Hej och hå

Helg = Fullt upp.
För ett tag sedan tyckte jag nästan att jag hade mer tid att blogga på helgerna. Men nu när jag är inne i min vanliga vardagslunk igen är helgerna totalt fullbokade. På helgen ska man hinna umgås med vänner man inte hinner träffa i veckan, man ska hinna umgås med familjen, hinna veckohandla, hinna göra ärenden där båda parters närvaro krävs, hinna städa lite hemma, och sist men inte minst hinna ta det lugnt, bara vara och ladda om inför nästkommande vecka! Den ekvationen går inte ihop någonstans. Dessutom jobbar jag varannan lördag.
 
Det är något speciellt med maj och september. De har en tendens att bara försvinna. Min nästa oplanerade helg är 12-13 oktober. Det är visserligen bara trevliga händelser inplanerade framöver, men jag tror ändå det är viktigt att få till en sådan där helt ledig och oplanerad helg då och då.  
 
Okej, varning, det här kan bli en långt blogginlägg! Har så mycket att berätta från helgen som gått och jag orkar inte ens dela upp det i olika blogginlägg. Jag kör på här istället så får det bli som det blir...
 
I fredags skulle jag ha en ledig skön dag. I fredags skulle jag äntligen ha sovmorgon.
Kl 05 väcker Simon mig och berättar att han varit vaken sen kl 02 för att han har så ont i vänster arm. Värktabletten han tagit hade inte haft någon effekt alls. Han hade pratat med sin arbetsgivares sjukvårdsrådgivning och de tyckte han borde åka till akuten. Inte ett så trevligt uppvaknande för min del kan man säga...! Blev genast orolig, även om Simon försäkrade att han inte hade ont i hjärtat.
Jag kravlade mig upp och vi tog oss till akuten i Kungälv. Väl där kunde de inte riktigt se vad det kunde handla om, men det var inget akut. De hänvisade oss till en vårdcentral istället, eftersom vi annars skulle få vänta jätte jättelänge på att få träffa en läkare på akuten.
Kruxet var att det var fortfarande så tidigt på morgonen att telefontiderna inte öppnat på vårdcentralerna. Så först fick vi sitta i bilen och vänta på att Simon ens kunde börja ringa, sedan fick vi sitta i bilen och vänta på att de skulle ringa upp vid en viss tidpunkt (det var ett sådant där system där man knappar in sitt nr så ringer de upp). Tur att jag hade tagit med mig smörgås!
Till sist blev Simon uppringd och han fick en tid halv 11. Det kunde ju varit värre, jag blev glad att han inte fick en tid typ kl 2 mitt på dagen eller något liknande! Jag som skulle tillbringa dagen vid havet och ta tillvara på kanske sommarens sista sommardag. I väntan på läkartiden åkte vi till Java'gott, det nya caféet i Kungälv som Simons mor öppnat. Där satt vi i 2 timmar och fikade och pratade.
Efter lite provtagning och möte med läkaren på vårdcentralen konstaterade hon att det förmodligen bara handlade om en överansträngning i muskeln som lett till någon form av bristning i kombination med att Simon varit förkyld i flera månader. Skönt att höra att det inte var värre än så men jobbigt för Simon att det faktiskt gör så ont i armen :/
 
Efter detta tog Simon bussen hem och jag fortsatte ut till Rörtången med mamma. Där satt vi och fikade och hade otur med att solen var i moln just de 2 timmar som vi var där...! Mamma var i och simmade men jag höll mig faktiskt på land. Satt i långjeans och fleecetröja och huttrade. Nog för att jag fick mig en stund vid havet, men det var kallt och blåsigt!
Kvällen avslutade Simon och jag med inflyttningsfest hos Simons polare Johan i Gbg. Det var en trevlig kväll och jag fick träffa härligt folk! Men när vi pallrade oss hemåt redan vid strax efter kl 21 på kvällen kändes det som om klockan var 3 på natten. Då hade Simon hade varit vaken sen kl 02 och jag sen kl 05. Inte konstigt att vi kände oss så trötta...
 
Men denna natt blev inte så lång den heller. I lördags skulle jag upp och jobba. Efter jobbet åkte jag och Simon ut till Marstrand. Vi fikade på Bergs med Ellinor och William och gick runt på ön och strosade. Det var sekelskiftesdagar på Marstrand just denna helg så där var fullt med folk!

Efter en liten bit pizza hade vi myskväll hos Miriam och Johnny! :) Tända ljus, kladdkaka, godis, chips och filmen The Host.
 
Igår söndag fick vi så äntligensovmorgon! Efter lite ärenden veckohandlade vi på Maxi i Sisjön. När vi kom dit upptäckte vi att det var där som köpcentret 421 låg. Hade ingen aning om att det var här det låg men hade hört väldigt mycket reklam om det på radion. Så det var kul att få se hur det såg ut också!
När vi kom hem lagade Simon middag medan jag tog tag i att olja vitrinskåpet. Hade ingen större lust men kände det att om jag inte fick det gjort nu visste jag inte när jag skulle hinna göra det nästa gång. Har ingen direkt ork på vardagarna efter jobbet. Men det var faktiskt lite roligare än jag tänkt mig och det var skönt att få det gjort så vi kan ställa det på plats och börja fylla det! 
Till sist tittade jag på ett avsnitt That '70s show och åt youghurt med, hör och häpna, kalaspuffar! Det var då inte igår! Blev sugen på det när vi handlade så vi köpte hem ett paket. Gott! :)
 
Ja det var min helg i stora drag. Har skippat några detaljer, men ni som träffar mig i veckan eller som har träffat mig idag vet ju säkert allt vad jag pysslat med hehe ;) Nej nu är klockan allt för mycket! Dags att tänka på refrängen. Det är ju en dag imorgon också. Nu hör jag att Iron Man 1 är slut där uppe på tv:n också... God natt! 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0