Min sista föräldradag

Idag har jag min allra sista föräldradag på ett tag. Imorgon börjar jag jobba heltid igen. Kan inte fatta. Det känns så overkligt! Det är svårt att föreställa sig att jag inte längre kommer finnas där hos Elias varje minut. Att jag inte längre kommer ge honom lunch eller få honom att somna på vardagarna. Känns jättejobbigt och ledsamt!! Obegripligt. Jag har snart varit hemma i 1 år så det är den här världen jag är van vid nu. Men jag antar att jag bara behöver komma in i mina nya rutiner. När jag väl börjat jobba och är inne i det känns det nog inte så farligt längre. Det är bara att acceptera läget. Nu är det Simons tur att få vara hemma och det ser han fram emot kan jag säga!
 
I fredags hälsade vi på hos Madde och Josef. Vi gick en promenad med våra Emmaljunga-vagnar (de har också Super Nitro men 2015 års modell) och bara tog det lugnt. Jag tycker det är så mysigt nu att se båda bröderna med var sin unge och var sin vagn! Vi åt middag, fikade, pratade och myste med Elsa. Sen åkte vi hem lagom så Elias fick somna i bilen hem. Jag vill så gärna ha en bild på de båda kusinerna men det är inte alltid lätt att få Elias att sitta still några längre sekunder! Får väl bli när de är lite äldre kanske :) 
Den här helgen har vi bara varit själva vi tre som familj. Jag försöker njuta och vila. Det här är första gången sedan 19-20 februari 2014 som jag och Simon haft TVÅ oplanerade dagar på RAD ihop!!!!! Kan ni fatta!?! Visst har vi haft en ledig dag här och där, men aldrig två dagar i rad! Alltid är det något vi ska iväg på. Och absolut, det mesta är ju roliga saker som jag vill göra och vi väljer själva hur vi vill spendera vår tid, men vi (jag) är dåliga på det där med att bara ta det lugnt och ha helt oplanerade dagar. Simon var visserligen iväg upp till Kungälv igår för att lämna tillbaka bord och stolar vi lånat från kyrkan och för att veckohandla medan jag städade hela lägenheten, men ändå.... näst intill helt oplanerad i alla fall! Så det har varit jätteskönt nu att bara vara hemma och ladda inför morgondagen! Nu har vi äntligen fått undan alla adventsljusstakar och stjärnor och igår fick vi plockat bort allt julpynt och juldukar och jag strök och la på nya dukar. Julen åkte ut och våren fick komma in i form av tulpaner jag fått av mor! Nu är det bara julgardinerna kvar. Men det var så skönt att vi fick handlat och städat och så igår så vi bara kunde ta det lugnt idag! Det var behövligt. Elias var vaken ett par timmar i natt och vaknade sedan tidigare än vanligt så idag är vi väldigt trötta och sega. Jaja, nog om mitt tjöt! Kan tyckas onödigt. Men för mig är detta så ovanligt att vara hemma två dagar i rad så det är därför jag kanske gör det till en större grej än vad det egentligen är!! ;) Och just det att vi fick grejat en dag och vilat en dag. Det händer då A L D R I G! Men för många är det säkert vardag! Så har man det kanske varje helg. Vem vet, så har vi det kanske om några år. Fast nä föresten, känner jag mig rätt kommer jag alltid vilja hitta på saker! ;)
 
 
Hoppas ni haft en lika skön helg som jag!
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0