Galet, stort och nästan overkligt men fantastiskt

Fredagen som gick var en fantastisk dag! Jag var ledig och Simon var hemma sjukskriven. Armen har inte blivit bättre så nu är han sjukskriven hela denna veckan :( Han har fått träffa en sjukgymnast som har konstaterat att han har en arbetsskada. Skönt med lite mer konkreta uttalanden till skillnad från läkaren på vårdcentralen som mer gick på att Simon fick känna efter själv hur mycket han kunde jobba. Men nu var det inte detta jag skulle berätta och det var givetvis inte detta som var det fantastiska...
 
Men eftersom vi båda var lediga en vardag bestämde vi oss för att uträtta lite välbehövliga ärenden. Först åkte vi och beställde färg och tapeter. Ja nu har vi (läs: jag, Simon har nog varit säker hela tiden) äntligen bestämt oss för vilka tapeter vi vill ha i sovrummet! Jag tycker fortfarande det är lite läskigt för egentligen vet man ju inte med säkerhet exakt hur det kommer bli förrän tapeterna väl sitter där och allt är klart. Men ibland måste man bara chansa och bestämma sig och vi får helt enkelt bara hoppas att det blir så bra som vi föreställer oss. Vi skall åka och hämta ut tapeterna på onsdag. Sen är det bara att börja slipa, spackla, måla och kleta tapetklister alla lediga helgdagar framöver. Ni får se hur det blev när det är klart :)
 
Efter detta åkte vi till Mio och tittade lite. Framför allt spanade vi på sängar. Vi har länge känt att vi vill köpa oss en dubbelsäng då vi faktiskt inte har någon. Som det är just nu har vi var sin 105 cm säng men 210 cm i bredd tycker vi är alldeles för brett. Efter att vi möblerat om i sovrummet får inte ens bägge nattduksborden plats på var sin sida om sängen. Och med en tråkig skarv i mitten tycker vi det är dags för en "riktig" dubbelsäng. Men någon säng på Mio blev det inte. Däremot köpte vi oss en tavla med ett fantastiskt budskap. Ska bara fundera ut var vi vill hänga den.
Efter lunch på ett trevligt fik på köpcentrum 421 gick vi in på Sängjätten där vi var för ca 2 veckor sedan och tittade på sängar.
OCH VET NI VAD?!?
Vi slog till på en säng! Galet! Det kändes helt overkligt när vi stod där och faktiskt bestämde oss. Det blev en grå kontinentalsäng som var precis nyinkommen, hur skön som helst!
 

Så här står det om sängen:
  • Zonindelad pocketfjäder (5 zoner) ‒ Gynnar dig som främst ligger på sidan då du tack vare den zonindelningen sjunker ner bättre med axel och höft vilket i sin tur innebär att du ligger rakare och mer avslappnat.
  • Mjuk & följsamKristineberg är en madrass som är mjuk och följsam vilket ger en svävande känsla och skön sovkomfort.
  • Möbeltygsnyggt och bra kvalité.
Nu får vi bara hoppas att det inte bara är säljtrick och reklam utan att denna säng är så bra som den verkar vara ;) Jag tyckte i alla fall att den var fantastiskt skön att ligga i. Bra också att man kan välja olika fasthetsgrad i madrasserna, jag vill ha medium medan Simon vill ha hård. Med en sådan här säng borde man kunna sova gott i typ 30 år framöver.
 
Till sängen beställde vi vita ben i trä. Vi köpte även en vit huvudgavel och två sängbord!
Ska bli så spännande att se resultatet sen när allt är klart och står på plats i sovrummet! I dagsläget tycker jag vårt sovrum är hyfsat fint, men jag gillar inte de mörkt röda tapeterna och rummet känns allmänt oenhetligt. Nu kommer leveransen om ca 4 veckor och det gör oss inget om den dröjer lite. Innan den kommer vill vi hinna tapetsera så att det är klart att bara ställa in alla grejerna när de kommer. Åh, om det blir lika fint i verkligheten som bilden jag har i huvudet nu så kommer det bli jättefint! :)
 
Efter sänginköpet hann vi till och med göra vår veckohandling innan Bara Vara. Det kallar jag en effektiv fredag! Det var så gött att kunna bocka av "beställa tapeter" och "köpa sängar" på listan när vi kom hem! ;D 
 


Kommentarer
Smulfrun

Åh så spännande! Grattis. Alltså första natten i en ny säng, man sover som en kung! När våra sängar kom sov jag tio timmar i sträck första natten. :) kram!

Svar: Åh det låter väldans lovande! :) Längtar så tills allt är klart och på plats!
Emelie Ceder

2013-09-13 @ 08:12:26
URL: http://smulfrun.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0