ;) Dessvärre har Elias börjat vakna ibland på nätterna igen. Ibland vaknar han och gråter hejdlöst som om han drömt något hemskt. Då kan det ta en stund att lugna ned honom. Ibland räcker det att bara ge honom nappen så somnar han om och ibland behöver jag amma. Så jag känner mig väldigt trött på dagarna, även om jag vet att det kunde vara tio gånger värre. Vi har det ju ändå väldigt bra, det är jag medveten om. Men allt är relativt ;) Elias sover bra, äter med god aptit och är smidig att låta andra passa. På dagen sover han oftast tre pass som han gjort de senaste 2 månaderna.
 
En stor förändring den senaste månaden gäller maten. Nu ammar jag morgon och kväll och ibland som mellanmål på dagen bara för att det är mysigt, men i övrigt äter Elias gröt, puréer, frukt och välling. Utvecklingen har gått fort när jag tänker efter, i mitt inlägg när han var 6 mån skrev jag att vi nu skulle börja byta ut mål -nu är vi mitt i det! Tror jag har lite blandade känslor inför detta. Amning ger ju en oerhörd närhet och det är väldigt smidigt, man behöver inte tänka på att ta med sig något extra i matväg när man ska iväg. Men självklart känns det bra att Elias gillar puréer och gröt, hittills finns det ingenting han vägrat att svälja. Jag är tacksam att det gått så pass bra att gå över till mer fast föda, framför allt nu när jag börjar jobba en dag i veckan och han verkligen måste klara sig utan mig. Frukt är största favoriten hittills. Han fullkomligt älskar frukt! Banan, äpple, päron, mango, kiwi mm. Gröten går ned smidigare med ett rivet äpple på ;) Hittills har Elias tyckt bättre om hemmagjord mat än burkmat, men när vi var hos min kusin förra helgen fick Elias en burk från 8 månader och den gillade han! Så vår slutsats är att han kanske har tyckt att burkarna från 5-6 månader har varit för "såsiga" och smaklösa.    
 
Det känns som att vi landat i allt vad gäller rutiner. I alla fall som vi har det just nu. Men det kommer givetvis ändras framöver. Dagarna ser ungefär likadana ut när det gäller mat och sömn. Utmaningen är när vi ska iväg, vilket sker var och varannan dag. Jag vill ju som bekant inte bara sitta hemma ;) Man får försöka tajma in mat- och sömntider så gott man kan. Mat och sömn. De är verkligen de två stora samtalsämnena bland föräldrar till barn i den här åldern. Två ämnen som har många frågor och få svar där mycket egentligen är upp till föräldrarna själva. Dessa två ämnen var de vi fick diskutera på föräldraträffen sist och i fredags, när vi var på den sista föräldraträffen, kom vi oundvikligen in på områdena igen. Den enda slutsats som går att dra är att varje barn är unikt och att det ser olika ut hos alla familjer.
 
Jag är i alla fall oerhört tacksam för vår lille sötunge! Varje månad har sin tjusning. I takt med att Elias växer blir vissa saker lättare, men nu kräver han stimulans och uppmärksamhet hela tiden. Även om han rent fysiskt kan vara för sig själv vill han definitivt inte vara ensam ;) I slutet av augusti började han prata "tvåstavigt" (dada, tata) så nu är det ett evigt tjötande här hemma! ;) Han pratar och pratar och vill att man kommunicerar med honom. Det är så gulligt, men öronbedövande ibland hehe! Vi har en mestadels glad kille som är nöjd om han får mat, sömn, kärlek och uppmärksamhet. Han gillar att vara nära och har börjat sträcka sig mot den famn han vill komma till. Ska bli spännande att se vad som händer i månaden framför!

Slottsskogen

Idag började Simon inte jobba förrän 15.30 så då fick vi tid att spendera tillsammans. Vi åkte till Slottsskogen och promenerade runt där en stund med Johan och hans söta lilla hund på 5 månader! Mysig dag mitt i veckan!

Annars då?

Förutom Adelövs marknad och besöket i småland har jag inte så mycket att bjuda på. Vardagen rullar på. Från och med torsdag ska jag börja jobba en dag i veckan. Förr förra fredagen plockade vi isär vårt soffbord och slipade det. Vi skulle måla det vitt (så där så att träet fortfarande syns igenom) men det visade sig att vi fått fel färg från affären så vi fick åka tillbaka och byta. Längre än så har vi inte kommit så nu ligger soffbordet i flera bitar på balkongen. Vi har inte fått till något bra tillfälle att måla klart.
 
Här är lite bilder från senaste tiden. Supermysig inflyttningsmiddag hos Frida & Isak vilket gav tillfälle att träffa vännerna från bibelskolan! 
Settlers och mys med Theodor som är ca 3 månader yngre än Elias.
Elias har fått köpa en matta till sitt rum och gjort premiär i sittdelen på kundvagnen! ;)
Och så har vi rensat lite bland kläder och letat fram mössa och vantar så vi är beredda när vintern kommer ;)
Ja det är ungefär det som händer som är värt att berätta. Idag har jag och Elias gjort en tripp till Öckerö och hälsat på Linda som jobbar där! Mysigt!
Fantastiskt september-väder!

Adelövs marknad

De senaste dagarna har vi varit och hälsat på släkten i småland! Vi åkte i onsdags kväll och kom hem i lördags kväll. I torsdags var det Adelövs marknad som anordnas första torsdagen i september varje år. Det var fyra år sedan jag var på den sist och det var första gången för Simon och Elias så det var riktigt roligt att vara där. Det är ju inte så lätt att komma iväg en torsdag så i år passade vi på när jag är föräldraledig och Simon kunde få ledigt från jobbet. Dessutom hade vi otrolig tur med vädret så det var helt underbart! Det blev ovanligt varmt för att vara september.
Marknadsplatsen dagen efter, städad och tom. Svårt att förstå att det gick ca 45 000 pers här dagen innan!
 
På vägen hem hälsade vi på hos min kusin i Husqvarna som har en fantastisk utsikt över två sjöar! Den bortre sjön är Vättern (men det är nog lite svårt att förstå på bilden). Mycket vackrare i verkligheten!
 
På marknaden köpte jag bland annat de två ljuslykte-husen nedan samt en korg att ha på hatthyllan för att lägga sjalar och halsdukar i. Det blir lätt väldigt rörigt på hatthyllan så det är skönt att få ordning. Förutom det köpte vi lite bläckpennor, inköpslistor med magnet att sätta på kylskåpet och en mössa till Elias.
Mysigt med levande ljus nu när höstmörkret faller på.
 

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0