Matchande vänner

Det går så fort!

Just nu är jag inne i en "hinna-använda-bebiskläderna-innan-de-är-för-små-fas". Elias växer så fort och han är större än jag tror! Vi har precis börjat använda storlek 56 på honom och en del kläder i den storleken är redan tighta. Jag hänger visst inte med ;) Vi bytte till en overall i stl 56 men den var redan trång så nu har han fått en i stl 62 istället. Mycket mer rymlig. Tack mormor! ;)
 
I tisdags fick han ha flera olika kläder i stl 56 för första gången. Den vita bodyn nedan kommer han nog kunna ha ett tag men de blå-vit-randiga byxorna var inte direkt stora om man säger så.
Min lilla tjockis!<3 ;) 
Jag har helt fått tänka om helt när det gäller storlekar. Trodde först han skulle ha stl 56 nu ett tag i vår och sedan stl 62 i sommar och 68 i höst. Men jag får nog inse att han kommer bara ha stl 56 ett litet tag till, sen blir det troligtvis stl 62 i vår/försommar och stl 68 i sommar. Sen kan man givetvis inte stirra sig blind på storlekarna för de skiljer sig så. En 56:a är ibland som en 50:a osv. Så det gäller helt enkelt bara att mäta och att prova kläderna innan det är för sent. Som tur är har jag inte så jättemycket kläder i stl 56, jag har mycket mer i 62. Den storleken ska jag börja använda i tid. Vore ju tråkigt om det är något plagg han inte hinner använda alls.
Samtidigt som det är roligt att få prova nya storlekar känns det ändå lite ångestfyllt att Elias växer så snabbt. Alla säger att det går snabbt med bebisar. Det har jag ju hört långt innan att jag verkligen måste passa på att njuta av varje dag för det kommer gå så fort. Men jag hade nog inte trott det skulle gå fort. Snart är han tonåring och vill inte veta av sin mamma hehe ;) Nej jag får passa på att njuta nu medan han är 57 cm lång och totalt beroende av mig.   

Sociala veckan

Den senaste veckan har varit riktigt härlig! Som ni säkert märkt har jag haft fullt upp eftersom jag inte bloggat ordentligt sedan i lördags.
 
I lördags var vi ju på kalas (Elias första) och där fick jag träffa vänner både från högstadiet, gymnasiet, bibelskolan och högskolan! Trevligt! Så roligt när man får chans att hålla ihop med vissa vänner så länge!
Bilden till vänster nedan är från den 5 januari.
Bilden till höger är från i lördags, samma lägenhet, samma gäng men plötsligt var vi en till ;) 
I söndags var vi äntligen på vår första gudstjänst sedan Elias föddes, som jag längtat till kyrkan! Det var så roligt att träffa alla! Efter det var det ungdomsråd och sen var vi på middag hos Simons föräldrar där det blev mycket fotograferande med Elias och hans pappa, farfar, gammelfarfar och gammelfarmor.
Fyra generationer på samma bild!
 
Måndag-onsdag hade vi min moster, kusin och två kusinbarn på besök. Det var så roligt att de kom!
Hela tisdagen var jag och Elias hemma hos Elias mormor och morfar. Vi myste med barnen, gick barnvagnspromenad och åt våfflor, det var ju våffeldagen! :)
I onsdags var vi på Klädkällaren hela högen. Elias första butiks-besök. Det gick jättebra, han låg lugnt i barnvagnen och sov hela tiden, förutom vid ett tillfälle då han var hungrig och ville äta. Oftast går det bra bara vagnen rullar, men den här gången gick det även bra när vagnen stod still under hela tiden vi åt lunch. Skönt!
Ellinor lyckades fånga ett så roligt ögonblick då Elias brast ut i världens leende haha! :D
Efter besöket på Klädkällaren åkte våra släktingar hem till småland igen och jag och Elias åkte förbi och gosade hos Lisa en sväng.
 

Födelseannonsen i Kungälvsposten

I tisdags kom äntligen födelseannonsen in i Kungälvsposten. Den annonsen blev jättefin och hela fotot kom med! Mycket mer nöjd med denna jämfört med den i GP.

Födelseannonsen

Här är födelseannonsen från GP om det är någon som missat den. Men jag är lite missnöjd med bilden faktiskt. Vi skickade in en helkroppsbild och så klippte de den så här mycket.
Jag ska nog höra av mig till Kungälvsposten snart för på måndag blir det 1 vecka sedan jag mailade dem och än så länge har jag inte hört ett ljud, inte ens ett "tack för ditt mail".
 

När jag trivs som bäst

Torsdagen som gick var en härlig dag! Jag var så otroligt taggad på att komma ut och äntligen få hitta på något!
 
Först var vi på BVC. Ni kan aldrig gissa vad Elias väger nu?! Förra veckan vägde han 4380 g och var 55 cm lång. Tänkte att han kanske skulle väga typ 4500/4600 g nu. Men när vi la honom på vågen och siffrorna skenade upp i 5000 blev jag nästan chockad! 5075 g för att vara exakt och 57 cm lång! Han har alltså gått upp nästan 700 g på en vecka! Inte konstigt han börjar kännas lite tung. Fortsätter han så här kommer han bli en riktig tjockis haha! ;) Min lilla 5-kilos klump <3
Efter BVC åkte vi hem till Elias mormor och morfar där jag bjöds på raggmunk enligt önskemål! Mums!
 
På kvällen hängde jag och Elias för första gången med ett större antal vänner, oj vad jag njöt! Så kul att äntligen träffas och umgås utanför mitt egna hem. Det blev en riktigt mysig kväll med bebismys, bön, samtal och en väldigt god tårta!
 
Igår kände jag mig väldigt duktig. Jag städade hela lägenheten (dammade, torkade handfat och toaletter, dammsög, bäddade, vek tvätt, vattnade blommor) med en bebis hängandes på magen och jag lyckades även för första gången duscha ensam med Elias, annars har jag alltid fått vänta tills Simon kommer hem från jobbet. På eftermiddagen fick vi besök av Wictoria och Johan. Elias fick en jättesöt filt som Wictoria stickat, helt otroligt! Tack så mycket!
 
Nu är Simon iväg och veckohandlar och sen ska vi på 26-års kalas till Haglunds! Imorgon blir det gudstjänst, ungdomsråd och sedan ska Elias träffa sin gammelfarmor och gammelfarfar som är på besök från skåne! Även faster har kommit hem från Växjö över helgen. Woho! Visst blir man lite trött och ju mer man umgås och hittar på saker desto mindre hinner man på hemmaplan men allt handlar ju om prioriteringar och åhh vad jag gillar att det händer saker! :D

Vardagen här hemma

Lite bilder från idag.
Elias blir mer och mer medveten om sin omgivning och vill gärna vara med och se sig omkring. I bärselen i morse tittade han nyfiket omkring. Sedan gick vi ut men det började givetvis regna så det blev bara en snabb promenad i området. Vi spanade in de två lekplatser som finns här bland husen. Där kommer säkert Elias leka en hel del när han blir större.
Dagen fortsatte i soffan framför många avsnitt "How I met your mother". Nu har jag nästan sett klart säsong 1 och när Simon kom hem hade han köpt säsong 2! :)
Ikväll har Elias och jag kollat på Top Model Sverige vilket vi gör varje mån-tors kväll ;)
Nu har Elias och jag varit hemma tre dagar i rad. Börjar bli lite tråkigt. Jag vill träffa folk! Å andra sidan har jag fått gjort en del. Bl.a. har jag äntligen skickat in födelseannons till Kungälvsposten och Göteborgsposten, håll utkik i GP imorgon! ;) Imorgon är det i alla fall slut på ensamheten hemma. Först ska vi till BVC, sen hem till mor och far och sen ska jag äntligen återuppta en av mina vanliga sysselsättningar. Jag brukar ju vanligtvis vara engagerad i en hel del i veckorna men sedan Elias föddes har jag av naturliga skäl inte deltagit i något sådant. Nu längtar jag som en tok! Så imorgon har jag tänkt gå på vår Lifegroup och träffa härliga vänner! Åh vad jag ser fram emot det! På lördag ska Elias för första gången "utsättas" för en större folkmassa då vi ska på kalas och på söndag har vi tänkt gå på gudstjänsten. Imorgon blir han ju ändå 1 mån och 1 vecka gammal och de värsta virus-månaderna är över så det borde inte vara något problem. Hoppas hoppas!

Elias på skötbordet

För ett bra tag sedan visade jag ju er skötbordet vi fått.
 
Så vad tycker Elias om skötbordet nu då? Jo då han gillar det nog, vi föräldrar är nöjda i alla fall, men oftast gillar inte Elias när vi byter blöjan. Jag tror det mest beror på att han inte gillar att ligga för sig själv, så fort vi lyfter upp honom blir han lugn igen. Han är i väldigt behov av närhet den där pojken. Han är väl som sin mor; sällskapssjuk! ;)
 
Här är han i alla fall på skötbordet, 6 dagar gammal:

De här bilderna tog jag på honom idag, lite skillnad:
 
Just det! Kan meddela att blöjhinken från Korbell vi använder fungerar riktigt bra. Den stänger inne lukten och när en påse blivit full är det enkelt att byta. Så den rekommenderar jag fortfarande om man funderar på att köpa en blöjhink! :)

How I met your mother

Igår landade ett paket på hallmattan innehållande denna dvd.
Det var Simon som beställde den åt mig. Nu när jag plötsligt har tid att titta på tv har jag tittat lite på How I met your mother och Simon lyckades övertala mig att börja följa serien från början istället. Har kollat klart på hela That's '70s show nu och hade inte tänkt följa någon mer serie. Men jag är väldigt glad att Simon övertalade mig för nu är det väldigt kul att ha någonting bra att titta på där jag ofta sitter i soffan och ammar. Det finns inte så mycket annat man kan göra när armarna är upptagna. Dessutom är detta en serie i min smak; Den innehåller romantik och har en seriös handling men framför allt får den mig att skratta! Så nu när de flesta andra snart kollat klart på hela denna serie (de allra sista avsnitten av säsong 9 visas nu på tv) har en annan precis börjat följa den...

Gårdagens bebis

Igår var vi på middag hos Elias farmor och farfar innan farfar skulle flyga till Shanghai. Elias provade fler kläder i stl 56 och hans pappa försökte minnas sina gitarrkunskaper.

Ljudvolym

Det är tur att man inte har en unge som är rädd för höga ljud ;) Han sover så gott medan jag dammsuger precis bredvid...

Premiär i babysittern

Idag har vi haft faster Hanna på besök. Vi spelade Svea Rike och åt vaniljsemla.
Elias har ikväll gjort premiär i babysittern. Det blev succé! Verkar som han gillade att kunna sitta för sig själv, att komma upp lite och se lite mer av rummet. Men han tyckte tydligen också att det var en skön plats att dra en stor gäsp på och ta en tupplur ;) Efter en stund slocknade han nämligen. Ja babysittern lär nog bli användbar framöver! 
 
 
 
 

Vem är han lik?

Det känns som att den vanligaste frågan som ställs när det handlar om bebisar är "Vem är han/hon lik?" Det är märkligt det där. Vet inte hur många gånger jag fått den frågan och jag vet inte varför det är så intressant att veta?
 
Ja vem är han lik? Sig själv mest kanske ;) Nä men jag ser nog både Simon och mig i honom men jag ser också likheter med ett kusinbarn på mammas sida och ett kusinbarn på pappas sida.
 
Här är två bilder på mig som liten och två bilder på Elias. Vad tycker ni?
Nog är han lik mig alltid, men mest beror det nog på att vi båda är mörkhåriga. Hans ögon är inte helt bruna än, utan fortfarande mörkt blå-grå-bruna, men vi får väl se vilken färg som kommer dominera till slut.

Singin' in the rain

Näe en 1-timmes promenad i regnet var väl inte det roligaste man kunde göra. Jag och Lotten skulle ut och gå idag och precis som vi kommit fram till Svarte mosse började det regna! Jag som ville gå runt mossen. 
 
Men men... fick i alla fall provat regnskyddet på vagnen :)

TACK!

Idag när Elias blir 1 månad gammal vill jag passa på att å Elias vägnar tacka så otroligt mycket för allt fint han fått, både i samband med hans födelse och allt det han fick redan innan han blivit född! Stort tack för allt! Redan på BB fick han de första gåvorna, men det har varit minst lika roligt att höra posten dimpa ned genom brevlådan och finna ett paket på hallmattan! :) Vill även passa på att tacka för alla fina hälsningar uttryckta i vykort, sms, mail, instagram och facebook!
Elias i ett av plaggen ovan som han fått av gammelmoster. 
Dessa söta sockar kom på posten som Elias gammelmoster stickat! 
Mitt kusinbarn har virkat denna söta filt/överkast!
Den här gulliga dräkten med tillhörande mössa fick Elias av sin gammelmorfar!
 
Trötta föräldrar som öppnar presenter på BB. Elias fick genast sällskap av många gosedjur i baljan ;)

Besök på BB.
Bilden på mig och Simon nedan är första bilden på oss som nyblivna föräldrar, bara ca 14 timmar efter att Elias föddes, trötta men lyckliga!
Elias drygt 1 dygn gammal!
 
 
Vill även passa på att tacka för alla som besökt oss här hemma, Elias har fått mysa i många famnar! :)
Elias och hans 1 månad och 4 dagar äldre kompis Lewi! Världens sötaste ungar!
 
 TACK TACK TACK!!!

Moster på besök

Så hur har vi då firat idag på Elias 1-månaders dag? ;)
Jo vi har gått en promenad i solen för att möta upp Simon efter jobbet då han jobbat i ett bostadsområde i närheten idag.
Vi har även haft Elias moster på besök!
Haha ibland intar Elias en så lustig ställning, det ser ut som att han ligger snett och konstigt men han tycker det är bekvämt och somnar ;)

Elias 1 månad!

 Elias Simon Johan Ceder 2014-02-13
 
Idag blir Elias 1 månad gammal! Kan knappt fatta det! För exakt 4 veckor sedan fick jag den här guldklimpen lagd på mitt bröst. Det var en obeskrivlig känsla som jag hoppas att jag aldrig glömmer!
Dagen till ära har han gett mig en av de bästa nätterna hittills! Jag fick sova 4 timmar i sträck vilket inte hänt sedan han föddes! Han har dessutom för första gången fått på sig kläder i stl 56 (förutom overallen vi redan provat). Många plagg i stl 56 är fortfarande för stora men dessa passar minsann, tror att Newbie är lite små i storlekarna.
 
Mycket har hänt den här första månaden av Elias liv. Han fäster nu blicken och har börjat se t.ex. mobilen som hänger över skötbordet. Han ler då och då, även om jag tror att det mesta fortfarande är på reflex och inte medvetet. Han är väldigt stark och stadig i nacken och håller gärna upp huvudet när man håller honom upprätt. Han gillar inte att bli blöt eller att få blöjan bytt utan trivs bäst i någons famn. Men i babyskyddet och i barnvagnen trivs han bra och somnar oftast när vi åker bil eller är ute och går. Han äter väldigt mycket och ökar stabilt i vikt. Han sover bra i sin vagga på nätterna och vaknar 1-3 ggr. Men ibland har han svårt att somna om och då sover han bäst i min och Simons säng.
 
Igår fick jag äntligen skickat in blanketten om val av namn till Skatteverket, så snart är hans namn registrerade och officiella. Som ni ser heter han Elias Simon Johan.
*Elias var Simons förslag och det har vi valt bara för att det är fint. Nu i efterhand har det visat sig att min morbrors svärfar hette Elias och ett av mina kusinbarn heter Elias i andranamn, sammanträffande!
*Simon valde vi dels så klart efter hans pappa, men också för att både min morfar och min gammelfarfar hette Simon i andranamn.
*Johan valde vi för att det namnet har burits av flera släktingar. Min gammelfarfar hette det i förnamn. Min gammelfarfars svärfar hette det i andranamn. Min gammelfarfars svärfar var förlovad med Emilia Ceder (vilken från vi tog namnet Ceder) och hennes far hette också Johan i andranamn. Han hette dessutom Carl i förnamn och "min" Simon heter också Karl, fast med K. Emilias far hette alltså Carl Johan Ceder och jag har en kusin som heter Karl-Johan. Namnet Johan finns också på flera ställen i Simons släkt. Jag tycker det är roligt med alla dessa namn och att de får gå igen i yngre generationer.
 
 Galet vilken skillnad det blivit på bara 1 månad! Vår gullunge!

De senaste timmarna

Igår besökte jag och Elias Tårtdecor. Nu har Elias fått se var jag jobbar och mina kollegor har fått se Elias! Det var trevligt! Tänk att Elias nu väger nästan lika mycket som 9 paket sockerpasta! ;)
Han fick bl.a. en jättegullig och mjuk gosedjurskanin som är nästan lika stor som han själv! :)
 
På kvällen kom Alexandra & David på besök!
 
Idag har vi varit på hörselscreening på Östra sjukhuset. Det var en speciell känsla att gå in där igen. Att passera cafét där alla nyblivna mammor och pappor mötte upp sina nära och kära för att gratulera och titta på de nyfödda. Det var bebisar i baljor här och där. Tänk att det bara var ca 4 veckor sedan jag själv var där!
 
Nu har jag bytt till en storlek större på Elias overall, från 50 till 56. Trodde den skulle kännas mycket större men det var den faktiskt inte. Han kan fortfarande ha den i storlek 50 men det började bli lite väl tight att få i benen.
Den här nya overallen i storlek 56 från Newbie är så bra för den kan man öppna upp hela vägen med två dragkedjor.

Efter hörselscreeningen och ytterligare ett antal amningar kom vi äntligen ut på en promenad. Men det var nätt och jämt att vi hann innan solen gick ned. Det har varit så fint nu flera dagar men jag har inte kommit ut. Idag gick jag till ett nytt ställe där jag inte varit förut. Det finns så otroligt många motionsslingor och vägar man kan gå här i området, jag vill bara ut och upptäcka!
I rabatterna har krokusen och snödropparna slagit ut. Det är bara mitten på mars och det känns som vår ute!
 

En helt ny värld

Idag är det exakt 1 månad sedan Elias var beräknad att födas, vilket innebär att det bara är tre dagar kvar tills han blir 1 månad gammal. Hjälp vad tiden går! Idag har vi varit på BVC. Nu väger han 4380 gr och är 55 cm lång!
Jag kände mig glad och på bra humör när jag körde hem. Det gick upp för mig vilken märklig bubbla jag egentligen befinner mig i. En helt ny värld har öppnats. Barn efter barn och mamma efter mamma (förvisso några pappor också) strömmade in där jag satt i väntrummet på BVC och ammade. Alla i samma typ av situation. Plötsligt är det så lätt att bara börja prata med någon jag aldrig tidigare träffat, det är bara att lägga någon kommentar som tex. "åh vilken liten sötis", eller "hur gammal är din lille pojk då?", eller "vad heter hon?" En mamma började samtalet med mig genom att fråga om jag ville ha en kudde som stöd när jag ammade. "Jag minns hur det var" sa hon. Hennes pojk var något äldre. Ännu roligare var att idag kom det in en mamma jag känner sedan tidigare med två av hennes tre barn. Det var jätteroligt att se dem igen! Så kul att hon kom just när jag var där. Det är fortfarande så många jag inte träffat sedan Elias fötts. Det är många jag saknar. Framför allt längtar jag väldigt mycket till kyrkan nu och alla härliga människor där! Men för Elias skulle bör jag nog vänta lite till innan vi åker dit. I så stora folkmassor finns det stor risk att någon är förkyld eller småsjuk. Likaså är jag väldigt sugen på att börja gå på Öppna Förskolan och liknande, men det får nog också vänta ett tag till. Där finns barn upp i förskoleåldern. I så fall är Babycafé ett bättre alternativ, det är bara för barn upp till 1 års ålder. Ja, jag är väl helt enkelt lite försocial för att bara gå hemma ;) 
 
Men tillbaks till mina tankar om denna bubbla. Det är en härlig bubbla! Jag gillar det! Nu får jag en inblick i vad föräldralediga gör på dagarna. Det är fullt upp med att amma, hämta äldre syskon på förskolan, tvätta, handla osv osv. Visst det är fullt upp och nog kan man tröttna på det, men det är en väldigt speciell tid i livet. Kort är den också. Största delen av livet består ändå av jobb. Därför bör man passa på att njuta extra av denna lite märkliga tid i livet för den lär gå väldigt fort. Jag trivs där jag är just nu. Fokus ligger på att ta hand om mitt barn och se till att han växer. Där emellan har jag tid att umgås med vänner och familj dagtid som jag aldrig kunnat tidigare. Att kunna umgås med andra som också är hemma. Hur bra är inte det? :) 
 
Bärselen - En väldigt bra uppfinning när armarna behöver avlastning!
Vår bärsele är en BabyBjörn Miracle som vi köpte på Ullared i höstas. Hittills är vi jättenöjda!

Frozen

Det blev att vi tittade på Frozen ikväll som hade premiär i julas någon gång. Elias första Disney-film! ;)
Den var jättebra! Kändes väldigt välarbetad, otroligt roliga repliker och kommentarer! Den var vacker, söt och rolig! Helt klart en sevärd film.
Kristen Bell (Heroes, Burlesque, Forgetting Sarah Marshall, Big Miracle mfl) hade rösten till prinsessan Anna, men de andra skådespelarna kände jag inte igen.
Hittade denna bild på Mary-Kate och Ashley Olsen som är redigerad så att de ser ut som systrarna i filmen, lite kul!
Nedan ser ni originalbilden på Olsen-systrarna.

Lazy day

Idag är en solig och fin söndag, det känns som vår ute och vi har haft besök av min kusin och hans fru från Jönköpings-trakten!
I övrigt händer inget särskilt här hemma idag. Har funderat på att gå ut och gå i det fina vädret men kommer aldrig till något beslut. Är egentligen för trött för att orka tror jag, känns som om jag skulle kunna lägga mig i sängen och somna... Det är lustigt hur det går upp och ned, vissa dagar hinner jag inte få i mig lunchen innan den kallnat, andra dagar känns det som jag har all tid i världen och kan knappt komma på vad jag vill göra. Så blir det med en bebis som styr livet ;) Senaste veckan har det inte gått att lägga ifrån sig Elias alls. Han vill vara nära hela tiden. Men sedan i fredags har han ändrat sig och nu kan han ligga för sig själv i lugn och ro, precis som första veckan av hans liv. Det där kommer säkert ändra sig igen flera gånger om. Idag är en sådan dag med mycket tid och det känns ovanligt. Jag har egentligen flera små projekt att greja med, men just nu orkar jag inte ta tag i något. Jag känner mig trött och seg, ja vi är trötta alla tre. Nää det får nog bli en kväll i soffan. Vill kolla på senaste Disney-filmen Frozen som alla säger är så bra! Men först har jag en liten kille som vill ha mat och sen ska jag själv få i mig lite middag hade jag tänkt. Ha en fin kväll!   

Premiär i babygymet

Igår kväll gjorde Elias premiär i babygymet! Visserligen sov han bara...
Att ligga på mage är en stor favorit. Han blir alltid lugn och somnar eller bara ligger tyst och tittar när han ligger på mage. Han får ju inte lämnas obevakad på mage förrän han lärt sig att rulla runt, men jag tror han kommer älska att sova på mage på natten sen när han får.
 
Idag fick han ligga i babygymet igen och då var han vaken. Han är för liten ännu för att uppskatta figurerna och förstå vad det handlar om, men det är ändå en mysig och skön plats att lägga honom på. Vi har ingen mjuklift och än är han för liten för babysittern, så man får hitta lite bra platser att lägga honom på som t.ex. hörnsoffan, korgen till barnvagnen eller lekmattan som vi lagt ut här på nedervåningen för tillfället.
Vår söta, söta unge!
Men som sagt, än fyller inte babygymet sin funktion. Nu är det mest bara mysigt att ligga där och gosa med snuttehunden och suga på nappen ;)

Mysiga dagar

Elias och jag har haft några otroligt mysiga dagar nu med mycket umgänge och gos.
I onsdags kväll gick vi promenad till våra grannar Emma & Tobbe. De bjöd oss på våfflor och vi bjöd dem på bebismys ;)
Emma hade virkat ett gosedjur till Elias, helt fantastiskt! Det är sådant där som jag inte behärskar för fem öre... Tack så mycket!
Ska bli kul i sommar då deras lille bebis tittar ut och Elias får en ny vän att leka med!
 
I torsdags åkte jag och Elias ut till Marstrand och umgicks med Miriam och Lewi! Det är verkligen så roligt att ha en vän med barn i samma ålder, att ha någon att prata om allt med och dela erfarenheter! Det blev en dag med barnvagnspromenad samt ammande och tröstande om vart annat ;)
Vilken lyx att få gå barnvagnspromenad på västkustens sommar-metropol!
Alltså en sådan här syn gör att man smälter! Våra ljuvliga små pojkar! <3
 
Igår var Elias mormor och morfar här och på kvällen fick vi besök av Linda & Emanuel! Riktigt mysigt! Nu har Elias träffat alla mina "gamla" vänner som jag hängt ihop med sen högstadiet.

Och umgänget fortsätter. Ikväll får vi besök av Hanna som inte träffat Elias ännu. Lewi kommer också! Så får vi se vilket bidrag som vinner melodifestivalen i år. Imorgon får vi besök av min kusin från Jönköpings-trakten!
 
Ha en fin helg allihop! 

Familjefoto

Förra veckan när vi hade familjen Skogström på besök försökte vi få till ett familjefoto. Men det är inte lätt att få till en bra bild med en liten bebis och i ganska dåligt ljus. Hanna tog drygt 30 bilder och av dem blev det bara två bra bilder där ingen av oss är suddig eller tittar åt ett annat håll haha! ;) Vi hade även en gullig 3-åring som ville vara med på bild så vi fick prova på att känna oss som en två-barns familj för någon sekund hihi :)
 
Här följer våra försök till en bild hehe:

Klaremosse

I måndags var moster Ellinor och William här på besök. Vi fikade och gick ut på promenad. Det finns så många bra slingor att gå här i vårt bostadsområde. I måndags gick vi ner till Klaremosse. Antingen kan man gå runt hela mossen eller så kan man ta en gångbro över mossen och bara gå runt halva. Tycker det är ett mysigt område!

Gravidfotografering

Vet inte om ni minns att jag för 5 veckor sedan skrev att jag och Simon skulle iväg och göra något vi aldrig gjort förut? Nu kan jag berätta vad vi gjorde och det var så att vi var på en gravidfotografering. Jätteroligt! Det var både spännande, kul och lite nervöst.
 
Fotografen heter Jonna och hon var jättetrevlig och duktig! Spana in hennes hemsida här:
http://www.jonnanimonius.se/
 
Jag är jätteglad att vi gick på denna fotografering. Man är ju inte gravid så ofta i livet så det blir underbara minnen att spara! :) Här är några av bilderna hon tog på oss och magen i vecka 39:
 
Tänk att det var du som låg där inne Elias! 
Så ofattbart när man tänker på det nu. Att en hel bebis får plats på en sådan liten yta. Att det kommer ut en helt färdigutvecklad liten människa och att allt bara fungerar. Helt fantastiskt!

Fettisdagen

Idag hade Simon med sig semlor hem efter jobbet! Min favoritsemla med vaniljkräm i, jag gillar inte mandelmassa!

2 veckor och 5 dagar

Igår körde jag bil med Elias för första gången. Hade inte kört bil sedan 29 januari och med en bebis i baksätet kändes det nästan som om jag körde bil för första gången! Vi var på BVC.
Nu vägde han 4030 gram (3606 gr när han föddes) och var 54 cm lång (51 cm när han föddes)! Galet vad han växer! Nästa vecka blir han 1 månad gammal!! Jag tycker det går för fort även om det givetvis är skönt att veta att han växer som han ska.
 
På dessa 2 veckor och 5 dagar har han ändrat sig ganska mycket tycker jag. Det är väldigt varierat hur han äter och sover. Vi har ju en i huvudsak trött kille som i början somnade istället för att äta. Nu känns det som att han äter mest hela tiden ;) På Östra fick vi tips om att det finns sömn- och matperioder. Det finns två stycken sådana perioder per dygn och man kan försöka styra dem så att sömnperioden t.ex. infaller under natten (önskvärt). Det fungerade till en början, vi höll Elias vaken på morgonen och kvällen så att han sov mitt på dagen och på natten. Då vaknade han bara en, max två, gånger på natten för att äta. Men sedan i onsdags har något förändrats och nu äter han åter igen var tredje timme på natten. Jag sover ca 2 timmar åt gången så jag känner mig väldigt trött. Jag är givetvis medveten om att så här små bebisar inte har några rutiner ännu och att allt kan ändra sig flera gånger om. Barnmorskan på BVC igår tyckte att vi kan testa några dagar nu att strunta i dessa sömn- och matperioder eftersom de ändå inte verkar fungera just nu. Det känns väldigt skönt tycker vi för man blir ju otroligt låst morgon och kväll när det enda man kan göra är att sitta och försöka hålla Elias vaken! Jag kände till slut att så här kan det väl inte vara? Man kommer ju aldrig kunna hitta på någonting. Hur gör ni andra som har bebisar?
 
Sedan igår låter vi Elias istället styra helt. Han får somna när han vill. Svårt att dra någon slutsats efter en natt men jag tycker att han dagtid är vaken respektive sover ungefär så som vi vill utan att vi styr honom till det. Han var vaken en stund i förmiddags och nu sover han här i bärselen på min mage (idag vill han inte ligga för sig själv ens 1 minut!) Hoppas han vill vara vaken en stund ikväll så får vi se hur natten blir. Natten som gick nu vaknade han var tredje timme. Varje vaken stund kan pågå i en timme för det blir att jag ammar, går upp för att byta blöja och ammar igen för att få honom att somna om. Och så håller det på. Så hinner jag sova knappt två timmar innan det börjar om. Men man får trösta sig med att det förmodligen blir bättre ;) Ju äldre han blir desto mer rutin kommer han få och antagligen kommer han inte äta lika ofta på natten.
 
Nej nog med text och information! Under den tid som Elias funnits hos oss har jag tagit en hel del foton och jag måste bara få visa er några av mina favoritbilder på honom:
Elias gillar att titta med ett öga, vår lilla sötunge!
Han sover ofta med armarna över huvudet, precis som sin far! ;)
Elias är väldigt stark i nacken och sträcker gärna upp sig när han hänger över axeln eller när han ligger i knät och vi håller i hans händer. Han är även en mästare på att göra alla möjliga roliga och söt-fula grimaser haha! Ibland skrattar vi högt för han ser så rolig ut! ;) Vår lilla skrutt <3 

Lite nytt i vardagsrummet

Tillökning i familjen kräver mer förvaringsutrymmen. När vi var på IKEA i januari och köpte lite smått och gott köpte vi även en ny expedit-hylla. Vi har sedan tidigare en i björk bakom vår soffa i vardagsrummet. Men planen var att köpa en svart möbel och ha bakom soffan istället. Pga att expedit-möblerna är så prisvärda fick det bli en till sådan (även om vi egentligen var sugna på en svart avlastningsmöbel i Hemnes-serien). Igår byggde vi ihop den.
 
Före och efter:
Den i björk reste vi istället upp på höjden och ställde mot väggen mellan köket och vardagsrummet. Till den köpte vi svarta förvaringslådor. Ju mer Elias växer desto fler leksaker och grejer kommer han troligtvis ha och då tänkte vi att det är bra att ha en plats för hans grejer även på övervåningen. Det är ju bra om han kan få leka där jag och Simon är så vi har uppsikt över honom. Dumt att lämna honom ensam att leka i hans rum på nedervåningen om vi befinner oss på övervåningen ;) Bordet och den vita fotöljen som stod där innan har vi lyft ner till Elias rum. När vi har byggt ihop spjälsängen och fått mer ordning ska ni även få bilder på Elias rum :)

Här får man en bättre helhetsuppfattning: (bortsett från att ena bilden nedan är tagen i juletid)

Nu vill vi bara ha en ny, snygg matta ;) 

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0