Cupcakes med bästa frostingen!

Hade en jätteskön lördag igår.
Simon gick upp tidigt för han skulle vara i kyrkan kl 9 och sköta mediavisningen på en föreläsning och frukost för föräldrar. Men jag hade sovmorgon. Såå skönt! Visserligen väckte jag mig själv redan kl 6 med en nysning och sedan halvsov jag fram till kl 11. Vaknade med huvudvärk och en förkylning som fortfarande inte vill ge med sig. Men jag var i alla fall ledig!
 
Körde igång en tvättmaskin och åt frukost i lugn och ro. Sedan bakade jag cupcakes. Ville provbaka ett muffinsrecept och recept på frosting inför stundande kalas i maj. Smakade dessa cupcakes på Tårtdecor för några veckor sedan och de var bland de godaste cupcakes jag smakat! Recepten kommer från Manuela på Passion4BakingMuffinsreceptet innehåller något så ovanligt som vaniljvisp! Ni som känner mig vet ju att jag verkligen älskar vaniljvisp så jag blev genast nyfiken på att provbaka dessa själv. Muffinsen blir så där "toppiga" och fina, perfekt att lägga frosting på. För att vara första gången jag bakade dessa blev jag nöjd, men till nästa gång skall jag försöka få muffinsarna att bli ännu mer "fluffiga" och mindre kompakta. Muffinsformarna är inte bland de finaste jag har, men eftersom jag bara provbakade ville jag inte "slösa" på mina fina muffinsformar ;)
Jag använde mig av en såsslev när jag fyllde muffinsformarna för att få lika mycket smet i varje form. Det funkade bra men jag funderar på att köpa dessa cupcakesmått för att ännu smidigare fylla formarna.
 
Frostingen till dessa cupcakes är den godaste frosting jag ätit.
På en äkta cupcake finns ju oftast ett ganska högt lager med frosting. Ofta (tycker jag) är cupcakes en större fröjd för ögat än för smaklökarna. Tyvärr blir frosting ofta, hur ska man säga, för söt. För mastig. Sliskig. Framför allt den vanligaste med philadelphiaost i. Frostingen jag gjorde igår innehåller också den philadelphiaost, men den innehåller även smält vit choklad vilket ger den en helt annan smak. Helt ljuvligt god blir den!
Du hittar receptet på Cream Cheese Frosting med Vit Choklad här på Agnetas blogg.
Är det ändå så att man verkligen inte gillar frosting med cream cheese är Vit Chokladmousse ett bra alternativ. Kolla här hur det kan se ut med vit chokladmousse på.  
Jag använde stora engångsspritspåsar, stor koppling samt Wiltons tyll 1M när jag spritsade frostingen. Tyvärr ligger inte 1M aktiv på vår hemsida för tillfället, men den ingår även i detta spritspaket om man är sugen på att få tag på lite fler bra tyllar till cupcakes. Här finns ett ännu mer exklusivt spritspaket där 1M ingår, perfekt som present till den som älskar att spritsa :)
Som dekoration på mina cupcakes strödde jag bara lite mininonpareilleströssel.
Jag fick ut 28 muffins på receptet jag använde. Lite komiskt när jag egentligen inte hade någon att bjuda dem på. Jag och Simon fick oss några goda cupcakes till lördagsfilmen, några muffins frös jag in och resten hade jag med mig till mamma och pappa idag när vi var där för att pappa skulle byta till sommardäck på vår bil och dessutom fyllde han år igår! Cupcakes går väl alltid åt ;D 

UPDATE!
Jag får många förfrågningar på recepten till dessa cupcakes och tanken var att man skulle hitta recepten genom att följa länkarna i detta inlägg, men jag inser att länken till muffinsreceptet hos Passion4Baking inte fungerar längre. 
Därför har jag gjort ett nytt inlägg där jag skrivit recepten. Ni hittar inlägget här! :) Bara klicka in där så kommer ni direkt till recepten. Lycka till med ert bakande! 
 
 


Kommentarer
Sofia

Hej! Googlade efter det perfekta cupcakes receptet och hamnade på din blogg! Blev så sugen på att testa dessa till min dotters 1 års kalas. Försökte hitta receptet via länken men visste inte vilket av alla det var;) Skulle du kunna hjälpa mig att hitta det rätta receptet. Vill gärna ha både för muffinsen och frostingen:) Med vänlig hälsning, Sofia

Svar: Hej! Då har du hamnat rätt! :) Jag mailar recepten till dig! //Emelie
Emelie Ceder

2014-03-31 @ 18:29:15
mirage

hej! kan jag få receptet med? tack!

Svar: Hej! Absolut :) Mailar dig! //Emelie
Emelie Ceder

2014-05-06 @ 19:33:35
evelina

hej

ååhh jag meed... hittade på frostingen men inte på själva kakan

Svar: Hej! Nu har jag mailat recepten till dig! :)
Emelie Ceder

2014-08-22 @ 20:54:13
ann

Hej! Skulle du kunna mejla recepten till mig med? :)

Svar: Hej! Har mailat recepten nu! :)
Emelie Ceder

2014-08-24 @ 13:47:56
ann

Kan du mejla receptet till mig med? :) vore jätte snällt! Mvh Ann

2014-08-28 @ 13:28:17
Charlotta

Hej!
Kan du snälla maila mig båda recepten oxå? Råkade även kag hamna här och det lät jättegott😊
Tack på förhand,
Charlotta

Svar: Hej! Absolut! Har mailat dig båda recepten nu! :) Lycka till! //Emelie
Emelie Ceder

2014-09-14 @ 15:33:04
Johanna

Hej!
Letar efter gott cupcakes recept till min bästa väninnas bröllop och det här verkar mkt gott. Går det att få recept på både muffins och frosting?

Svar: Hej! Ja jag tycker dessa cupcakes är väldigt goda i alla fall! :) Har länkat till receptet på frosting i mitt blogginlägg, men jag har mailat dig recepten också. Lycka till!
Emelie Ceder

2014-11-10 @ 20:50:03
Emelie

Hej!!! Har du kvar recept? På både muffin och frosting??? Vill testa dessa till min dotters 1 års kalas! 😍

Svar: Hej! Jag får börja med att be om ursäkt för detta hemskt sena svar. Jag har en bloggpaus just nu så jag kikar in här väldigt sällan. Jag antar att din dotters kalas är över, men om du fortfarande är intresserad finns recepten i mitt inlägg här: http://emilymarielle.blogg.se/2014/november/basta-receptet-pa-cupcakes-2.html
Emelie Ceder

2016-01-10 @ 21:33:06
Lotta

Åh detta verkar helt underbart! Skulle man fortfarande kunna få recepten? :)

Svar: Hej! Får be om ursäkt för mitt hemskt sena svar. Jag har en bloggpaus just nu och kikar in här väldigt sällan. Jag har fått många förfrågningar på just dessa recept, därför gjorde jag ett nytt inlägg med dessa recept hösten 2014.
Ni hittar recepten här: http://emilymarielle.blogg.se/2014/november/basta-receptet-pa-cupcakes-2.html

Lycka till! :)
Emelie Ceder

2016-02-13 @ 11:58:10
Anna-karin Sandberg

Hej,
Det här receptet måste jag få prova,,och även med frostingen på,,,kan jag få receptet?
Med vänlig hälsning, a-k

Svar: Hej! Absolut! Jag har fått många förfrågningar på de här recepten och tanken var att man skulle hitta recepten genom att klicka på länkarna i detta inlägg, men det är nog lite otydligt så jag gjorde ett nytt inlägg med recepten i, du hittar inlägget här: http://emilymarielle.blogg.se/2014/november/basta-receptet-pa-cupcakes-2.html
Lycka till!
Emelie Ceder

2016-04-15 @ 17:11:50


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0