När 90-talisterna kommer till makten

Chefstidningen igår (HR- och ledarskapsmagasin för akademiker) läste jag en otroligt bra artikel skriven av bl.a. Thomas Fürth.

Jag tänkte ge er en smakbit:
"Om femton år är mer än hälften av Sveriges befolkning födda efter 1978. Då, 2025, kommer flertalet chefer vara födda på 1970- och 80-talet och många av våra yngre chefer och ledare vara födda i början av 1990-talet.
Vad vill de sena 80- och tidiga 90-talisterna och hur tänker de? De söker efter ett svenssonliv och vill gifta sig med den rätta, få gulliga barn, bra jobb och ett fint boende. Genom att stå för det vanliga, seriösa och vad många skulle kalla det präktiga är de kanske den mest traditionellt tänkande generation vi haft sedan 1968. Har vi gått varvet runt och blir framtiden en repris av 1950-talet innan Elvis, Beatles och studentrevolten 1968 ändrade på det mesta - om än i en futurisk värld där vi kan simulera vuxenlivet i dataspel redan på dagis? Är det denna Generation Ordning som är morgondagens ledare och vad kan det i så fall innebära?"
 

Okej, den låter kanske inledningsvis lite tråkig och stel, men den var verkligen bra! Den tog upp allt ifrån trender, globalisering, bloggande, Allsång på skansen och långhåriga hippies som rökte hasch. Budskapet var slående och jag tror att syftet var att ge en hoppfull och positiv bild av oss 80- och 90-talister.
Om du får chansen -Läs den!
(Tyvärr ligger senaste numret inte på deras hemsida än, annars kan du läsa den där!)
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0