Livet med ettåringen

Hej!
 
Det var inte igår. Nej det var över en vecka sedan nu! Det beror inte på att jag inte har något att berätta, nej det beror snarare på att det är så fullt upp att jag inte hinner sätta mig vid datorn. Det händer mycket hela tiden (som vanligt) men jag är dålig på att fota med systemkameran så jag har sällan några roliga bilder att bjuda på. 
 
Men idag är det 8 mars (eller igår -nu har vi passerat midnatt), det är internationella kvinnodagen, min mamma har namnsdag och jag och Elias har varit ute och då tog jag faktiskt med kameran ut! Vi gick ut så att Simon kunde få plugga ifred. Han har terminsinlämning denna vecka och deadline är ikväll så idag måste han bli klar (han blev klar). Jag och Elias gick en liten promenad och gungade på lekplatsen.
 
Den här helgen är vi bara hemma och tar det lugnt. Elias fick feber i fredags. Den var kortvarig som tur är och i princip borta nu, men han är rejält snuvig så vi håller oss hemma. Vi var egentligen bjudna på kalas för Simons farbror och kusin i Lund idag men vi fick tyvärr ställa in. 
 
I övrigt rullar livet på som vanligt. Jag jobbar heltid. Simon har haft mycket med plugget nu de två senaste veckorna så Elias får vara mycket hos sin farmor och mormor. Jag lämnar Elias innan jobbet och sen blir han hemkörd eller så hämtar jag honom. Denna vecka fick jag lämna honom 4 utav 5 dagar. Känns givetvis lite segt att behöva lämna bort honom så mycket, att jag måste gå upp tidigare och dra upp Elias tidigt men Simon bara måste få gjort sitt plugg så det är bara att acceptera läget. Vi får vara tacksamma att vi ens har möjlighet till barnvakt så mycket som vi har. 
 
Här är lite vardagsbilder från senaste tiden:
30-års kalas för Lemuel och egentid i soffan!
Välling på McDonalds. Eldning och promenad i trädgården hos mamma. En alldeles för pigg Elias (trots feber) tittar på melodifestivalen. 
Mys med lilla Elsa framför melodifestivalen. Två killar som väntar på att få gå ut och leka. 
Förutom jobb och plugg har vi den senaste tiden varit på 30-års kalas för Lemuel, tittat på melodifestivalen och myst med lill-kusin Elsa, varit på Marstrand och lekt med Lewi och umgåtts med vår lifegroup där vi var 11 vuxna och 6 barn i åldrarna 1 mån - 4 år. Med andra ord fullt ös men riktigt mysigt! :)
En fredag kväll för två veckor sedan somnade Elias så tidigt att jag och Simon fick tid att sitta i soffan tillsammans och titta på den senaste Hungergames-filmen! Förra torsdagen somnade Elias redan 19.30 och Simon var på mediamöte i kyrkan så då satt jag i soffan för mig själv med två tidningar och kollade på Familjen Annorlunda! Så lite egentid har jag allt fått också! :)
Förra helgen var det min grupps tur att ha värdskapet i kyrkan så i lördags efter jobbet var jag och städade det område i kyrkan som är mitt ansvar och i söndags gräddade vi våfflor till alla som vi åt efter gudstjänsten! Efter gudstjänsten behövde jag och Simon veckohandla så det blev att Elias fick sin välling på McDonalds så somnade han hem i bilen sen. Det var nog första gången jag var på McDonalds med Elias.
I fredags var Elias hos mamma medan jag jobbade. När jag slutade åkte jag dit. Vi var ute och lekte och tittade på när William eldade. Elias tyckte det var spännande att titta på röken och plocka löv från marken. 

Det har även varit mycket med bilen på sistone som inte ville starta när vi skulle på Lemuels kalas så Simons pappa fick komma och dra igång oss (funkar inte med startkablar -batteriet är nybytt). Jag och Simon försökte först putta igång den men det var lite tungt med Elias på armen och vi fick inte upp tillräckligt med fart trots att några snälla grannar hjälpte oss. Så bilen har varit inne på verkstad flera gånger nu men nu har den både fått service, fått nya bromsar, blivit ombesiktad och fått startmotorn bytt så nu hoppas vi den skall hålla ett tag!! (den kraschar säkert imorgon hehe...!) 
 
Ja det är mitt liv just nu! Inser att det låter lite rörigt alltihop men det är för att jag försöker berätta så kortfattat som möjligt. Jag tror ni hänger med ;) Summan av kardemumman är att jag jobbar mycket, kommer hem ganska sent, försöker umgås med Elias så mycket som möjligt innan han ska somna och sen ska jag och Simon hinna prata igenom det som måste planeras och bestämmas. Jag antar att det är småbarnslivet i ett nötskal! ;) Jag försöker ändå njuta av tiden med Elias så mycket som möjligt för jag vet hur fort det går. De dagar då jag slutar tidigt och jag hinner umgås med Elias i dagsljus, t.ex. gå ut och gunga, är ovärderliga.
 
God natt!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0