Happy

Idag har jag och Elias varit på vårdcentralen och fått provsvar. NU ÄR VÅR LILLE KILLE BLODFRI!!! :D Det innebär dock inte att jag kan börja äta mjölk och soja direkt. Om det vore så väl. Imorgon skall vi tillbaka och ta blodprov för att kolla hans HB-värde och träffa en läkare så får vi se vad hon säger. När det väl blir dags kommer vi få införa soja och mjölk en i taget. Nu när jag uteslutit båda är det svårt att säga vilken det är han är allergisk mot eller om det är båda. Så det går inte att dra några slutsatser än. Förmodligen får vi börja testa mjölk och soja när Elias blir 1 år gammal, men jag hoppas på att den läkaren vi ska träffa imorgon ger ett annat besked!
 
Hur som helst så var det otroligt skönt att få höra att han inte blöder längre. Jag kände mig så glad när jag gick ut från vårdcentralen och när jag startade bilen spelades "Happy" på radion. Sedan firade vi med att fynda på REAN! Ja allt var inte på REA men det mesta. Elias fick två bodys, ett par jeansshorts (för hans par är redan på gränsen till för små) och tre pyjamasar vilket han verkligen behöver. Gick tillbaka och köpte pyjamasarna jag kikade på för en vecka sedan men inte köpte för jag skulle va ekonomisk. Men nej nu kände jag bara han behöver dem så då skahan få dem! :)  
Efter klädinköpen åkte vi och köpte en Bumbostol med tillhörande bord som jag hittat på Blocket! Så nu har han en egen sådan! :)
Nöjd med dagen!

Midsommar

Midsommarafton firade vi tillsammans med familjen Daun ute på Marstrand. Vi hade inga blommor i håret men det blev ändå en fantastiskt trevlig dag med midsommarstång på Marstrandsön, midsommarmat, massa mys med våra små killar och jordgubbstårta såklart!

Föräldradagar

Här kommer lite bilder från de senaste dagarna. Åh jag kan inte sluta le när jag tittar på mina foton från senaste tiden! Jag älskar hur det är just nu. Vi hittar på roliga saker nästan varje dag så jag njuter till max av att vara "föräldraledig"! Denna vecka har vi något planerat varje dag utom idag. Man behöver i alla fall en vilodag i veckan.
 
I lördags byggde Simon ihop en dator till mina föräldrar som behövde en ny. Det är sådant Simon tycker är jätteroligt. Han beställer alla olika delar på nätet och sen monterar han ihop dem. I söndags var vi på IKEA och fick bl.a. köpt rullgardin och bokhylla till Elias rum. Sen spelade vi spel och åt middag hos Simons föräldrar. I måndags var jag och Elias i stan. Jag hade lite ärenden att uträtta och sen tittade jag på REAN. Trots att det fanns så mycket fint jag skulle vilja köpa var jag ekonomisk och höll i pengarna. Det blev bara några strumpor till Elias (alla strumpor har en tendens att alltid glida av foten) och en top till mig som jag spenderade 3 kr på. Dels var den på REA och dels hade jag lite på ett presentkort kvar. Det kallar jag fynd! :D
I tisdags hälsade jag och Elias på hos en kollega till mig som har två små barn och nu väntar sitt tredje. Det blev några trevliga timmar fyllda av bebisprat om allt från förlossning till sömn. Elias fick prova en Bumbostol för första gången, där satt han jättebra! Han fick även en spelande leksak att titta på och den tog verkligen hans uppmärksamhet så han verkade tycka om den. Han gillar ju musik så någon typ av spelande/låtande leksak borde vi införskaffa! Ska även kolla efter en Bumbostol på Blocket och liknande, de är ganska dyra annars.
Igår hade vi en super mysig dag tillsammans med en 10-månaders, en 3-åring, en 5-åring, en 7-åring samt Elias farmor och fastrar! Vi lekte med barnen hela dagen både utomhus och inomhus. Studsmatta, gungor, rutschkana, koja, bilar, lego. Elias fick sitta i en gåstol för första gången. Han når inte ner ordentligt så han kan inte gå i den än men han satt bra i den och tryckte på en leksak som även den lät och spelade. Mycket underhållande! Elias fick även prova att gunga för första gången! Ja han har fått prova mycket nytt de senaste dagarna! Jag njöt hela dagen, så mysigt med alla barn! Tycker det är intressant att se hur barnen leker med varandra och hur de större barnen pratar med de mindre barnen. De var så söta igår! Jag och Louisa körde ett av barnen till barnkalas. Tänk när jag själv är där att mina barn ska gå på kalas! Vet inte varför jag tycker det är så mysigt med allt detta men det gör jag. Det är så roligt att få vara mamma och att få ta del av hur det livet är! Jag känner mig så tacksam och jag känner verkligen att jag kommit in i det här med föräldradagar. Har två vänner som fått barn nu igår och i förrgår så det är verkligen barn överallt känns det som och det är så roligt! Grattis till er kära vänner! Nu har ni en underbar tid framför er med både bra och dåliga dagar! 
Onsdagskvällen avslutades till sist med grillning tillsammans med vännerna i 18+. Det blev en underbar dag helt enkelt med mycket gemenskap!!
Men som sagt, idag har vi bara varit hemma och tagit det lugnt. Elias har suttit bakom ratten i sin matstol. Idag vände han sig för första gången från rygg till mage!! Han har tidigare kunnat vända sig från mage till rygg, men nu kan han alltså vända om helt. Han tar sig fram genom att rulla från sida till sida. Nu ligger han inte längre kvar där man lämnar honom som ni kan se på bilden nedan. Jag la honom med huvudet på hästen och en stund senare var han nästan helt ute på golvet! Lilla busungen!  
 
Som ni märker hinner jag inte blogga lika ofta längre. Vill ni hänga med mer kontinuerligt i min vardag kan ni följa mig på Instagram, mliceder heter jag där. Det går snabbare att uppdatera där än på bloggen. Men min användare är privat och jag låter bara de jag verkligen känner följa mig!

Studenttårtan

Jag och mamma gjorde en tårta till mitt kusinbarns student. Det blev en mycket enkel variant, man har ju inte så mycket tid över nu för tiden ;) Mamma bakade bottnarna och fyllde med favvofyllningen: Jordgubbsmousse med mosade jordgubbar och Rabarbermousse med jordgubbsbitar. Jag täckte med sockerpasta och gjorde dekorationerna och brättet men köpte färdiga förgätmigej. Kokarden köpte jag också färdig. Tyvärr sprack brättet på några ställen så det var tråkigt... Vet inte om det bara berodde på att sockerpastan blev för torr och hård eller vad det var. Men det är ju alltid lite riskfyllt när man ska frakta en tårta över 20 mil ;)

Sommar i småland

 
 
Vi hade några riktigt härliga dagar hos släkten i småland helgen innan midsommar med vackra, ljusa sommarkvällar och mycket god mat! Mitt kusinbarn tog studenten en strålande solig lördag. Det bjöds på ett fantastiskt buffébord och underbara bakverk! Massor av folk och trevliga pratstunder med kusiner och kusinbarn! Jag och Simon firade 8 år på söndagen. På söndagskvällen åkte Simon hem eftersom han skulle jobba i veckan. Hans familj kom och hämtade honom eftersom de ändå var på Nyhem en knapp timma bort. Jag och Elias stannade kvar tills tisdag eftermiddag. På vägen hem satt vi i kö i 55 min pga en olycka. Tyvärr var Elias vaken då och han tyckte inte det var kul att sitta still. Men han var så duktig ändå och till slut kom vi hem! 

Sommar-uppdatering

 
Sol, vin och vatten. Höga berg och djupa hav. Jag njuter av sommaren till max tillsammans med familj, släkt och vänner!
 
Jag och Elias kom hem från småland i tisdags kväll efter fyra härliga dagar. Simon åkte hem i söndags eftersom han skulle jobba i veckan. I onsdags spenderade vi hela dagen på Brattön i solen och mina tår fick för första gången doppa sig i havet. Men längre än så gick jag inte, vill vara lite försiktig i år. Annars är ju inte jag någon badkruka i första taget.
 
Hela torsdagen innehöll förberedelse inför midsommar och på kvällen fick vi besök av Linda & Emanuel. Igår hade jag och min lilla familj en underbar midsommarafton ute hos familjen Daun på Marstrand och idag bygger Simon dator medan jag sitter vid datorn för första gången på över en vecka. Och DÄR var ni uppdaterade om mitt liv! ;) Har som vanligt tagit maaaaaaaaaaaaassa fina bilder som blir till underbara minnen för mig, men vi får se när och om jag kan bjuda er på dem. Har en liten kille här i knät som snart inte tycker det är så jätteroligt att sitta still framför datorn ;) 

8 år tillsammans

Idag firar jag och Simon 8 år tillsammans!
Min älskling, min make, min livskamrat och bästa vän.
 
Det är mycket man hinner vara med om på 8 år. När man blir tillsammans så tidigt som vi blev får man förmånen att nästan växa upp tillsammans. Vi har stått vid varandras sida genom alla stora ögonblick i livet. Vi har sett varandra ta körkort, ta studenten, plugga vidare, vara både arbetslös och anställd och inte minst har vi gift oss och fått barn tillsammans. Nu vet jag inte bara att du är en fantastisk man, du är även en underbar pappa! <3 

Elias 4 månader

 
Idag blir vår lille gulleplutt 4 månader!
 
Nu väger denna guldklimp 7780 g och är 66 cm lång. Huvudomfånget är 42 cm. Hittills har hans viktkurva varit nästan spikrak uppåt, men nu börjar den plana ut vilket faktiskt känns lite skönt. Det är givetvis underbart att han ökar i vikt så bra, men han är tung att gå och bära på alltså! ;) När vi var på BVC vid 3 månader vägde han 7405 g och var 64 cm lång. Så den här månaden hade han "bara" gått upp knappt 400 g, medan han förra gången hade gått upp drygt 1 kg på en månad! Så det märks att han inte gått upp lika mycket nu.
 
Största utvecklingen som skett denna månad är väl att han sover hela nätterna (ca 9 timmar i sträck) i eget rum och att han gärna vill stå upp om man jämför med hur det var vid 3 månader. Han kan sitta upp själv med stöd och utan stöd om man håller honom i handen. Han står upp om man håller honom i båda händerna. Det gick så fort tycker jag från det att han alltid satt till att han plötsligt spände hela benen och hellre ville stå i knät. Han vill vara med och se vad som händer hela tiden. När vi var hos läkaren förr förra veckan tyckte hon att Elias var pigg och glad och ovanligt medveten om sin omgivning för sin ålder. 
 
Elias är oftast en glad kille, han skrattar högt om man busar med honom och han är ganska kittlig. Jag måste nog säga att han är lätt att ha och göra med. Han är bestämd och vet definitivt vad han vill, men bara han får äta och sova när han vill så är han nöjd. Givetvis har han sina gnällstunder och dagar då han bara vill vara nära, men oftast är han nöjd och glad. Det går verkligen upp och ned. I onsdags t.ex. fick jag knappt lägga honom ifrån mig, medan igår och idag har han varit hur smidig som helst. Det är väldigt skönt att han kan somna för sig själv när han är trött. Man verkligen ser på honom att han vill sova. Han trivs fortfarande bra i sin vagn, även om korgen börjar bli lite för liten. Snart är det nog dags att byta till sittdel. Han älskar fortfarande sina mobiler och har nu börjat uppskatta babygymet bättre. Han slår på leksakerna och tar tag i dem. Det är svårt att tänka sig att han en gång var så liten att han inte ens kunde nå leksakerna i babygymet...
 
Ja som jag skrivit förut, vi har fått det smidigt när det gäller sömn men inte när det gäller mat. Vi har ingen ny information än angående hans allergier utan jag fortsätter utesluta både komjölksprotein och sojaprodukter ur min kost. Nästa vecka ska vi göra nya bajsprover så får vi se om det slutat blöda. Jag hoppas SÅÅÅ att jag inte ska behöva utesluta ägg också!! Vår BVC-sköterska sa i tisdags att hon aldrig varit med om att man undersökt en sådan här sak så noga, utan när föräldrar inte längre sett blod med blotta ögat har man slutat där. Så det här känns både typiskt och tryggt. Bökigt att det skulle bli en sådan stor grej. Kan det inte bara räcka med att vi inte ser något blod när han mår så bra i övrigt? Men jag hade ett jättebra samtal med en sköterska i måndags och hon sa att vi får bara se det som att vi är i trygga händer. Man vill gå till botten med detta och uppnå prover som inte innehåller något mikroskopiskt blod alls. Det är klart att det är bra att man tar det på allvar. Det är lite jobbigt bara... Framför allt nu när Elias snart ska få börja äta mat.  
 
Åh nu kom Simon precis hem från jobbet och hade köpt en present till Elias på 4 månaders dagen! <3

Idag för 1 år sedan

 
Idag, 12 juni, är det exakt 1 år sedan som jag tog ett positivt graviditetstest! Jag var då i vecka 6. Jag hade i flera veckor misstänkt att jag var gravid och en vecka tidigare hade jag tagit två tester som var svagt positiva. Men jag ville få det bekräftat innan jag vågade tro på det så det var en underbar men overklig känsla när testet till slut visade det jag hoppades på! :) Det var en tid fylld av avslutningar, studenter, tårtmakeri, jobb och häng med vänner. Precis som i år helt enkelt, minus jobb! ;) Jag minns att det kändes så mysigt att veta att jag gick runt och bar på ett barn genom allt vi gjorde då utan att någon visste om det. Det var min och Simons hemlighet, innan vi berättade det för familj och vänner. 
Ultraljudsbilden nedan är givetvis inte från 12 juni, utan från rutinultraljudet som vi var på i v.15. Sen var vi på ett nytt ultraljud i v. 20 eftersom Elias var för liten i vecka 15 för att kunna mäta allt. Det gjorde inget för oss, då fick vi ju se vår lilla bebis igen!   
Så här ser han ut idag, 1 år senare! Tänk så fantastiskt! Tänk att det var du Elias som låg där inne hela tiden. Nu har du funnits i mitt medvetande i 1 år! <3

Nu är det sommar!

 
Sommar och sol = Mer tid utomhus och mindre bloggande! Fler spontana mobilbilder och färre foton tagna med systemkameran. Föräldraledig som jag är har jag förmånen att få ta vara på varje solig dag redan nu och behöver inte vänta till de där 4 veckorna semester som alla andra sliter hela året för. Det är verkligen härligt! Jag har bestämt mig för att försöka njuta till max av den här sommaren. Elias första sommar. Jag ska njuta av varje dag och inte stressa upp mig över att tiden går fort eller tänka onödiga tankar som att föräldraledigheten snart är över.
 
Det har verkligen varit full fart de senaste dagarna. Eller fart och fart, jag har absolut haft någonting på agendan varje dag men jag anser att det har varit ganska avslappnade händelser med inslag av vila och att "bara vara". Förutom alla studenter har det varit sommaravslutning på BARA VARA, båttur till H-holmen, gudstjänst, kalas för Simons syster, massa gott att äta, några omgångar Settlers och idag har vi varit på Brattön och haft det gött! Även om jag inte tagit mitt första dopp i havet ännu känner jag att det verkligen är sommar. Jag har fått sommarens första ordentliga bränna då jag satt ute på en holme i flera timmar i lördags utan att ha smörjt in mig alls. Inte så smart. Först tänkte jag att det inte behövdes och sen när solen gassade hann jag bara inte med det.
Här följer några mobilbilder från de senaste dagarna:
 
Imorgon ska jag och Elias först till BVC där vi förutom viktkoll ska få göra hand- och fotavtryck, sedan ska vi på ytterligare två studentmottagningar. Resten av veckan kommer innehålla 18+, packande, fixande förhoppningsvis fler sköna stunder utomhus och sist men inte minst avslutas veckan hos släkten i småland där ett kusinbarn tar studenten!  

5 studentfiranden

Vilken dag vi hade igår! 5 studenter, 5 olika studentmottagningar, massa god mat, välparkerade bilar, ösregn, musik, skratt och bra sällskap! Vi for runt och grattade studenter som på turné. Åkte inte hem förrän vid midnatt. Känner mig så full av energi! Älskar sådana här dagar då man bara är omringad av sköna människor! Blir så påfylld av glädje så det spritter i kroppen!
 
Nu ska vi iväg på studentfirande nr 6! Ikväll blir det sommaravslutning av BARA VARA på Marstrand! Vädret kunde varit bättre dock. Regnet öser ner just nu. Men men... det viktigaste är den goa gemenskapen! :)
 
Hoppas ni har en fin nationaldag!

Trötter

Mitt trötta lilla lejon!<3 Hur kan en unge sova så mycket? I natt sov han 21.15-07.40. Över 10 timmar i sträck!! Sen somnade han om och sov 09-12! Blev väldigt förvånad att han sov så länge igen när han sov så länge på natten. Nu sover han som ni ser igen. Född trött, alltid trött? Eller kan det vara vädret? Antingen får vi bara passa på att njuta ifall det är en övergående fas. Eller så har vi bara väldigt tur. 
 
Ja tur med sömnen har vi, men inte lika tur när det gäller mat. I måndags ringde läkaren. Det visar sig att Elias symptom (blod i avföringen) tydligen kvarstår. Det är så lite så det bara kan ses med mikroskop, men det spelar ändå roll. Så nu måste jag förutom komjölksprotein även utesluta alla sojaprodukter...! :(
Såå jobbigt! Både att behöva utesluta så många produkter och att inte veta vad det är som gör att Elias blöder. Trodde verkligen det hade slutat! Vi har inte sett något sedan natten till påskafton. Kanske därför han är trött så ofta och sover så bra? Om 2 veckor ska vi göra nya prover och visar det sig att han fortfarande blöder då måste jag utesluta ägg också. Vill inte! :( Det är så jobbigt nu när jag ska på alla studentmottagningar och kalas mm och ofta inte kunna äta vad som bjuds. Känner mig så omständig. Men men, vad gör man inte för sitt barn?! Huvudsaken är i alla fall att han är frisk och växer, vilket han ju gör utan tvekan! Läkaren tyckte han var ovanligt pigg och medveten om sin omgivning för att bara vara 3,5 månad. Det känns ju bra att höra! :)

Sista babysimet

 
Idag har vi varit på sista tillfället med babysim. Tråkigt! 8 gånger har gått väldigt fort! Det har varit både mysigt och lärorikt. Kul att få se Elias upptäcka vattnet och bli trygg tillsammans med honom. En rolig och mysig stund för familjen! Innan vi skildes åt fick alla bebisar var sin brosch, eller "simborgarmärke" som läraren sa ;) Trevligt! Det är ingen tvekan om att vatten tar på krafterna i alla fall, nu har Elias precis sovit 4 timmar i sträck! Han somnade i bilen hem efter att vi varit på temadag om barnolycksfall på BVC och sen ställde vi babyskyddet på balkongen där han fortsatte sova. Men nu vaknade han precis så nu ska jag gå och umgås med honom! :) Ha det fint!

Tjötmostrar

Det blev aldrig att vi åkte iväg på gudstjänst och handling i söndags. Vi var så trötta och sega. Elias bara sov och åt hela dagen så jag befann mig mest i soffan med honom. Jag var i ett sådant där läge då jag kände mig uttråkad men inte riktigt orkade hitta på någonting. Jag försökte ta tillvara på dagen och vila, men eftersom det inte var tanken att vi skulle vara hemma och vila kunde jag inte slappna av. Haha så typiskt mig! Man måste ju planera in när man ska ha en ledig dag. Det kan inte bara bli så spontant. Nej nej. Till slut gav jag med mig och tittade på "The lucky one", allt för längesedan jag såg den nu!  
Igår var en bättre dag. Solen sken och jag fick hitta på någonting! Först kom Emma hem till mig. Vi käkade lunch, gick en sväng hem till henne och sen en promenad i vårt fina natursköna område innan vi gick tillbaka hem till mig där Alexandra anslöt! Jag fick en jättefin bukett blommor!! Det blev lite fika och tjöt, Elias stod på Emmas höggravida mage, innan Emma sa hejdå och knallade hem. Alexandra, Simon och jag åt middag och sen fortsatte vi tjöta tills klockan plötsligt var tjugo i tio. Man fattar inte att det redan är kväll när det är så ljust ute! En helt klart bra dag helt enkelt!

Elias första båttur

I fredags hade vi en riktigt härlig dag! Elias fick ha flytväst och åka båt för första gången i sitt liv! Vi åkte ut till Simons farmor och farfar på Brattön. Där fick Elias träffa sin pappas lille kusin för första gången! Det blev en skön dag i solen med gott grillat och jordgubbar till efterrätt tillsammans med mycket folk -precis så som jag trivs!
På kvällen tog vi en promenad en bit bort på Brattön där vi hade BARA VARA med korvgrillning och bad för dem som ville. Till slut promenerade vi tillbaka och åkte hem. Var väl hemma strax innan midnatt. Riktigt rolig dag! 
Crazy family i båten på väg hem på kvällen!  

Min födelsedag

I torsdags fyllde jag 26 år! Det var min mest avkopplade födelsedag på länge. Det blev lite kalas med bara familjen, vi är ju "bara" 12 personer ;) Jag hade dragit ned mina krav rejält på bakning, bjöd bara på hallonsmulpaj med vit choklad och nougatkakor som jag hade förberett och redan hade i frysen (och så pastasallad innan det då). Det har varit en av mina största utmaningar med att bli mamma, att inse att jag inte hinner göra allt jag gjorde förr och att känna att det är okej. Men så skönt det är när jag accepterat det!! Därför kunde jag bara ta det lugnt innan familjen kom och faktiskt hinna njuta av min födelsedag! Jag fick frukost på sängen och sen tog jag och Elias en dusch innan jag dukade i lugn och ro. Så underbart att inte stressa med allt! Ni känner ju säkert igen er. Det är sällan man egentligen hinner njuta av sin dag utan man har fullt upp med att fixa och förbereda. Nej detta blev en väldigt bra dag måste jag säga! När familjen kom åt vi gott och spelade spel till sent på kvällen. Jag fick underbara blommor och fina presenter men trots att det var min födelsedag fick Elias nästan mer än mig hehe ;) Han fick en flytväst, kläder, nappar, dregglis, nappflaska, sängkläder, filt mm. Jag är med andra ord mycket nöjd med min dag!
 
 
 

Sista veckan i maj

Lite bilder från min vardag den senaste veckan!
 
Hej hopp! Denna vecka har varit riktigt härlig! Full fart och roliga aktiviteter blandat med vila och mys. Jag har inte suttit vid datorn en minut. Ovan ser ni lite blandade bilder från veckan som gått. Tänk att det redan är 1 juni idag! I onsdags städade jag hela lägenheten och bakade två pajer och Elias låg i babygymet och sparkade. På kvällen var vi på 18+. Blev en riktigt tjejkväll denna gång, + två småkillar då ;) Fick världens godaste rosa smoothie! I torsdags fick Elias en matstol! Riktigt kul att han nu kan sitta med i vår nivå vid matbordet! :) Veckans gulligaste ögonblick var när det plötsligt blev tyst i lägenheten och jag gick ned och hittade Simon och Elias sovandes tätt intill varandra i Simons säng! Det var två väldigt trötta killar<3 Igår var vi på examenskalas för en vän som läst teologi i 4 år och som nu är klar och redan fått en pastorstjänst på Öckerö! Grymt! Nu har vi en lugn förmiddag innan vi ska på gudstjänst kl 16 och sen blir det väl lite handling efter det.  
 

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0