Elias 3 månader

Idag blev Elias 3 månader gammal! Tänk det är redan 3 månader sedan han föddes! Jag säger det åter igen; Vad tiden går fort! Vår älskade sötunge!
 
Nu utvecklas han snabbt och det är mycket som händer. Tyvärr är det svårt att säga exakt när han börjat kunna göra vissa saker för all utveckling sker gradvis hela tiden. Men han har upptäckt sina fötter och knän. Ibland sitter han och bara stirrar på sina fötter, det ser så gulligt ut! När han ligger på rygg drar han ofta upp knäna mot magen och lägger händerna på dem. När han drar upp knäna har han också lättare att "tippa" åt höger eller vänster vilket han har upptäckt gör det lättare att vända sig från sida till sida. Han kan sitta upp med ryggstöd, men det vet jag inte om han kanske egentligen kunde vid 2 månaders ålder bara att vi inte testade. Det förblir osagt. Han fullkomligt älskar sina händer och har dem nästan ständigt i munnen vilket framkallar väldigt mycket dreggel! ;) Vet inte om den så kallade "orala fasen" och viljan att suga på saker är extra stark just nu. 
 
Han trivs fortfarande bra under mobilen på skötbordet och i sin babysitter. Där kan han sitta länge medan jag gör frukost och äter. Allra bäst trivs han nog i bärselen, då får han vara med och se sig omkring och samtidigt vara nära hela tiden. Han gillar att sitta i babyskyddet och åka bil (om han inte är hungrig) och kan fortsätta sova gott i babyskyddet även när man kommit fram om han somnat i bilen. Bäst sover han i barnvagnen utomhus. Han gillar att ha det svalt när han ska sova eftersom han är så varm av sig. Tack och lov för balkongen säger jag! Han sover fortfarande i barnvagnen utanför vårt sovrum om nätterna och sover fortfarande mycket bra om nätterna måste jag säga, får väl se hur länge det fortsätter så. Han somnar oftast vid kl 22-23 på kvällen och vaknar vid kl 04-06 för att äta. Nu de senaste nätterna har han gnällt till vid kl 02 men somnat om av sig själv. Men självklart går det upp och ned och härom natten vaknade han både 02 och 05 och ville äta. Det verkar ändå som att det hänger i hur han var sina första dygn i livet, då var han en mycket trött bebis pga gulsotet men det är fortfarande så att han ofta kan somna lite här och var, även om han sover mindre och mindre nu dagtid ju äldre han blir. Just nu gör babysimmet honom dessutom extra trött, han somnar lite var som helst så fort man lägger ned honom. Idag sov han 3 timmar efter babysimmet, han somnade i babyskyddet i bilen hem och fortsatte sova i det på balkongen.
Trött bebis som somnar lite var som helst efter babysimmet; På en bänk, på golvet i omklädningsrummet och i bilen hem...
 
Nu har vi inte varit på BVC och vägt honom på 2 veckor så jag har ingen uppdatering vad gäller vikt och längd, men då vägde han i alla fall 6920 g. Vi ska till BVC på torsdag och då ska han få 3-mån vaccinet. Skulle tippa på att han väger ca 7300 g nu. 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0