Nu finns jag på riktigt

Förra veckan fick jag en liten avi från posten att jag hade något att hämta ut.
Konstigt tänkte jag, jag har ju inte beställt något!
Idag kom jag äntligen ihåg att åka till posten, och gissa vad det överraskande nog visade sig vara?
Mitt examensbevis som jag ansökte om i slutet på september typ!! Kul!
Så nu är jag verkligen personalvetare, på riktigt!
 
Det var en hel del papper med i det där kuvertet; Beviset, alla mina kurser och betyg, och så en bunt med "Diploma Supplement".

En liten lapp med "Lycka till" fanns också.
"Lycka till!
Du har genomfört en utbildning hos oss på Högskolan Väst.
Som en bekräftelse på detta kommer ditt examensbevis.
Vi hoppas att du har upplevt din tid vid högskolan som positiv
(-tveksamt) och önskar dig varmt välkommen tilbaka till oss i framtiden (-aldrig!).

Men man ska ju aldrig säga aldrig... ;P

Nä men titta!

Gissa vad som syns på UnderbaraClaras blogg nu!
(Kolla till höger under "Partners").

hihi ;)

Kaffe, kaka, te och foton

Igårkväll höll Matilda och Alexandra mig sällskap!

Vi åt middag, fika och kollade på massa bilder från möhippan och vigseln!

Kolla vilka fina blommor jag fick av Matilda!

Sen sov Alex över hos mig. I morse var vi i god tid så vi hann sitta och äta frukost en bra stund innan vi behövde ge oss av ut i blåsten och verkligheten.

Adventstid kom till mitt ensamma hus

Ensam idag, Simon är på sahlgrenska igen.
Men snart tar ensamheten slut, snart kommer Alex och Matilda!
Och sen har jag jobbat en sväng också så då var jag ju inte ensam ;)

Kolla vilken stor äggula!!

Nej det är ju en kaka!

One day

Har precis sett One Day från 2011 med Anne Hathaway och Jim Sturgess i huvudrollerna.

Tyckte faktiskt den var sådär. Blev lite besviken. Men det kanske var för att jag hade blandat ihop den med en annan film och inte riktigt var beredd på vad dem skulle handla om. Jaja, nu har jag sett den i alla fall.

525 bilder till...

VET NI VAD?!
I fredags fick vi resten av alla foton som bröllopsfotografen tog!
Så nu har vi ytterligare 525 bilder, 425 stycken från vigseln och minglet samt 100 st porträttbilder, förutom de dryga 1000 bilder vi redan har fått av alla snälla gäster!!
:D
JAG HAR ATT GÖRA, om man säger så...!!

Jag kan inte hålla mig från att ge er ett liiitet smakprov på de vackra bilder som fotografen fick till under vigseln! Är så otroligt glad att vi hade en professionell fotograf under själva vigseln, för inuti en kyrka är det vanligtvis ganska svårt att få till bra bilder. Men dessa är riktigt fina, eller vad tycker ni? :)

 









Dessutom försökte fotografen fånga åtminstone en bild på varje person som var där utanför kyrkan, så det känns jätteroligt! Tror verkligen hon fick med nästan alla. Så ni skall se er själva ni som var där, det finns jättefina bilder på er! :)

Första advent

En glad första advent vill jag önska er alla från mitt lilla hem!

När första ljuset brinner står julens dörr på glänt,
då gläds vi åter alla att fira få advent.


Dricker kaffe och smaskar på en havrekaka som åkt hela vägen från moster i småland till hit! :)

Min hyacint har slått ut jättesnabbt! Blommorna verkar trivas här.

Tryggare kan ingen vara

Här kommer lite bilder från dopet!



Mitt kusinbarn Julia.

Cool vinkel.

Temat var lila (såklart!)


Lille Anton!



Bara Vara Café Mimers -Tillfälle 5

God morgon bloggen!
Medan solen bryter fram utanför mitt fönster sitter jag här i min ensamhet och lyssnar på julmusik. Simon har åkt iväg på kalas till sin farmor i skåne. Men jag ska på mitt yngsta kusinbarn Antons dop idag, så jag stannade hemma.

Det blev en riktigt rolig kväll på Mimers igår! Det kom massa ungdomar och vi hade satt upp ett tv-spel som blev väldigt populärt. Vi hade även pyntat lite extra nu när det är första advent imorgon.



Nya, snygga outfits.




Nu tändas tusen juleljus

Vad glad jag blir när jag kommer hem och ser att trädet är tänt igen och att de satt upp belysning i den stora enen nedanför vårt hus och fler ljusslingor lite här och var!


Nu bär det av på Bara Vara på Mimers!

Adventspyntat

När det idag var en månad kvar till julafton (fatta bara EN månad!) så var det dags att adventsstäda och pynta! Det blev pyntat både på jobbet och hemma! Paula gjorde så fint i skyltfönstret! Tog mig några bilder med mobilen.


Pingvinland


Hemma fortsatte stöket. Jag var egentligen alldeles för trött för att orka fixa. Blev nästan ledsen för jag hade längtat så mycket efter denna dag då vi skulle adventspynta vår första lilla lägenhet, men så var jag bara så trött (och hungrig med för den delen) och kände inte alls den mysiga julkänslan som jag haft hela veckan. Dessutom hade vi tvättid. Men efter middagen tog jag mig i kragen. 
Fick inviga strykbrädan som jag fick i för tidig julklapp av mamma!


Så här mysigt är det här nu.






Nu längtar jag tills ALLT julpynt får komma fram! ;) 
Men oj nu är klockan alldeles för mycket!
God natt!

Tårtbit

Idag höll Paula kurs hela dagen. Det var en baskurs och på slutet av den kursen bjuds det på tårta. Jag tog mig allt en bit! Vi måste ju leva upp till ryktet att den enda vi gör är att äta tårta hela dagarna, haha! ;)


Efter jobbet var jag hos optikern. Börjar känna mig gammal, känns som om min syn bara blir sämre och sämre. Nu är det som att jag knappt hinner se vad det står på registreringsskylten på mötande bil innan den passerat mig! Så jag borde göra något åt det kanske hehe.

Nej nu börjar Bonde söker fru!!!! :D

"Spontan"-besök ;)

Nähä, min nya header vill visst inte synas än. Konstigt... Ja ja då kanske jag hinner göra om den igen och få den att funka till nästa gång.

Igår hade vi i alla fall mysiga och roliga paret Johnny & Miriam på middag! :)


Det blev en hel del bröllopsprat ;) och filmprat med för den delen!

Ny header

Har gjort en ny header, men jag vet inte om ni kan se den än. För mig syns den inte än i alla fall.
Tyvärr hade jag glömt gränsen för hur hög den får vara så nu syns inte hela, så tråkigt! Jag får göra om den någon dag i rätt storlek men det gör jag inte nu, har suttit med den nu i 6 timmar. Usch vilken tid det tar! Vet inte när jag kommer ha 6 timmar till övers nästa gång... söndag eftermiddag kanske?

Hur som helst så var det på tiden att fixa en ny header. Dags att visa en bild på mig i min egen bröllopsklänning, inte bara en klänning i en affär som i förra headern ;)

Vill att headern ska symbolisera vad min blogg handlar om;
Min vardag och vad jag fyller den med. Min man, vänner, tårtor och andra gosaker :) Det som inte kom med nu dock är att bloggen också handlar om vilka filmer jag sett. Jag hoppas allt att ni får lite tips och inspiration när jag skriver om vad jag tyckt om olika filmer :) 

Nu är jag jättetrött i ögonen efter så många timmar framför datorn...!
God natt!

The Hangover, part II

Igårkväll såg vi The Hangover, part II, eller Baksmällan 2 som den heter på svenska. Den kom nu i år och den var nästan bara helt sjukt knäpp! Tycker nog nästan att första filmen var roligare faktiskt.

Today I don't feel like doing anything

Vaknade vid halv 11 idag. Känner mig helt död. Tur att jag är ledig. Blev en lång dag igår. En lång vecka över huvud taget.

Idag ska jag mest försöka vila. Har en liten lista på saker som behöver göras, men jag ska försöka få det överstökat snabbt. Just nu sitter jag invirad i en filt i soffan och kollar på Extreme Home Makeover. Simon ska snart iväg till skolan. 

Har nog inte så mycket mer att säga just nu. Vi hörs!

BREAKING DAWN!!!!!!!!!!!!!

Nyss hemkommen från bion.

Den var sååååååååå bra!



Jag tycker verkligen att de lyckades fånga första delen av boken bra. Breaking Dawn var bättre än Eclipse. Det var så mycket känslor med och det var så fint att det kom glimtar från de tidigare filmerna. Grymt också att Stephenie Meyer faktiskt var med i en scen, även om det bara var i någon sekund man såg henne. Så jag är nöjd! Och nu längtar jag jättemycket tills sista delen kommer!! Ska bli intressant att se hur de format Renesmee och allt som händer på slutet!

Piff

Alex var här förut för att piffa till sig lite inför en personalfest.
Båda två är (trots att vi är tjejer ja) dåliga på att göra flätor, men vi gjorde vårt bästa och så här blev resultatet! Vi satsade på snedden och icke symetriskt...! :P


Bortsett från min monsterarm tycker jag att vi är ganska söta :)

Dansa i neon

Vilken helskön kväll vi fick på Bara Vara igår!



Vi råkade dock dra igång brandlarmet pga för mycket rök från rökmaskinen haha! Det tjöt högt vill jag lova! Vi ställde oss på utsidan för att försöka undkomma oljudet och efter många om och men och telefonsamtal hittade vi tillslut nyckeln som gick till skåpet för att kunna stänga av larmet; Den låg skåpet! haha!
Sen åt vi god hemmagjord pizza och hade det allmänt gött.




Nu har jag precis kommit hem från jobbet och tacopajen är redo att serveras. Snart kommer Alexandra på en snabbvisit och sen drar jag och Simon med våra systrar på bio och kollar på BREAKING DAWN!!!
Hoppas du får en lika trevlig lördageftermiddag! :)

Gästboken från bröllopsfesten

Idag innehöll brevlådan något mycket trevligt, nämligen de framkallade fotona på gästerna till bröllopsgästboken! På bröllopsfesten hade vi en gästbok liggandes där gästerna kunde skriva och sedan ta kort på sig själv med min kamera.


Nu har jag äntligen skickat in och framkallat fotona.

Så nu vet jag vad jag har att göra framför mig i alla fall! 

When we stand together

Har egentligen inget särskilt att komma med idag.
Favoritlåten just nu är som titeln ovan med Nickelback och det mina vänner trodde jag väl aldrig! Nickelback har alltid varit Simons favoriter, inte mina, nej långt ifrån. Men just den låten, den svänger ju!

Idag lagade vi lax till middag för första gången ever. Fick ett gott tips från chefen ;) Synd bara att fisk inte är den billigaste varan direkt... När jag bodde hemma åt jag fisk ca 1 gång i veckan. I mitt nya hem har vi haft fisk 2 gånger totalt. Skamligt.

Annars längtar jag otroligt mycket till lördag då vi ska gå på Breaking Dawn!!! Ska bli intressant att se hur de gjort den. Och var exakt de bryter berättelsen innan nästa film.

Ingen bild hade jag att bjuda på idag heller. Sicket tråkigt inlägg säg...

5 år, 5 månader

Känner mig otroligt trött. Två ganska sena kvällar på raken. Igår orkade jag inte ens starta datorn bara för att blogga. Därav inget inlägg igår, tyvärr.
Igår hängde i alla fall vi i ungdomsrådet hemma hos Matilda. Vi åt middag, spelade mario kart och åt chokladfondue.




Idag har jag & Simon varit tillsammans i 5 år och 5 månader!
Hehe kanske dags att sluta räkna månader nu, kanske även årsdagen...? Borde man börja om när man gift sig? Nej det vore ju knäppt, det hoppas jag verkligen inte man ska! Jag tänker minsann räkna både vår årsdag och bröllopsdag! :) 

Bjuder på ett litet foto från Lofsdalen, sportlovet 2007. Haha tänk så man såg ut, rödhårig och lugg! :P

 

Friends with benefits

Igårkväll såg vi Friends with benefits från 2011 med Mila Kunis och Justin Timberlake i huvudrollerna.

Jag tyckte den var jättebra! En mysig, romantisk komedi. Med ett sådant där typiskt film-slut. Så nu har jag sett den, det som jag skrev om att jag ville göra för ett tag sedan!

Greater things have yet to come

Idag fick jag ta bussen till kyrkan i Kungälv då Simon skulle vara där redan kl 9.00 för att han hade ljudet. Jag hade ingen lust att vara där 2 timmar innan mötet började när jag inte hade något särskilt ansvar denna söndag.
Fick träffat Linda & Emanuel en stund när vi inte sågs igår som vi planerat.
Sen åkte vi på middag till Simons familj och efter det hängde de med oss hem på fika för att kolla på våra porträttbilder och på de senaste inköpen i lägenheten.

Vi körde en Mario Kart turnering på vårt Wii och Simon vann... givetvis...

Ja det var min söndag det. Har även fått lite grejer av mamma för hon var i Ullared i fredags. Och Simon passade på att hämta sin adventsljusstake hemma, så nu är allt klart, nu har vi adventsljusstakar och julgardiner till alla fönster. Nu längtar jag bara efter att få sätta upp allt om 2 veckor!

Men min söndag är ju inte helt slut än, jag funderar bara på om jag ska kolla på Heroes eller på en film med Simon...? ;)

Sista flyttlådan!

Denna dagen blev verkligen allt annat än som planerad.
Sedan länge hade vi planerat in Ullared denna dag, men då det i slutändan inte riktigt gick ihop sig valde vi att stanna hemma.
Först tänkte vi ha en riktigt lugn dag hemma, se på två filmer och bara ta det lugnt i soffan.
Men istället bestämde vi oss för att försöka hitta en ny byrå eller något liknande för att bli av med den sista flyttlådan. Vi började med second hand för där kan man ju hitta riktigt bra fynd, men tyvärr fanns det inget alls intressant idag. Vi åkte då vidare till IKEA, där julen redan var i full gång.

Jag drack årets första julmust, även om jag bara någon timme tidigare hade sagt att jag minsann inte skulle dricka någon julmust före första advent!

Det bästa av allt är att vi otroligt nog hittade en byrå!!
En svartbrun som matchar resten av det svarta i vardagsrummet. Lagom hög och djup så det inte känns som om den tar för mycket plats i vår lilla lägenhet.



Nu känner jag mig riktigt nöjd och glad! Det är som om lägenheten äntligen fallit på plats. Även om mycket var i sin ordning innan, så kändes det ändå inte hundra procent klart när vi fortfarande hade en flyttlåda kvar. Så nu känns det fullbordat. Jag behöver inte ha några jobbiga lådor under sängen längre utan vi fick ner allt i byrån! Och en del som vi aldrig använder har fått åka ut i förrådet. Gött.

Det blev ingen lugn dag, men vi fick saker uträttat istället och jag är nöjd!
Nu hinner vi se på en film i alla fall...!

Bara Vara Café Mimers -Tillfälle 4

Igår blev det ordentligt ös!
Några riktigt duktiga hårdrockskillar från ytterbyskolan körde egen-skrivna låtar och drog massa folk!






Nu ska vi till second hand och se om vi hittar nåt kul.

11-11-11

Ibland vill man bara vara lite wild and crazy!


Alla talar om dagens datum. 11 i 11 2011. Det är inte varje dag som har samma siffror.
Hörde på nyheterna i morse att det var 11 par som skulle vigas kl 11.00 idag i storkyrkan. Men jag skulle inte vilja gifta mig samtidigt som 10 andra bara för att få ett fräckt datum. Nej tack.

Min dag har jag ägnat åt att få någonting gjort;
- Ansökt om eget ST1-kort, -check!
- Skickat efter skattesedel, -check!
- Bränt ner lite foton på skiva, -check!
- Redigerat kalkylen för bara vara mimers cafét, -check!
- Skickat in foton till gästboken för framkallning, -check!

Nu ska jag laga middag och sen åker jag till Kungälv. Det är Bara Vara på mimers ikväll.

Strike & Co

Nyss hemkommen från en bowlingrunda med Simon, Hanna & Martin!



Martin vann ganska överlägset, men jag kom tvåa i alla fall! Och jag vann andra serien, jag var lite seg i starten men kom igång på slutet ;)

Porträttbilder

Nu är den äntligen här!
Vårt album med porträttbilderna!
Var och hämtade det hos fotografen igår. Vi känner oss nöjda med bilderna och det är väldigt skönt. Usch va jobbigt det skulle vara om man blev missnöjd, det går liksom ALDRIG att göra om samma grej. Nej vi hade tur, vädret var toppen och vi var så vackra och fixade som vi kunde bli utifrån våra förutsättningar hehe ;) 

Välkommen hem till oss om du vill bläddra vidare ;)

Provsmakning

Om du kommer till Tårtdecor får du provsmaka såna här goda pepparkaksmuffins! Om de inte redan tagit slut förstås... ;)

Jag bakade ju dessa hemma för ett tag sedan.
Men idag var det Margareta som hade bakat. Som topping hade hon blandat lingon med neutral gräddmousse.

Alltid lika trevligt med lite godsaker på jobbet. För även om vi säljer allt som har med tårtor, cupcakes och bakning att göra så går vi ju inte runt och äter tårta hela dagarna...!

A cupcake gift

Titta vad jag fick igår! :)
Perfekt till min cupcakesamling.

Agneta var i England i helgen på mässa. Då kan man ju inte låta bli att köpa såna här söta saker ;)

Snart skall här pyntas!

Idag har jag hämtat alla mina julsaker; julpynt, juldukar och gardiner mm.



Kan ni fatta att jag fick plats med allt detta i mitt rum innan? Men så såg det ju ut som en liten julpyntsbutik också... Detta kommer lätt täcka en hel lägenhet!
Jag behöver bara skaffa nya gardiner till köket och vardagsrummet. Möjligtvis en till duk...
I övrigt ska jag verkligen försöka hålla mig från att köpa massa gulligt julpynt.
Vi får väl se hur det går när vi ska till Ullared på lördag...

Halv 8 hos mig...

...typ. Fast utan middag och kl 6 istället.
Men mysigt var det. Och intressanta, tjejiga prat blev det.
Vad kan man annars vänta sig när man har fyra tjejer på besök?!
 

All by myself

Idag är jag ensam hemma.
Simon har åkt till Sahlgrenska så honom ser jag först imorgon kväll. Tänk att de redan gått 3 veckor sen sist.
Nu sitter jag här i soffan och äter frukost. Skall väl ta och kolla på ett avsnitt Heroes innan jag tar tag i livet... Ska städa och greja lite.
Ikväll får jag besök av Bara Tjejer!

Mary Kay Spa Kväll

Efter gudstjänsten idag, vilken jag var mötesledare på, åkte jag till Miriam på lite Mary Kay spa-kväll!


Vi fick prova peeling och olika ansiktskrämer. Vi fick även sitta i fotbad, skrubba fötterna och smörja in fötter och ben med mjuka, sköna krämer.




Efteråt blev vi trötta men mjuka och fina om fötterna :)

Green Lantern

Igårkväll kollade vi på Green Lantern från 2011 med Ryan Reynolds (The proposal) och Blake Lively (Accepted, The Town) i rollerna.

Den var ganska bra och underhållande men ingen film som jag lägger till min lista över riktigt sevärda filmer.

Lördagens aktivitet

Igår var vi borta heela dagen!
Vi gick upp ganska tidigt för att åka till vattenpalatset i Vänersborg med Simons familj och Ellinor!


Efter badet och ett behövligt skrovmål åkte vi hem till Ellinors lägenhet så de fick se hur hon bor.
Trötta och osminkade.

Sen blev det macka, godis och film hemma hos Simons familj!
Klockan var närmare 11 innan vi var hemma hos oss igen, riktigt trötta men nöjda. Det blev verkligen en heldag.

Årets första julpynt

I lördags fick jag den här söta tomten av Tobbe & Jenny!

Jag gick in på Bolagret idag och då kunde jag bara inte hålla mig från att den köpa den otroligt söta, lilla lussekatten med tomten på!

Så nu har årets första julpynt kommit fram! Nej, jag skall väl stoppa undan grejerna ett litet tag till innan de får komma fram på riktigt.

Vem syns i rutan?

FREEEEEDAG!
Frukost-fika med Alex på ett ställe vid grönsakstorget jag aldrig varit!



Men så plötlisgt hände något oväntat!
Det kom in en man (kändis??) och efter honom kom en man med filmkamera och en tjej som bar på två, ja vad ska man kalla det, ljuslyktor? Så att ljuset skulle falla rätt.
Jag var givetvis tvungen att smygfota lite...

Först filmade de bara den där mannen, han satt och pratade med folk och sen gick han även bakom disken där de stod och gjorde smörgåsar. Sedan började de filma runt i hela lokalen och ett bra tag filmade de mot mig och Alex (!) Dum och feg som man blir i sådana situationer så sa vi ingenting. Egentligen borde man ju liksom "ursäkta, men vad är det ni filmar? Ni får gärna be om vårt godkännande innan och om ni publicerar det där...!" Men så gör man ju inte. Vi har ju ingen aning om vad det handlade om.
Men om ni ser mig i rutan någon stans kan ni väl säga till!

Efter jag och Alex skiljts åt gick jag en sväng i vårt gråa Göteborg.



Nu har jag kommit hem och ätit lunch. Simon slutade tidigt idag så nu ska vi ta tag i det där med att välja ut foton till tack-korten.

Speechless


Försöker komma på någonting att säga men just nu är det tomt.

Dagens release

Hörde på radion imorse att det nu står klart vilka som skall leda melodifestivalen 2012.
Det blir dessa tre!

Kul tycker jag!
Jag gillar Helena Bergström och Sarah Dawn Finer sjunger ju gudomligt bra! Dock har jag inte stenkoll på vem Gina Dirawi är, men hon är bara 20 år gammal så det ska bli intressant att se hur hon kommer leda programmet.

Det är lite roligt också att kolla tillbaka på vilka programledare vi haft genom åren.

Alla konstallationer har väl på ett sätt liknat varandra, alltid åtminstone en man eller en kvinna, alltid någon som kan sjunga och någon som är komiker. Det blir spännande i år, undra vilka rubriker tre kvinnor skapar nu?

When I was young it seemed that life was so wonderful

Efter jobbet tog jag en fika med Hanna!





Jag vet inte om det var någon engångsgrej med julgransbelysningen i trädet igår, en tidig testing kanske, för idag när jag kom hem lyste det inte...

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0