Lite info om "nya" lägenheten

I onsdags 1/7 fick vi tillgång till vår nya lägenhet i Kungälv och jag tänkte bara berätta lite vad som händer. Vi har inte kunnat flytta än för att det är så otroligt mycket som skall göras! Jag har suttit i samtal nu varje förmiddag sen dess med förvaltare, snickare, målarfirma och städfirma. För att göra en lång historia kort så upptäckte vi väldigt många fel och brister när vi för första gången fick se lägenheten tom. Det var det jag var rädd för. När vi var på visningen tittade vi bara snabbt och det var grejer över allt så det var svårt att se. 
 
Nu när vi fått besiktningsprotokollet och gått runt och tittat själva visade det sig att fönsterbrädorna var lösa, eluttagen satt löst, det fattades filter i vädringsfönsterna, saknas en skruv i ett lås, trasiga toalettlock mm mm! Allt sådant är nu åtgärdat. Vi väntar på bekräftelse på ett antal fler sådana "småsaker" men det ska nog ordna sig. Nästa vecka ska vi få en ny kylskåpsdörr och vi har fått ett nytt badrumsskåp. Större upptäckter var att det är mögel i ena badrummet och köket är från 1969 och har inte renoverats över huvud taget. Det finns ingen köksfläkt och ingen plats för diskmaskin...!! Det stod en diskmaskin där på visningen så självklart trodde vi att den var i bruk, men det visade sig att den var aldrig inkopplad! Den bara stod där. Diskmaskin och allt som rör den får man ordna själv, det är inget att göra något år... Men jag har försökt driva renovering av köket så långt jag kunnat utan resultat. De gör ingenting om det inte är stambyte och stambyte är inte planerat. Möjligtvis att det blir något år 2017 men då går man i turordning och vårt kök är inte ens äldst!
 
Däremot skall vi få köket målat och bara det är en historia i sig men det orkar jag inte dra nu... Kan bara konstatera att det gäller att man kan/orkar ligga på och driva ärendena själv!! Hjälp alltså. TUR att jag är föräldraledig just nu, fattar inte hur vi skulle haft tid att driva detta annars. Det tar SÅ mycket tid med alla dessa samtal och mail hit och dit! Nu har jag i alla fall lyckats driva igenom så det kommer en målarfirma under v.30 och skall måla hela köket både väggar, tak och köksskåp både utvändigt och invändigt! Arbetet kommer ta 3-4 dagar och vi kommer vara utan köksluckor i flera veckor för de lämnas in till en annan firma och skall slipas om. I samma veva kommer de tapetsera om i hallen så vi skall gå till Flügger och välja tapeter! Sådant är ju självklart väldigt roligt! :)
 
Just nu sitter vi på två lägenheter. Vi har kvar denna i Göteborg juli ut. Det är inte kul ekonomiskt men otroligt skönt rent praktiskt! Därför väntar vi med att flytta till slutet av juli tills köket är färdigmålat. Vi vill även måla/tapetsera om sovrummen men det får vi stå för själva i så fall så vi får se hur vi får ihop det.
 
Två till anmärkningsvärda saker jag kan nämna är att lägenheten inte är flyttstädad. Förre hyresgästen har nog städat men absolut inte flyttstädat! Så det har också varit en historia i sig att fota allting och kunna påvisa för förvaltaren att städning behövs. Nu kommer en städfirma på torsdag och fredag denna vecka. Dessutom har vi inte fått alla nycklar till lägenheten. När vi kom till kontoret 1/7 för att hämta nycklarna hade de till att börja med inte kommit in så vi fick gå i Kungälv och vänta en stund. När de sedan kommit fattades det nycklar. Så vi skall nu få cylindrarna i båda ytterdörrarna (vi kommer ha två ingångar även i denna lägenhet även om den är på ett plan) bytta och få nya nycklar. Man kan säga att vi verkligen inte ens kan flytta in ännu!
 
Det vi väntar på mer nu är ytterligare en firma som skall kontakta oss för byte av innerdörrar som var trasiga/repiga samt hyllplan som fattas i ett köksskåp och vissa garderober. Vi skall få en sådan där kryddhylla man hade förr i tiden i köken nedmonterad och så ska vi riva ut trasiga "plastmattor" eller vad man skall kalla det ur köksskåpen så att de kan målas. En del köksskåp är målade vita inuti en gång i tiden men en del är bara trä!
 
Som ni förstår tar detta upp vårt största fokus just nu. Mina känslor pendlar fram och tillbaka hela tiden, mellan hopp och förtvivlan. Å ena sidan känns det som att det kommer ordna sig, å andra sidan känns det som att det var så galet mycket som behövde göras så det blir jobbigt mycket! Största farhågan har varit att inte hyresvärden går med på att åtgärda vissa saker. Vissa saker kanske fortfarande är "funktionsdugliga" även om de är slitna. Grejen är att majoriteten av våra påpekande har varit rent funktionsmässiga. Ska vi gå över på det estetiska finns massa mer att säga. Men det är inte det viktiga i sammanhanget. Det viktiga är att lägenheten fungerar och blir ett vettigt hem för en småbarnsfamilj. Men idag när förvaltaren till och med godkände att målarfirman kan få måla inuti skåpen (som det från början var sagt att de inte skall/får göra) känns det mycket positivt! Han insåg väl att köket är så otroligt slitet så det behövs. Annars är en sådan grej endast ett "tillval". Jag frågade målarfirman vad det skulle kosta om man skulle stå för målandet i skåpen själv och det kostar ungefär 4000 kr!! TUR att förvaltaren var medgörlig!
 
Man kan ju fråga sig varför vi ens tagit denna lägenhet när den hade så många fel och brister?! Men till att börja med visste vi ju absolut inte att det var så här mycket. Nu har jag inte ens nämnt allt för er. Men jag tror det kommer bli bra i slutändan. Bara allt blir åtgärdat som det är sagt nu! Vi visste naturligtvis att vi kommer gå ned i standard. Vi visste att lägenheten inte är fräsch. Vi flyttar till ett område där jag för några veckor sedan absolut inte kunde tänka mig att bo. Men trots att många delar i lägenheten var värre än vi trodde ångrar vi oss inte! Det hade inte lönat sig i längden för oss att bo kvar här i Göteborg. Vi kommer spara mycket ekonomiskt på att bo i Kungälv där vi har allt vi behöver runt omkring oss och nära till det mesta. Jag tycker det ska bli skönt att slippa all restid! Det här kommer gynna oss i längden och så kan vi snabbare hellre få köpa oss något eget! :)
 
Vi har lekplatsen precis utanför balkongen och pulkabacken några 100 meter bort! ;)
 
    
 
 


Kommentarer
Margareta

Oj, vad det låter jobbigt. Hoppas verkligen att det blir bra i slutändan. Jag lovar att tänka och be för dig. Positivt att läsa att ni själva känner tillförsikt och har tilltro till detta projekt. Det kommer ju leda till något bra och det viktigaste är att ni själva känner att detta är rätt.
Massor av styrkekramar.

Nu sitter Bengt och jag i husvagn och kommer göra så i 10 veckor framåt. Jättehärligt. Vi är verkligen nöjda med vårt val.
Just nu är vi på Daftöland utanför Strömstad med 4 av våra barnbarn. Nu har vi varit här i fyra dygn så vi börjar bli en aning trötta och slitna men vi åker hem imorgon. Det är full fart hela tiden. Men det är underbart att få vara en del i deras liv och förhoppningsvis är dessa dagar något de kommer ta med sig i sitt kommande liv.
Ha en fortsatt fin sommar och lycka till med allt.
Kram, kram
Margareta

Svar: Hej Margareta! Tack! Ja det blir nog bra även om det känns lite smått övermäktigt ibland. Men det bara måste funka, vi har inte så mycket till val :/
Vad härligt! Tur att det är sommar, då är ju husvagnslivet perfekt! ;) Även om ni skulle tröttna har ni ju något fantastiskt att se fram emot! Mysigt med besök av barnbarn även om jag kan förstå att det är fullt ös medvetslös. Jag vet bara hur det kan vara med ETT barn haha! Det tror jag absolut de kommer göra, mysiga sommarminnen med sin mormor/morfar är sådant man bär med sig länge!
Tack tack och stort lycka till för er med! Vi får hoppas på bra husvagnsväder! Kramar
Emelie Ceder

2015-07-08 @ 22:46:40


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0