Gravidbestyr

Så var min första lediga dag snart slut. Har varit en väldigt skön dag men än så länge känns det nästan bara som en lördag eller söndag, har nog inte fattat att det faktiskt är måndag och jag är ledig ändå.
Var hos barnmorskan kl 11 idag. Min ordinarie barnmorska var på utbildning så jag hade en annan lika trevlig tjej som jag hade under några av föräldrakurserna. Idag var jag nervös! Men hon kände på min mage och visst låg huvudet nedåt! :) Hon sa i alla fall att hon var 99,9 % säker och hade hon varit osäker hade hon ju skickat mig på ultraljud för att säkerställa men det gjorde hon inte. Hon kände ryggen jättetydligt på min ena sida av magen (men den flyttas från sida till sida hela tiden) och fötterna sparkade högt upp. Hjärtat lät fint och hördes mer tydligt nedåt mitt bäcken än uppe vid revbenen, vilket också tyder på att bebisens huvud ligger nedåt. Hjärtat låter ju mer tydligt vid bebisens skuldror och övre rygg än nere vid rumpan. De dova "sparkar" jag känner nästan varje dag långt ner är troligtvis bebisens händer/knytnävar som viftar. Bebisen är ju inte så liten längre så det är inte konstigt att allt den gör känns tydligt. Barnmorskan sa att huvudet låg väldigt långt ner och långt in eller "djupt" mot min rygg. Det är inget konstigt med det men bidrar ju till mitt ryggont. Det kändes skönt att höra alltihop tycker jag! Få lite förklaringar och bekräftelse.
 
Vi pratade också sammandragningar och förvärkar. Det verkar vara svårt att ge någon större förklaring på vad som egentligen är skillnaden, men man kan konstatera att jag har förvärkar. Igår när vi körde hem var de riktigt starka och även nu ikväll hugger det till ordentligt. Då måste jag resa mig (om jag sitter) eller byta position. Om jag går behöver jag stanna. De kan ta tag i mig så plötsligt att jag ger ljud ifrån mig! De gör ont men känns ändå spännande! Kraftigare än mensvärk, men mensvärk är ändå jobbigare på något sätt för det håller på längre och är bara en onödig och tråkig smärta. Detta skall ju leda till något bra och håller inte på flera timmar i sträck. Dock kan ju förvärkarna komma och gå så här nu i några veckor till innan förlossningen sätter igång på riktigt. Men imorgon går jag in i v.38 så allt är möjligt!
 
Idag är det exakt 3 veckor kvar till beräknad förlossning!
  
Vet dock knappt själv när jag skulle vilja att bebisen kom. Lika bra det kanske, det är ju inget jag kan styra över för 5 öre. Den kommer när den kommer. Den får nog gärna vänta lite till i alla fall för det vore skönt att ha den här veckan nu och bara vila och ladda. På torsdag ska jag klippa mig och besikta bilen så det vore gött att få gjort först. Sen vill jag gärna kunna gå på Scandinavian Cake Show nästa helg, så någon gång v.6 kanske? ;) Den är ju beräknad v.7 men då är det sportlov här och att fylla år på sportlovet har aldrig varit ultimat då man ofta kanske är iväg på läger i fjällen (om man vill kunna bli firad hemma vill säga). Mamma fyller år 13/2 v.7 så då tycker jag inte den får komma ;) Men vem vet, det kan lika gärna bli v.8 eller v.9. Nej oj vad jag babblar... Spelar ju ingen roll vad jag tycker! Men det är kul att fantisera lite ändå :) Ju tidigare den kommer desto färre dagar med föräldrapenning behöver jag ta ut innan den är född och det vore ju bra.
 
På tal om föräldrapenning så har jag idag äntligen fått iväg min ansökan! Alltså forsakringskassan.se måste vara den krångligaste hemsidan ever! Försökte ansöka igår men det bara buggade sig och flera länkar fungerade inte. När jag skulle logga in med min e-legitimation gick det inte att gå vidare. Gick varken med internet explorer eller google chrome. Fick ladda ned mozilla firefox och då fungerade det äntligen! Men plötsligt låg jag back 15 dagar så Simon skulle behöva överlåta dagar till mig om jag skulle kunna ta ut fler. What? Jag har ju ens aldrig tagit ut några dagar! Jättekonstigt! Ville ringa kundservice då och få hjälp men kundservice är så överbelastad så man hamnar inte ens i telefonkö, en röst säger bara att man skall försöka igen senare. Idag har jag försökt ca 7 ggr under hela dagen utan framsteg. Så nu till slut har jag bara gjort min ansökan via nätet med -15 dagar så jag får bara hålla tummarna att problemet rättas till. Kändes väldigt skönt att få det gjort i alla fall!
 
Krångligaste hemsidan någonsin.
 
Förutom besök hos barnmorskan har jag idag ätit lunch hos mamma och pappa och gjort ett besök på Bräckboden i Kungälv där blivande svägerskan jobbar. Igår kväll blev jag klar med mitt förlossningsbrev och nu när ansökan om föräldrapenning (förhoppningsvis) är klar återstår att börja packa lite på förlossningsväskan så det skall jag göra nu.
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0