Första Advent

Gårdagen började bra och helt enligt planerna. Sovmorgon, pepparkakor, tända ljus, choklad. Vi fick upp sista julgardinen och alla adventsljusstakarna lyste. Jag tände sifferljuset och första ljuset i adventsljusstaken.
Ni ska få se mer bilder på julen här hemma längre fram.
 
Efter en förmiddag hemma åkte vi till Kungälv strax innan kl 14. Simon skulle vara tidigare i kyrkan för att öva sång inför adventsgudstjänsten. Jag passade då på att gå på julskyltningen som alltid förekommer på första advent i Kungälv. Det var fullt med folk, levande musik och marknadsstånd med marmelad, granriskransar och tunnbröd. Det var bara snön som fattades.
Till min stora glädje hade Lindex öppet. Jag hade en rabattkupong där som gick ut igår så jag passade i sista stund på att köpa en liten stickad kofta till Mini-Ceder. Har fått låna en hel del bebiskläder och har inte tänkt köpa så mycket innan Mini är här, men när jag gick igenom kläderna för ett tag sedan insåg jag att jag inte har några varma tröjor och inte så många byxor heller. Kan ju vara bra att i alla fall ha ett par varma tröjor eftersom Mini kommer mitt i vintern.
Även om jag än så länge begränsar mig till bara neutrala färger finns det ju såå mycket gulligt!
Jag köpte koftan på bilden nedan. Visst är den söt? :)
Sedan begav jag mig tillbaka till kyrkan för adventsgudstjänst kl 16.00. Utanför möttes jag av glögg och pepparkakor! 
Efter fika med pepparkakor och årets första lussekatt åkte vi till Statoil och tvättade bilen. Sedan blev det veckorhandling och påfyllnad av spolarvätska. Allt var frid och fröjd.  
 
MEN nu kommer vi till den lilla knorren på hela den här söta berättelsen:
När vi kommit nästan ända hem blir det plötsligt väldigt trögt för Simon att växla och sedan lägger kopplingen av. Det är bara för oss att rulla in till kanten och slå på varningsblinkersen. Jaha. Där sitter vi på första advent i en nytvättad, stillastående bil med bara ett par km kvar hem. Så roligt.
 
Det var bara för oss att ringa till Simons föräldrar som kom och bogserade oss hem.
När sådant här händer känner jag bara "JAG ORKAR INTE!" Inte nu! Inte en sak till. Mitt i julklappstider. Jag vill inte lägga pengar på sådana här tråkiga saker! Varför kan det aldrig bara få vara lugnt? En sådan onödig kostnad! Precis som stölden i vårt källarförråd. Varför?
 
Eftersom det var söndag kväll var det inte så mycket att göra just då. Det fanns ingen verkstad att ringa. Som tur var kunde vi låna svärföräldrarnas ena bil så den ställde vi på vår garageplats medan vi fick ställa vår bil ute på en betalparkering.
 
Kvällen spenderade vi sedan i soffan med tunnbröd, pepparkakor, saffranskaka, mjuk pepparkaka och varm choklad framför That '70s show för att komma på bättre tankar.
Jag öppnade förta luckan i min chokladkalender ;)  
 
För att göra en lång historia kort har jag idag haft telefonsamtal sedan kl 06 imorse.
Efter ältande fram och tillbaka har vår bil nu bärgats av Falck till Saab i Kungälv till en kostnad av 756 kr. Vi har betalat för Falck vägassistans men givetvis ingår bara bärgning till närmstaverkstad, vilket i detta fall var en verkstad som inte ens Falck själva rekommenderade då den var mycket dyr och hade väldigt lång väntetid. Men inte kunde han vara lite medgörlig och istället ta bilen till Kungälv gratis när nu situationen var som den var. Visst, jag förstår, det finns regler. Men det mest irriterande av allt är att han säger att vi bor precis på gränsen. Så hade vi bara bott lite närmre Björlanda så hade det varit Kungälv som ingått för oss i vår försäkring! Vad ska man säga?! 
Nu får vi alltså betala nästan 800 kr bara för själva bärgningen och det är bara början. Har inte hört något från Saab än, de skulle ringa när de kollat på bilen, men jag bara hoppas och ber att det inte skall vara något allt för krångligt och dyrt! Hoppas vi får tillbaka vår bil snart. Tur att vi kan låna en annan bil så länge så jag i alla fall kan ta mig till jobbet utan problem! Och imorgon skall vi på föräldrakurs och allt. Det är bara att konstatera att man är väldigt beroende av bil.
 
Ja som ni förstår har min helg varit upp och ned. Mestadels har den varit väldigt bra, men slutet tog lite udden av det hela. Ni får gärna hålla tummarna för oss nu! :) 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0