De två senaste veckorna

Så vad har jag egentligen gjort de 2 senaste veckorna eftersom jag haft så svårt att hinna uppdatera bloggen? Och varför är det ens intressant att berätta vad jag gjort? Jo för att den här bloggen handlar om min vardag och det är just vad jag har befunnit mig i: Min vardag! ;) Jag tänkte ni kunna få hänga med genom lite mobilbilder, precis så som jag bloggade för 2 veckor sedan när jag skulle sammanfatta min vecka. Den sammanfattningen slutade med att jag skulle provbaka och göra olika tårtdekorationer. Tänkte bara visa er, när man använder Tårtdecors Tårtbottenmix (som bara blandas med ägg och vatten) så blir tårtbotten så här fin och smidig att jobba med!
Jag har inte ens någon anslagssåg eller annan bra kniv till tårtor utan jag bara använde en vanlig kökskniv att dela tårtbottnarna med och det gick hur bra som helst!
Jag fyllde tårtan med skogsbärsmousse och stracciatellamousse. Hade inte smakat dessa innan så jag ville prova och se hur de var. Skogsbärsmoussen var jättegod och stracciatellamoussen var helt okej, men den smaken passade inte så bra i tårta tyckte jag. Jag föredrar hellre stracciatellaglass som jag åt flera gånger när vi var i Italien!
När jag skulle fylla tårtan använde jag mig självklart av tipset som Margareta gett mig att lägga tillbaka tårtbottnarna upp och ner i en plastpåse i bakformen och fylla i den! ;)
Glöm inte smörkräm överst på tårtbottnen innan du lägger på sugarpasten eller marsipanen för att stänga inne fukten i tårtan och undvika att ditt "tårtlock" börjar "svettas"!
Men nej nu skulle ju inte detta bli en tårtlektion utan jag skulle bara visa vad jag gjort.... Dagen efter mitt övningsbakande kom Linda och Emanuel på besök! Vi drack te och åt mackor, spelade Game of Life, provsmakade tårtan och skrattade massor! :D
Dagen efter var det jobb och MRL som vanligt och sen blev det Valborgsmässoafton. Tyvärr jobbade jag så jag missade Cortegen i år, men på kvällen såg ni ju i föregående inlägg att jag var i smyrnakyrkan. Natten till första maj sov familjen Skogström hos oss. Första maj blev en skön, ledig dag med frukost och brädspel, grillning hos Simons föräldrar för att sedan avsluta med tacos och film hemma hos oss med Skogströms och Herr & Fru Daun! :)
(De här bilderna är faktiskt tagna med min systemkamera men jag råkade visst ha någon konstig inställning så de blev väldigt blåa...)
Första grillningen utomhus för min del! Det var riktigt gott med fläskytterfilé, kyckling, hemmagjord potatissallad med äpple i och massa god sallad!!
Älskade vänner! Åh vad jag tycker om de här människorna!! Vi har så roligt ihop! :D
På BARA VARA sen på fredagen hade vi Raggsocksinnebandy. Vi gjorde om kyrksalen till en innebandyplan och med raggsockor på fötterna och på innebandyklubborna blev det halt och glidigt och springa omkring! ;)
På lördagen jobbade jag, Simon var på filmteamsmöte och på kvällen var jag på Gospelkonsert i Saronkyrkan. Linda är med i den gospelkören så jag ville dels lyssna på henne och dels se hur den kyrkan såg ut för jag har aldrig varit där!
Det var en kör fylld av glädje och svängiga låtar!
Ja vad har hänt mer...? På söndagen var det sovmorgon, ungdomsråd och på gudstjänsten kl 16 predikade Simons pappa. Den här veckan som varit nu har ni hängt med lite mer i min vardag. Jag hämtade ju ut mitt paket från Ellos i onsdags med gardiner som jag beställt och i torsdags njöt jag av en röd ledig dag som bara spenderades hemma. I fredags natt när vi kom hem efter en rolig kväll på BARA VARA hittade vi denna förskrämda lilla stackare i rabatten utanför vår port:
Svårt att säga om det var en hare eller en kanin faktiskt. Undrar vad den gjorde där så nära huset? Väldigt söt var den i alla fall! :)
Igår och idag har varit två riktigt sköna dagar och jag har njutit till max! Vi har varit på IKEA både igår och idag hehe ;) Igår var vi först på Second Hand i Kungälv en snabbis innan de stängde. Jag köpte fyra vita krukor för 40 spänn, det kallar jag kap! Sedan for vi till IKEA. Jag hade börjat få lite abstinens på inköp av diverse prylar till hemmet så som mattor, tavlor och blommor, därav denna shoppinghelg. Vi fixade en del när vi flyttade in i lägenheten i höstas och även i julas med gardiner och så, men nu var det längesen vi fortsatte med inköpet till lägenheten. Vi hade fortfarande inga tavlor i vardagsrummet, ingen matta under köksbordet, ingen liten förvaringsmöbel i hallen.... Ja ni fattar. Sådant där som jag går och drömmer om och vill fixa. Så nu tog vi tag i det! Det slutade med blommor och en möbel till balkongen, en rund matta till sovrummet, ett avlastningsbord till hallen och lite annat smått och gott! Men vi hittade ingen bra tavla på IKEA. Den enda tavla jag vill ha får tyvärr inte plats där jag vill ha den. I-landsproblem. Så vi får leta vidare... Även mattor till kök och vardagsrum får vi fundera vidare på. Idag var vi på IKEA igen för att komplettera med en kruka till en av blommorna på balkongen och då slog vi till på en golvlampa till vardagsrummet! Nu är allt nyinköpt på plats, blommorna är planterade och jag är så nöjd! Nu är jag i det där stadiet ni vet; går-bara-omkring-och-tittar-på-allt-fint-i-hemmet-och-njuter! :)
Vill inte visa er allt för mycket för det är roligare om ni får se det i verkligheten ni som har planer på att komma hit ;) Men jag kan i alla fall visa er hur det blev med de nya gardinerna, det är inte så noga! 
Här i fönstret är även lampfoten ny.
En av krukorna jag köpte på Second Hand:
Ni kan få en liten sneak peak på balkongen också ;)
 
Men... givetvis har jag fler drömmar och planer, men det får vänta än så länge!
 
Nu är det hög tid att sova! En ny vecka väntar!
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0