Från rosa till vitt

Igår efter jobbet kom delar av Simons familj hit och hjälpte oss måla om det blivande barnrummet. Tänkte först vi skulle grundmåla igår och ytmåla idag, men det visade sig att färgen var övermålningsbar efter bara 4 timmar så efter att vi grundmålat tog vi en paus, åt middag och spelade spel och sedan gick vi ner och målade klart.
Vi spelade Wallstreet.
Ja ni ser nog själva anledningen till varför vi ville måla om. Även om det skulle bli en flicka vill vi inte ha ett rum med rosa väggar och en hjärtbård i överkant. Mycket roligare med vita väggar så kan man dekorera med gardiner, matta, kuddar, filtar mm i roliga färger istället.  
Så nu är hela rummet färdigmålat! Allt på en dag! Vilket innebär att vi idag har kunnat göra annat än planerat. Skönt. Först har vi varit på gudstjänst och veckorhandlat. Sen har vi bara röjt, rensat och fixat här hemma. När vi ändå var i målartagen passade Simon på att måla på väggen på baksidan av våra köksskåp, de som är över bardisken. Där hade bara förra ägaren spacklat så den ytan var full av vita fläckar mot en ganska grå-vit bakgrund. Inte alls snyggt.
Vet inte hur mycket som syns på bild men så här såg det ut:
Det blev betydligt finare och fräschare! Så vad har mer hänt denna helg? Simons föräldrar hjälpte oss limma några köksstolar som börjat bli väldigt vingliga, pappa kom på besök en stund under målandet igår och hade ett fång rosor med sig som nu lyser upp i vardagsrummet och så har vi kommit lite mer i ordning här hemma.

Jag har rensat ut lite kläder som jag skall skänka till Second Hand. Vi har rensat ut några byrålådor på onödiga saker, ja ni vet sådant där som man bara samlar på sig utan anledning. Vi har kollat några avsnitt That '70s show. Vi har burit ner alla färgburkar och överblivna tapetrullar till källarförrådet och så har vi rensat ut ett antal tomlådor som stod i källarförrådet. Nu har vi slängt både Wii-lådan, dammsugarlådan, lådan för vår skrivare, lådan för vår OBH Nordica kaffebryggare samt lådan för vår OBH Nordica bakmaskin och flera andra lådor så nu hoppas vi inte att någon ska bryta sig in igen. Nu borde det inte finnas något där som lockar ögat. Det var ju bara dumt att vi hade sparat på de lådorna men jag tänkte väl som med så mycket annat att "de kan vara bra att ha". Inte för att vi vet om det var därför som de bröt sig in, men det kanske var en möjlig anledning. Nu har vi ett bättre lås på grinden och inga värdesaker i förrådet så nu hoppas jag inte det skall ske igen! 
Det blev en hel del tomma lådor att bära ut och slänga. 
 Har hört att det inte är bra att bära så mycket när man är gravid... hehe
 
Men framför allt så har vi idag kommit i bättre ordning i allrummet. En av byråerna står nu i blivande barnrummet och mitt skrivbord har fått bättre plats. Nu har vi kunnat samla alla babygrejer vi hittills köpt på ett ställe och det är sååå mysigt! :) Har gjort en liten skiss på hur vi vill att det rummet ska se ut och möbleras om några månader. Det är så roligt att få drömma och planera och det är så underbart att komma ännu ett steg på väg! På tal om babygrejer fick jag igår ett mms med en bild på den där amningskudden med Mumin från Rätt Start jag skrev om i torsdags. Två av mina kusiner har köpt den till mig, så snällt och gulligt! :) Tack tack! 
Trackback

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0