Provat bilbarnstol

I natt blev det kyligare och i morse låg det frost ute så idag fick Elias sitta i åkpåsen i vagnen för första gången. Så gosigt!
 
Ikväll har vi varit på NTF (nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande) inne i stan. Varannan vecka har de drop in då man får komma och prova bilbarnstolar. Väldigt bra! Man kan få en hel del hjälp och råd i butik eller läsa om stolarna på nätet, men aldrig få en realistisk uppfattning om hur de sitter i bilen och hur mycket plats de tar om man inte får prova. Vi har funderat och kollat runt i flera veckor nu, ända sedan NTF var och informerade på vårt BVC i slutet av september. Det är hög tid för oss att byta stol nu. 
Alla stolar är säkra och godkända så länge de är bakåtvända så för att bestämma sig får man kolla på andra saker. För oss står valet mellan två stolar: BeSafe Izi Kid X3 eller Axkid Minikid. Det vi framför allt kollar på är benutrymmet för Elias (som löper stor risk/chans att bli lång), maxvikt och hur mycket plats stolen tar i bilen. Vi har en Saab 9-3, det är en kombi men den är mycket trång och vi vill gärna kunna använda framsätet även om det sitter en bilbarnstol monterad i baksätet. Båda dessa stolar tog lika mycket plats i vår lilla bil. Elias satt bra i båda upplevde vi, kanske något mer avslappnad i Axkid Minikid (men jag vet inte om det beror på att han blivit mer trött då för den provade han efter BeSafe). Benen kommer få bra plats i båda stolarna. BeSafe är lite lyxigare och har fler finesser som t.ex. att den är lutbar under färd och har magneter i bältet vilket gör att det går lätt att hålla isär bältesremmarna när man skall sätta barnet på plats. MEN den har en maxvikt på 18 kg medan Axkid är godkänd ända till 25 kg vilket vi känner nog är mer värt. Tråkigt om vi måste köpa ny stol bara för att Elias passerat 18 kg om han egentligen fortfarande kan sitta i stolen rent längdmässigt. Man borde tjäna mer på att kunna använda stolen längre. Så just nu lutar det starkt åt Axkid Minikid. Men beslutet är ännu ej klubbat! ;)
 
Jag passade på att ta kort när vi provade stolarna så vi kan minnas hur det såg ut. Det var så mörkt så jag var tvungen att använda blixt. Stackars lilla Elias blir helt bländad! Varning för tråkiga mobilbilder!  
BeSafe Izi Kid X3 till vänster och Axkid Minikid till höger. 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0