Resten av julen

På annandag jul åkte vi till Simons familj igen för att fira med Simons farmor och farfar som kommit upp från Lund. Det blev åter god julmat (alltså jag skulle kunna äta julbord betydligt fler dagar än 3, tycker det är supergott!!), fika, julklappsbyte och så spelade vi spelen som Simons familj fick på julafton; Settlers och Familjespelet. 
"Lånar" en bild på oss när vi spelar från Maggans facebook ;) 
 
På lördagen sen var vi på 25-års kalas på Marstrand. Det var trevligt! Många trevliga ansikten, flera som vi inte träffat på länge. Våra killar lekte men var trötta efter julens alla festligheter. 
 
I söndags åkte Simon och veckohandlade på förmiddagen. Sen kom Elias farmor, farfar och fastrar och passade honom så jag och Simon fick några timmar själva i stan. Mysigt! Vi skulle in och använa våra "julklappspengar". Vi tittade på armbansklocka till mig men köpte ingen. Jag vill titta i fler affärer först innan jag bestämmer mig. Sen fick jag äntligen köpt mig en almanacka för nästa år, det var änna dags, och så kikade vi på Elgiganten då vi fick presentkort där i julklapp. Vi ska köpa ett 50 mm objektiv till systemkameran. Men det var helt slut i lager tyvärr så det får också vänta. 
Sen unnade vi oss faktiskt en fika. Kan inte minnas sist jag och Simon var på café tillsammans!! Utomhus har det verkligen blivit vinter. Det är kallt och hela marken är täckt av snö (bortsett från att idag var det plusgrader och tö...) Tog ett kort på vägen hem från spårvagnen i söndags, 
Igår fick vi vakna upp till en vacker soluppgång. Simon var iväg och jobbade som vanligt så jag och Elias har varit själva. Simon jobbade idag med men nu är han ledig en vecka!! :) Jag har haft två ganska tråkiga fixardagar. Lagat fiskgryta med potatis, pastagratäng med kassler och fyllt på Elias matförråd med spaghetti och köttfärssås i frysen. Bakat bondkakor. Har mestadels befunnit mig i köket och ni som känner mig vet ju att jag inte tycker det är favoritplatsen hehe ;) Fick invigt den nya ugnsformen vi fick i julklapp och den var alldeles lagom. Vi har bara mindre eller större så vi behövde en bra mellanstorlek. Elias har också varit duktig. Han har hjälpt mig med tvätten...! ;)
Mammas lilla hjälpreda... Eller ska man säga nyfikna unge kanske? ;)
 
 
Nu laddar vi för nyårsafton! Köttet ligger i marinad och ingredienserna till desserten är inhandlade. Vi skall ha en lugn "familjenyårsafton" tillsammmans med familjen Daun på Marstrand. Kommer bli mysigt! Vi firade ju nyår på Marstrand förra året också fast i betydligt större skala. Det var kul! Vid 12-slaget har de ett stort fyrverkeri. Men om vi skall orka morgondagen är det nog dags att sova nu... Vi har dock en vaken kille här. Vi trodde att han somnat för ca en timme sen. Jättebra. Sen hörde jag skratt från hans rum och när jag kom in stod han upp i sängen och lekte den busungen! Vi får hoppas han somnar snart.

Juldagen

Efter gudstjänsten kl 11 på juldagen åkte vi hem till min familj för att fira jul där. Det blev en dag med god julmat, fika, gemenskap och klappar.   
Två suddiga bilder när vi öppnar en av Elias julklappar. Det bor ju två katter hos mina föräldrar och Elias tycker de är mycket spännande! Han skrattar när han ser dem och följer dem med blicken. Han är dock ganska hårdhänt så man får hålla koll på honom när katterna är i närheten. Han tar ett stadigt tag i den stackars pälsen... 
Åter igen är vi så oroligt tacksamma för allt fint vi fick! Jag och Simon fick bl.a. en hel del nytt till sovrummet; överkast, pläd, prydnadskuddar och sängkläder. Vi fick även en traktörpanna, en pall med förvaring till hallen, ett glöggset med 10 muggar och en skål mm mm. Jag fick även ett bidrag till att köpa mig en armbandsklocka. Jag har ingen ordentlig klocka och jag har länge velat ha en så jag blev verkligen jätteglad!
Elias fick bl.a. en pulka, pussel och bordslampa från Pumpkin, böcker, body och en gosedjursgris (som påminner om "Bamsen") från Maileg. Ni vet, den här grisen:
Sååå söt!!
 
Här är det som Elias fått i julklapp från Pumpkin! Älskar den serien! Tycker den är så fin. Älskar de små ugglorna!
 
Vi är jättenöjda med allt!! :)

Elias första jul

Hej! 
Idag är första dagen på en vecka som jag och Elias bara varit hemma. Simon var ledig från 23:e och framåt men har jobbat idag som vanligt. Han jobbar imorgon också och sen är han ledig till 7/1. Jag tänkte jag skulle visa er hur Elias första julafton var. Vi firade jul i dagarna tre. Nu i helgen har vi varit på kalas på Marstrand och igår var jag och Simon själva i stan utan barn. Det var mysigt! Vi skulle titta på lite grejer att köpa för julklappspengar mm. Idag har jag haft en sådan där tråkig dag då jag behövde fylla på matförråden. Jag har lagat fiskgryta med potatis, spaghetti och köttfärssås och bakat. Men som sagt, nu tänkte jag visa er hur vår julafton var!
 
På eftermiddagen dagen före julafton styrde vi kosan till Simons familj där vi skulle fira jul. Vi åt middag och spelade bingo på Uppesittarkvällen. På julaftons morgon fick jag väcka Elias vid halv 9, då hade han sovit drygt 11 timmar! Då tyckte jag det var dags att vakna om det skulle bli någon ordning på sov- och mattiderna under dagen. Julafton började med frukost och sedan kom Josef & Madde för att också de skulle vara med vid den sedvanliga "klappjakten" som anordnas strax efter frukost varje julaftons morgon. Det är Simons pappa som kvällen före julafton går runt och skriver ledtrådar/rebusar på små lappar som han gömmer var som helst i huset. Alla får alltså var sin lapp och så gäller det att klura ut var nästa lapp kan vara gömd. Oftast behöver man ta sig igenom fyra lappar innan man hittar fram till sista stället där julklappen är gömd. Jättekul! Tidigare har lapparna oftast lett fram till samma ställe så att Simons och hans syskon får en gemensam julklapp. Ofta ett sällskapsspel.
 
Men nu när familjen uttökats hade Simons pappa gjort hela fyra olika uppsättningar med lappar. Jag och Simon fick sällskapsspelet "Ticket to ride" samt en ugnsform vi önskat oss. Till och med Elias fick en egen liten klappjakt! Men han lyckas givetvis inte klura ut några ledtrådar på små lappar, så hans uppgift var bara att hitta julklappen som gömde sig under bordet ;) Elias fick en traktor med släp och tillhörande bondgårdsdjur som låter. Traktorn kan köra framåt, spela och lysa. Jättesöt! Jag gillar verkligen leksaker med bondgårdstema! 
Resten av bilderna talar nog för sig själva. Vi åt gott alla 10, även Elias mumsade på prinskorvar, köttbullar, ägg och Jansson. Sen hade vi ett berg av julklappar framför granen, det var nästan sjukt haha! Jag är i alla fall så otroligt tacksam för allt fint vi fick!! Simon och jag fick bl.a. fler bestick och tårtspade i vår bestickserie Fjord Hardanger Carina, en sodastreamer med 4 flaskor till (sodastreamern vi har idag kan vi tyvärr inte använda längre då flaskorna passerat bäst före och tyvärr inte tillverkas längre), presentkort mm. Elias fick bl.a. en lära-gå-vagn, brio-leksaker, kläder från London och taklampa till sitt rum. 
Exakt kl 14 knäppte det till och började snöa! Så fick vi en vit jul till slut! Helt fantastiskt!! 
Efter Kalle Anka på tv, fika och julevangeliet kom tomten!
En tomte och världens mysigaste gravidmage! Tänk, nästa vecka tittar förhoppningsvis kusinen ut! :)
Efter risgrynsgröten somnade Elias vid 21.30 och sen fortsatte kvällen med julgodis och sällskapsspel. Vi spelade bl.a. "Familjespelet" som Simons föräldrar och systrar fick av oss och Josef & Madde. I det spelet skall man möblera ett hus och lista ut vem som är vem i familjen. Jättekul! När klockan var en timme efter midnatt kröp vi till kojs. Simon skulle upp och ha ljudet på juldagens gudstjänst och efter det åkte vi ut till min familj för att fira jul där. Men mer om det en annan gång!

GOD JUL!

GOD JUL!
Med dessa bilder säger vi God Jul från Familjen Ceder!
Önskar er alla en fridfull julehelg!

Da'n före doppareda'n

 
Äntligen är vi klara! Alla julklappar är inslagna och väskorna är packade. Julpyntet fick jag fram till lucia men den sista klappen slog vi in idag. Vi har faktiskt struntat i julgran i år dock. Vi är ändå inte hemma nu över jul och dessutom slipper vi hålla koll på Elias hela tiden som tycker det är väldigt roligt att dra i barren och pilla på julgranskulorna. Nu fattas bara snön, som jag tyvärr inte tror kommer till jul i år :( 
Nu ska vi strax åka och fira jul hos Simons familj där vi sover två nätter. Sen firar vi jul hos min familj. Vi får se när vi hörs igen. 
 
Tills dess vill jag önska er alla en riktigt god jul! Hoppas ni får en lugn avstressad julehelg med mycket gemenskap och god mat. 
Remember the reason for the season!

Fjärde advent

Idag är det fjärde advent. Morgonen började med en fantastiskt vacker himmel och sedan har vi som vanligt varit i kyrkan. Idag hade vi julfest! Det var uppdukat med bord och stolar i hela kyrksalen. Det bjöds på kaffe, glögg och pepparkakor när man kom och sedan blev det gröt, skink- eller ostmackor, julmust, kaffe, bullar, pepparkakor, skumtomtar och choklad! Riktigt mysigt! Från scen spelades jullåtar av olika slag och Simon predikade. Jag var med och hälsade välkommen vid dörren och tog upp kollekten. Kyrkan blev helt fullsatt så vi fick slänga fram fler bord och stolar i sista stund. Kul! :) 
Lite suddiga busbilder!
Min lilla plutt fick sin första bula igår! En ordentligt stor, blå bula i pannan. Ni skymtar den på bilen ovan men jag kan ju säga att den såg värre ut igår! Jag stod och slog in julklappar och han stod bredvid mig mellan soffan och soffbordet utan problem. Men så plötsligt bara ramlade han! Bara sådär. Jag hade inte en chans att hinna ta honom innan han redan låg på golvet. Han måste slagit i pannan i det hårda soffbordet. Han blev jätteledsen först men sen gick det över och han busade och lekte som vanligt. Vackert är det inte men tur att det inte var värre!
 
Vet inte om jag förklarat föresten, men om ni undrar över liggandes stolar som ni kan se i bakgrunden på bilder lite här och där är det för att inte Elias skall kunna krypa fram till fönstrena och riva ner blomkrukor och lampor som de ligger där. Både i köket och i vardagsrummet har vi så dumma låga fönster. Inte alls barnvänligt! Så för att jag ska ha någon chans att greja med annat när jag är ensam med Elias och inte passa honom hela tiden har vi lagt stolarna ivägen framför fönstrena. Nu börjar han i och för sig kunna flytta på stolarna själv så nu hjälper de snart inte längre. Då får han helt enkelt lära sig att lyssna! ;)
 
Hoppas ni haft en bra helg!

Sista veckan innan jul

Denna vecka har varit i princip lika innehållsrik som alla andra veckor förutom att vi inte haft någon Öppen Förskola att gå till. I måndags var jag och Elias inne i Nordstan på eftermiddagen och köpte de sista klapparna. Sen åkte vi spårvagnen hem tillsammans med Simon när han kom från jobbet. På kvällen skrev jag adresser på alla julkort. De skulle ju skickas senast i tisdags. 
I tisdags jobbade jag och i onsdags kväll var vi på 18+. Denna vecka har julkorten börjat trilla in genom brevlådan. Så mysigt! Elias gammelmoster var först ut. Förutom ett vackert julkort fick Elias en söt julgranskula med sitt namn i. Så fint! Tack!! :)
I torsdags städade och grejade jag lite hemma. På kvällen kom Alexandra, Emma, stora T och lilla t på fika! Mysigt! Elias fick årets första julklapp! En söt tusenfoting som man kan trycka på så den åker iväg av Alexandra. Perfekt för Elias att krypa efter! ;) Sen sov Alexandra över. Igår hade vi en lugn förmiddag tillsammans. Alexandra åkte hem vid 12 och sen hade jag lite att göra.
Men nu känner jag mig lite stressad. Vi har fortfarande inte hunnit slå in en enda julklapp så det är prio 1 just nu. Har 19 st som ligger och väntar på att bli inslagna... Tur att några blir inslagna i butik i alla fall! ;) När Simon kommer hem från jobbet måste vi åka och handla också. Nu har Simon jobbat heldagar 6 dagar i rad så han lär vara rätt mör ikväll stackarn. Ja ja, solen skiner ute i alla fall! :)
 
Hoppas ni får en bra lördag!

Elias 10 månader

I lördags blev Elias 10 månader och äntligen hinner jag blogga om det! Jag hann inte fota honom förrän i onsdags. Visserligen har jag ju foton på honom från i lördags, men bara i pepparkaksdräkt ;) Nåväl, så här ser Elias ut nu lite drygt 10 månader gammal. Han var på ett lugnt och allvarligt humör i onsdags så jag fick honom inte att le på en enda bild haha!
Förra tisdagen (9/12) var vi på BVC på 10-månaders kontroll. Då var det vägning och mätning som vanligt men också läkarkontroll. Allt såg bra ut tyckte läkaren. Elias utvecklas som han ska. Han vägde 10,355 kg och var 76 cm lång. 
 
Så vad har hänt senaste månaden? Tanden i överkäken har kommit ned ordentligt. Men inga nya tänder är på väg vad vi kan se. Han kryper snabb som en vessla. Han reser sig mot allt och förflyttar sig mellan saker utan problem, men vågar inte släppa taget än. Han kan absolut inte gå själv än, men har precis börjat våga ta några steg om man håller honom i bara en hand så vi får väl se när den dagen kommer då han börjar gå. Han är livfull, busig och pratglad. Han säger "dadadad" och "tatatata" men inget tydligt "pappa" eller "mamma" än även om vi ibland vill tro att det är just det han sagt ;) Ibland låter det verkligen så. Det känns som att han förstår vad man säger till honom även om han inte kan svara tillbaka. Han har börjat fatta var lampan är och sådana klassiska saker. Han vinkar och klappar händerna. 
 
Elias sover som vanligt. Sover hela nätter, men hans dygnsrytm har av någon anledning förskutits så han somnar inte förrän vid 22.00-22.30 och sover sedan till 7.30-8.30. Så vill vi inte ha det så vi ska försöka "vrida tillbaks" lite. Känns bättre om han somnar vid 20-21 på kvällen och vaknar vid 07. På dagen sover han fortfarande två pass, ofta sammanlagt 3-4 timmar per dag. Men ibland har han givetvis sämre dagar och lyckas bara sova totalt ca 1,5 timme. Det händer framför allt om vi är iväg mycket och man inte får till det riktigt med sovtiderna.
 
För 2 veckor sedan fick vi ett nytt brev av Elias läkare. Vi hade tidigare den veckan lämnat in nya avföringsprover och i brevet stod det att proverna var negativa! Det stod att vi nu kan fortsätta med mjölk i maten så länge Elias inte får några besvär i form av buksmärtor eller blod i avföringen. Så nu kör vi på som vanligt och behöver inte gå tillbaka till barn- och ungdomsmedicin! Underbart! Elias äter det mesta nu, med restiktion på salt och givetvis all mat i mycket mindre mängder. Han äter två lagade mål om dagen och gröt till frukost och kvällsmat. Rekommendationen är ju att barn ska äta två mål gröt/välling om dagen men då helst köpt gröt med tanke på järninnehållet. Vi har hittills bara gjort egen gröt (havregryn) eftersom vi har blandat i den mjölkfria ersättningen Althéra som innehåller järn. Men nu måste vi alltså köpa grötpulver om vi inte vill köpa t.ex. paltbröd som innehåller järn och tillsätta till den hemlagade gröten... Vi ska se om vi kan försöka få Elias att gilla välling igen också för det är ju så smidigt när man är iväg på kvällen. Han tyckte ju om det förut och drack det varje kväll i ca 3 månader så jag vet inte vad han har fått för sig nu... I övrigt fullkomligt älskar Elias fruktsmoothies som mellanmål, han älskar ägg till frukostgröten och att äta macka! 

Tredje advent

I söndags tände vi tredje ljuset och gick på gudstjänst där barnen lussade!
Efter gudstjänsten kom fina Tove och Lemuel på fika! 
En riktigt mysig söndag helt enkelt! :)

Lucia

I lördags gick jag upp tidigt för att titta på luciafirandet på tv trots att jag bara sovit 5 timmar. Jag tycker det är så mysigt med lucia morgon och det är tradition för mig att titta på firandet på tv. Jag tycker det var bra, Sonja var bra som programledare. I år sändes det från Göteborg! Men jag tycker det var tråkigt att man inte fick se när luciatåget gick ut ur kyrkan och så kändes det som det nästan var lite för lite fokus på själva luciatåget... Men men. Detaljer! ;) Jag satt i alla fall ensam i soffan och mös med glögg och pepparkakor mm. Killarna sov på nedervåningen... 
 
På dagen sen bjöd vi på lussefika och firade lucia tillsammans med våra vänner. Jag hade en mjuk pepparkaka också men den fick inte ens komma fram ;) Receptet på christmas cupcakes hittar ni här!
Vi fick jättefina julblommor! 
Önskar bara att jag haft en riktig blixt till min kamera här. Vill inte använda blixten som ingår rakt i ögonen på de små. Men Simon som har mycket bättre både blixt och objektiv fick nog några bättre bilder som jag kan få :) Måste bara säga, jag var helt förbluffad att Elias ens satt still här!! Trodde aldrig det skulle gå! När jag skulle fota honom till julkorten kröp han minsann iväg hela tiden. Men nu var det bara att sätta honom i soffan så satt han där. Berodde säkert på att han hade en söt liten Jemima att titta på, alldeles förtrollad! ;) 

Fler julavslutningar

I torsdags var jag och Elias på veckans andra julavslutning. Då var det julavslutning på Öppna Förskolan på Marstrand. Mysigt! Lek, dans kring granen och fika. Elias fick smaka på risgrynsgröt för första gången. Det tyckte han om. Sen kom tomten med julklappar. Elias fick en bok.
En bild från Öppen Förskolas facebook-sida:
 
På fredagen sen var Simon ledig. Vi städade, veckohandlade och julpyntade färdigt och så bakade jag pepparkaksmuffins. På kvällen var vi på veckans tredje julavslutning. Då var det julavslutning på BARA VARA. Vi har av naturliga skäl bara varit med ca 3 gånger på BARA VARA denna höst så först kändes det nästan lite dumt att gå på julavslutningen tyckte jag. Men jag släppte den dumma tanken efter en stund och gick med glädje. När Simon varit ledig hela dagen funkade det så bra att gå. Det blev en riktig myskväll fylld av musik, varm choklad, lekar, tävlingar, julbord, julgodis mm. 
Vi stannade nästan till kl 23. Då hade inte Elias somnat än men han somnade gott i bilen hem. Men tyvärr missade vi ett luciatåg som kom och sjöng efter att vi gått och lite andra händelser som varit roliga att se! Men men, man kan inte vara med på allt. Dagen efter var det ju lucia och då ringde mitt alarm 6.15. Måste ju upp och titta på luciafirandet på tv! Lucia-morgonen är årets mysigaste morgon tycker jag och den betyder jättemycket för mig! Men det får jag berätta mer om en annan dag. Åh jag har så mycket att skriva om och visa er nu! Haft en supermysig helg! Elias blev ju 10 månader i lördags och det vill jag också skriva om! Men jag får se när tiden finns. Nu borde jag gått och lagt mig för längesen. God natt!

Julbak och julavslutning

Nu har vi haft fullt upp tisdag morgon till idag kl 14.15 för att vara exakt ;) Från morgon till kväll varje dag. Det har hänt massa roligt, trevligt och mysigt men jag ska inte sticka under stol med att det blir intensivt och man blir lite trött. I tisdags förmiddag hade vi 10-månaders kontroll på BVC. Allt såg bra ut! Direkt efter det åkte jag och Elias hem till min mor och far för att julbaka tillsammans med Ellinor och William. Vi har som tradition att vi bakar ihop varje år. Det har vi gjort så länge jag kan minnas. Men ju äldre vi blir desto svårare blir det att få ihop tiden och lyckas ses allihop. I år fick vi slå ut det på två dagar för att hinna med då jag och Elias hade andra aktiviteter varje dag. Men vi hann i alla fall baka det vi ville och bra blev det! :)
 
I tisdags bakade vi lussekatter. Vi bakade både med och utan saffran. Själv gillar jag inte saffran men det finns ju andra som gör ;) 
Det blev så att jag och Elias sov över hos mamma och pappa. Vi kom fram till att det var det mest praktiska och ekonomiska eftersom vi ändå skulle vara i Kungälv kl 10 dagen efter på julavslutningen på Öppna Förskolan, för att sedan åka tillbaka och fortsätta med julbaket. Men innan det blev natt och jag kunde gå och lägga mig åkte jag in till Kungälv för att gå på församlingsledningsmötet. Det var ännu en anledning att sova över hos mor och far. Annars hade jag fått åka ut dit igen efter FL-mötet och hämta Elias och sedan åka hela vägen hem. Alternativt ta med Elias innan FL-mötet och lämna honom hos sin farmor och farfar för att sedan hämta honom där och åka hem. Ja ni hör ju, detta eviga logistik-planerande! ;) Nu blev allt väldigt bra i alla fall. På FL-mötet bjöds vi på lussefika och sen visade det sig att vi skulle gå och bowla! Kul! Syftet var att bara umgås och lära känna varandra ännu bättre. Det blev en väldigt rolig kväll! Längesen jag bowlade!
Natten hos mamma och pappa gick jättebra. Det var första gången Elias sov över där. Han sov ca 21.20-7.30. Inget att klaga på! ;) På morgonen gjorde vi oss i ordning för att åka på julavsluting på Öppna Förskolan i pingstkyrkan i Kungälv. För ett bra tag sedan beställde jag en pepparkaksdräkt till Elias inför detta tillfälle. Nu fick den användas för första gången.
På julavslutningen var också Miriam & Lewi och Lena & Theodor! :D Det var så gulligt med alla små söta barn utklädda till tomtar och pepparkaksgubbar/gummor!
Tyvärr blev det helt fel med Elias sovtid denna förmiddag. Ibland lyckas jag så att han hinner sova i bilen dit men då hade jag behövt tänka på att väcka honom tidigare på morgonen. Nu sov han bara ca 5 min i bilen vilket gjorde att han var först jättebusig och kröp omkring över allt och sedan väldigt trött under hela julavslutningen. Inte lätt att lyckas tajma in dessa ungar jämt alltså! ;) Det är inte heller lätt att lyckas ta en bra bild på tre busungar som tittar åt olika håll hela tiden ;) Elias blev i alla fall nöjd när han fick en julklapp av tomten. Han som älskar snören! Julklappen innehöll ett änglaspel (fast med stjärnor istället för änglar). 
Simon slutade jobbet tidigt just igår så han kom upp till Kungälv när Öppna Förskolan slutade och åkte med ut till mina föräldrar där julbakandet fortsatte. Igår fick vi bakat pepparkakor och en adventskrans med saffran som vi fyllde med både vaniljkräm, lite mandelmassa och vit choklad! Ska bli spännande att se om den blev god eller om det kanske blev för många smaker i fyllningen ;) Men det får jag ta reda på först på lördag! Då är det ju lucia och för mig är luciamorgonen nästan mysigare än julaftonsmorgon! Lucia betyder jättemycket för mig så därför är det så mysigt att ha alla lussekatter och pepparkakor klara tills dess. 
Parallellt med bakandet följde vi även Nobelfesten på tv. När allt var färdigbakat åkte jag, Simon och Elias hem. Vi var väl hemma vid 22.30. Idag ringde alarmet kl 06 igen... Då var det bara upp och hoppa för ytterligare en julavslutning! Men mer om den en annan dag.  
 

Andra advent

Igår var det andra advent och vi tände det andra ljuset (även om morgonen började med en trött mamma som sa "idag är det tredje advent vänner, vi måste tända lampan!") Haha men det var ett ljus som till slut tändes, inte lampan, och visst var det andra advent inte tredje. Tiden går ju väldigt fort men inte sååå fort kanske.
 
Nåväl, vi hade en ganska lugn förmiddag. Jag hade tänkt att jag skulle åkt och kollat på "levande julkrubba" som musikeleverna från ett gymnasium här i stan framför. De skulle hålla till bara några hållplatser från oss, men när jag drog upp rullgardinen visade det sig att det ösregnade ute så då tappade jag tyvärr lusten. Tråkigt! Hade verkligen tänkt att se detta i år. Sen åkte i alla fall jag och Elias upp på gudstjänsten i pingstkyrkan som var kl 16 igår. Härlig lovsång, duktiga barn som sjöng, bra predikan, nattvard mm! Så mysigt att träffa alla fina vänner och alla barn! Efter lite myskvällsmat åkte jag och Elias hem vid 21. Elias somnade i bilen hem så det var bara att lyfta in honom till sängen. Skönt.
Idag har jag jobbat 9-17.30 så Elias har varit hos mormor och morfar som vanligt. När vi kom hem busade Elias i sängen med två trötta föräldrar... Ja Elias var rätt trött han med även om han först inte ville inse det ;)
  
I lördags var jag och Elias på kalas för Madde! Simon jobbade och slutade kl 15 i stan. Han skulle åka kollektivt upp så fort som möjligt och borde väl varit framme hos Madde och Josef vid kl 16. Men givetvis var det kaos i kollektivtrafiken i stan just då så efter många om och men var Simon framme först kl 17! Då hade alla andra kalasgäster redan gått hem hehe ;) Men jag och Simons familj var kvar. Efter lite godis, frukt och dricka och den nödvändiga men ack så tråkiga veckohandlingen på Maxi, avslutade vi kvällen med kebabpizza hos Simons familj. Elias somnade i bilen hem vid kl 22 så det var bara att bära in honom. Smidigt!  
Med en dreggelfläck på magen och ett uppdraget byxben har vi här lördagens lilla kalasgäst ;)

Nu är dagarna fullspäckade resten av veckan med 10-månaders kontroll på BVC, församlingsledningsmöte, julbak två dagar i rad och julavslutning på öppna förskolan både i Kungälv och på Marstrand! Vi får se när jag kikar in här nästa gång! 
 
Ha en fin vecka!

Lek, mys, kalas och trevligheter

Denna vecka har vi varit iväg hela dagarna tre dagar i rad! I måndags hade vi det lite lugnare. Jag och Elias var nere på Backaplan med Emma och Trolle och köpte lite julklappar mm och sen var vi bara hemma och grejade. Men i tisdags var vi ute på Marstrand och lekte med Lewi! Längesen som Elias och Lewi fick leka ordentligt så nu var det på tiden. Vi hade en supermysig dag med lek, lunch och promenad. Denna vecka har det verkligen blivit kallare och man känner att det är vinter, även om vi inte fått någon snö än. Fast idag är det milt och regnar... :(
Elias lånade Lewis läragå-vagn. Elias har ingen egen men han önskar sig en i julklapp. Han går bättre och bättre. Roligast var när vi satte Lewi i vagnen och Elias fick köra honom! Haha det såg så gulligt ut! En lagom vikt i vagnen så att det inte går så fort ;)  

I onsdags åkte vi hemifrån vid 10 och kom hem vid 21.30. Först var vi på Öppna Förskolan i pingstkyrkan. Näst sista gången nu innan jul. Sedan var vi på födelsedagsfika för Hanna. En supermysig dag med massa mysiga barn, härliga föräldrar och gravidmagar!

Igår åkte Elias och jag hemifrån vid 8 och kom hem vid 19.30. Jag jobbade så Elias var hos sin mormor och morfar. Idag har vi en lugnare hemmadag. Simon är ledig idag eftersom han jobbar imorgon. Då ska vi på kalas för Madde som fyllde år igår. Trevligheter på gång hela tiden! :)
 
Hoppas ni får en bra helg!

Första Advent

Efter en intensiv lördag hade vi en ovanligt dålig natt. Det var ett tag sedan Elias var vaken på natten nu och inatt har han sovit drygt 10 h i sträck. Men igår natt somnade han 20.15 för att sedan vakna vid midnatt. Vi somnade om framåt halv 2, sen ringde mitt alarm 05.45 vilket gav mig drygt 4 timmars sömn. Simon skulle vara ljudtekniker på adventsgudstjänsten och vara i kyrkan kl 9 och just denna söndag kände inte jag för att åka spårvagn och buss upp till Kungälv som jag brukar när Simon har ljudet, utan jag och Elias åkte med Simon i bilen. Medan Simon riggade och musikerna övade i kyrkan tog jag och Elias en promenad i Kungälv så att Elias fick sova lite innan gudstjänsten. Vi gick på mysiga Västra och Östra gatan och tittade på medan folk riggade upp för julmarknaden.
Efter gudstjänsten i en fullsatt kyrka (vi fick sätta ut extra stolar) gick vi så en sväng på julmarknaden/julskyltningen.
Elias hade overall på sig för första gången denna vinter. Nu har kylan verkligen kommit och idag såg jag att det var minusgrader utanför fönstret för första gången denna vinter!
Kungälvs luciakår sjöng.
Efter vi gått där på Västra Gatan en stund var vi bjudna på middag och fika hos Simons familj. Hela familjen var där inklusive Simons morfar. Efter det hade vi dagens tråkigaste händelse då vi var tvungna att veckohandla... Vi hann ju inte med det i lördags. Väl hemma sen somnade Elias vid 20.30 och vi föräldrar åt kvällsmat och slappade i soffan. Jag tycker det är så mysigt att tända första ljuset på första advent! På Maxi igår köpte jag en julen att ha i tomtekrukan. Jag letade efter små, små röda julstjärnor att ha i mina luciakrukor men det fanns bara vita så jag får leta vidare.
 
Idag är det första december och nedräkningen har börjat! Bara 23 dagar kvar nu till dopparedagen! Jag har verkligen en sådan mysig julkänsla i år! Vet inte om det beror på att jag är mamma eller på att jag har tid att förbereda och njuta i år. Mysigt är det i alla fall!

Avslutning Pingst Ledarutveckling

Vi har haft en intensiv men bra adventshelg. I lördags var vi i Smyrnakyrkan hela dagen då det var avslutning på den ledarutbildning vi gått nu under 2 års tid; Pingst Ledarutveckling. Det var undervisning, fikastunder, grymt bra lovsång, kursintygsutdelning och avslutningsmiddag. Vi åkte hemifrån vid 8.30 och var hemma vid kl 19. Elias hängde med sina fastrar hela dagen.

Alla fick var sin bok och ett kursintyg. Det är bara mitt namn som skall skrivas dit ;)
Känns fantastiskt att få ha utvecklat ledarkunskaperna på detta sätt och få ha utbytt tankar och erfarenheter med andra ledare i liknande sammanhang. Vi har fått mycket matnyttig information och varit på många bra föreläsningar. Vi har mycket att ta med oss hem till församlingen som vi vill jobba vidare på! :)

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0