Universeum!

Förra helgen var vi på Universeum. Det var första besöket för Elias. Han tyckte det var spännande med alla stora fiskar och spindlar mm men mest intressant tyckte han lustigt nog det var med de djur som inte ens var levande. På översta våningen hade de byggt upp en värld av mammutar och andra djur från istiden och där fastnade Elias länge och ville bara titta och titta. Plutten
 
Tyvärr hade jag inte systemkameran med så vi får nöja oss med mobilbilder:  
 
 

Midsommarafton 2016

Vi hade en riktigt fin midsommarafton! Händelserik men ändå avslappnad på något vis. Den innehöll allt som sig bör; jordgubbar, potatissallad, blommor och dans kring midsommarstången. Det enda vi missade var regnet (haha!). Det gör INGET! :D
 
Vi började med att äta midsommarmat hos mina föräldrar. Klassiskt midsommarbord med tillhörande jordgubbstårta! Supergott! Elias fick smultron som mormor plockat från landet. Dem mumsade han på med stor lycka! Sedan åkte vi till Marstrand för att delta i midsommarfirandet där. Det var sång, musik och dans kring midsommarstången. Det var väldigt roligt att se förändringen hos Elias jämfört med förra året. Förra året ville han mest gå omkring fritt, i år dansade han verkligen med och höll sig hyfsat bra i ringen. Han älskar verkligen sång och rörelser den killen! Efter det lekte vi lite på lekplatsen vid Marstrands kyrka och sen tog vi en glass innan vi åkte färjan tillbaka till Koön. Idag är det just turen med färjan som Elias pratar mest om, det var tydligen det som gjorde störst intryck av gårdagen för honom. Plutten! Resten av dagen spenderade vi hos Ellinor med grill, jordgubbar, glass och settlers!
Jag har världens finaste familj och världens busigaste pojkar haha! 
Medan Elias sov gott i Ellinors säng spelade vi Settlers. Vi åkte hem strax innan midnatt. Bra dag!

Midsommar-feeling

Utanför öser regnet ner och om bara någon timme är det midsommarafton! Men vi har väl vant oss vid att regn hör till vid det här laget. Vad vore en äkta svensk midsommar utan regn? Trots att jag ofta tänker att "det alltid regnar på midsommar" har jag ändå svårt att se att det regnat något nämnvärt när jag tittar tillbaka på mina foton från midsommar tidigare år. Det har snarare varit växlande molnighet och en hel del sol! Jag har bläddrat igenom mina gamla bilder för att komma i rätt stämning inför imorgon. Tänkte dela med mig av några guldkorn :)
 
Hoppas ni alla får en skön och fin midsommar imorgon! ☼ ♫ ✿ ت

15 juni, 2006-2016 ღ

Den 15 juni var det exakt 10 år sedan som jag och Simon blev ett par❤ 
Mycket har hänt i våra liv sedan dess och i augusti i år har vi varit gifta i 5 år. Det ska vi fira med en weekend till Paris!!♡ Längtar så mycket! Ska bli så underbart att komma iväg bara Simon & jag! 
 
 
Efter jobbet träffade jag Zandra som var hemma från Nya Zeeland i ett par veckor!♥ Jättemysigt att se henne! Vi åt pizza på Il Trullo på gamla torget. Årets första uteservering för min del! 

Nationaldagen, licentiatsmiddag och ännu fler festligheter

Nationaldagen spenderade vi på Marstrand med sol, bad och pizza!

 
Dagen efter träffades vi i vår lifegroup och hade lite avslutning inför sommaren med grillning på Rörtången.
Elias nästan tryckte in hamburgaren i munnen haha! Det såg så gulligt ut.
 
Dagen efter detta åkte jag och Simon direkt efter våra jobb till Chalmers där det var middag för Emanuel som tagit licentiatsexamen (halvvägs till doktorsexamen). Trevligt att träffa Emanuel och Linda och andra gamla klasskamrater!♥ Elias fick vara hos farmor och farfar denna kväll så vi hämtade honom på vägen hem. 
Utsikten från 8:e våningen i fysikhuset, Chalmers. 
 
På fredagen hade Elias förskola stängt pga studiedag så då fick han vara hos mormor och morfar. Jag körde honom dit torsdag kväll så fick han sova över där för att vi skulle slippa behöva lämna honom ca 6.30 fredag morgon. 
 
På lördagen sen (11 juni) fyllde Simons syster 25 år så då var det stort kalas för henne med öppet hus.

Dagen efter detta gick vi på gudstjänsten och sen åkte jag hem till Alexandra som jag inte sett på ett drygt halvår eftersom hon jobbat i Sälen. Jag fick supergod middag, godis från USA och bildvisning från Kalifornien där hon precis varit i 3 veckor!
 
Det var min vecka 23 det i stora drag!
 

Studenter, strandpremiär och andra festligheter

Förutom nytt jobb för mig, nytt jobb för Simon, bröllop och födelsedag så har vi hunnit med en hel del andra roliga händelser de senaste veckorna. 
 
Dagen efter min födesledag var det Vårfest på Elias förskola på eftermiddagen ☀ Först fikade vi tillsammans och sen samlades alla barnen och lärarna i en ring så körde de "Röris" (sång och rörelser). Jättekul att se hur duktiga de är och hur roligt barnen tycker det är med musik! Simon hade salstenta den dagen kl 14-18 men kände sig klar redan vid 16 så vi kunde vara med på vårfesten hela familjen. Så mysigt!♥ Sen hade Simon salstenta igen på onsdagen så han hade alltså två salstentor direkt efter bröllops- och födelsedagshelgen där, men trots att han då knappt hunnit plugga till tentorna alls har han ändå klarat dem! Väldigt skönt! Så nu är Simon helt klar med sitt första år vid GU.
 
Veckan fortsatte med tre studenter och en examen! Massa god mat, tårta, trevligt folk, blåsbubblemaskin och mys inpå sena kvällen. Den veckan hade vi ett fantastiskt väder med rena högsommarvärmen!
 
Förr förra lördagen, 4 juni, hade vi premiär på stranden med årets första dopp! Jag är helt förundrad över värmen! Oftast brukar man kunna ta sitt första dopp till midsommar (om ens det) men nu var det bara början av juni och vi kunde redan sola och bada! Så härligt!
Vi avslutade dagen hemma hos Simon och Hanna med Settlers för oss föräldrar och filmkväll i soffan för barnen!

Min födelsedag

Dagen efter Madde & Josefs bröllop fyllde jag 28 år. Det var även Mors Dag. Elias hade sovit hos sin mormor och morfar natten efter bröllopet så Simon kom ensam och sjöng för mig på morgonen. Jag fick världens sötaste lilla paket innehållandes ett par örhängen och till det ett paket med ett armband. 
Sedan åt vi brunch på Stenungsbaden tillsammans med brudparet, familj, några släktingar och närmsta vänner. Det fanns allt från frukt och crabcakes till potatis och lamm. Supergott!  
 På eftermiddagen hade vi lite kalas för mig med familjerna. 
Jag fick många fina blommor, bl.a. liljekonvalj och syrener som alltid blommar så fint till min födelsedag. Jag fick även trädgårdsredskap, presentkort på Gardencenter och plåtburkar från Strömshaga som jag önskat mig! 
 
En mycket annorlunda men festlig födelsedag!

En sommar i kärlekens tecken ❤

Det har väl inte undgått någon att jag och Simon har flera bröllop att gå på i sommar! 14 maj gifte sig två av mina kusinbarn (dubbelbröllop) i småland. 28 maj gifte sig Simons bror Josef med sin Madde i Ytterby och 30 juli gifter sig min syster Ellinor med sin William på Marstrand. Jag tänkte visa lite bilder från de bröllop som varit
 
 
 
Mitt klännings-letande slutade till slut vid en rosa klänning från Nly Eve. Sjalen köpte jag på Premieré Boutique på Drottninggatan i Göteborg. Örhängena hade jag på mitt bröllop och det visade sig att de matchade perfekt till strassbandet runt halsen.
Elias hade en vit skjorta från Lindex, blå chinos från Hampton Republic, blå väst och fluga från H&M och svarta skor från Kavat.
Tårtan är gjord av en före detta kollega till mig. Hon gjorde även min och Simons bröllopstårta :) Spana in www.grunnegumman.se! Hon är fantastisk på att göra tårtor! 
Det var ett fantastiskt fint bröllop med mycket kärlek och många skratt! 

Jobb!

Nu gick jag in i en fullspäckad period igen och har därför inte hunnit blogga på en månad. Jag har massor att berätta som jag inte hinner nu men jag ville bara berätta att jag nu har fått ett jobb!! :D Så kan vi få ett avslut på jobb-historien. Jag jobbar nu som HR- och Ekonomiadministratör i ett bemanningsföretag i Göteborg sedan 23 maj. I samma veva som jag fick detta jobbet hörde Adecco av sig och undrade om jag kunde jobba lite extra där. Det hela slutade med att jag jobbade heltid på Adecco som rekryteringsassistent veckan innan jag började mitt nya jobb. Det var jätteroligt att få komma tillbaks dit och träffa alla igen "en sista gång"! 
 
Nu har Simon gjort klart sitt första år på universitetet och i veckan som gick nu började han sitt sommarjobb som Application Service Manager på ett företag i Mölndal där han kommer jobba hela sommaren. Elias går som vanligt på förskolan. Vi går upp kl 5 varje morgon och så kommer vårt liv se ut nu hela sommaren förutom 3 veckor i juli-aug då jag har semester. Ja så är det. Men vi har redan hittat på flera roliga saker så jag tror och hoppas att vi kommer kunna få en fin sommar ändå trots mycket tid ifrån varandra♥ Vi får utnyttja helgerna till max och även njuta av vardagskvällarna om vi orkar (och inte somnar ifrån alltihop...) Jag är så otroligt trött mest hela tiden och somnar nästan varje gång jag skall lägga Elias. Det tar ett tag att komma in i nya rutiner och lära sig att gå och lägga sig i tid på kvällen. 
 
Nu känner jag mig i alla fall otroligt lättad att jag fått ett jobb och hoppas att allt skall bli bra. Jag tror nästan inte riktigt jag förstått än att jag faktiskt inte måste söka fler jobb! Jag måste inte oroa mig och undra vart jag skall ta vägen, inte lägga ned massa tid på att söka jobb. Det är SÅ skönt och befriande så det kan ni inte ana! Att vara arbetslös är oerhört påfrestande när man har barn och familj och det är en upplevelse jag inte önskar någon. 
 
Från en kopp till en annan...

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0