Lokal träff inom Pingst Ledarutveckling

I lördags var vi i Smyrnakyrkan hela dagen på lokal träff inom Pingst Ledarutbildning.
Sjukt intressanta föreläsningar hela dagen!
En del föreläsningar var för hela gruppen, andra var spårbaserade utifrån det spår man läser då vi delade upp oss och gick till olika lokaler. Jag läser ju spåret "Leda & Styra". Simon läser "Kreativ Kommunikation". HÄR kan du läsa mer om de olika spåren. Daniel Alm heter killen som föreläste inom mitt spår och han är pastor i Västerås. Väldigt duktig talare och lätt att lyssna till! Han har även arbetat i pingstkyrkan i Tranås för dig som bor där ;)
 
Jag blev så otroligt inspirerad under föreläsningarna och ville bara hem till kyrkan och sätta igång med allt på en gång! Så bra saker att tänka på och fundera över. Information, tydlighet, grupprocesser, beslutsamhet, ledarutveckling osv osv. En del av det som de gick igenom vet jag inte hur många gånger jag hört förut och haft tenta på, som t.ex. FIRO-modellen, SWOT och Johari fönster (hej arbets- och organisationspsykologi) men det är väldigt intressant att nu gå en utbildning som förenar teorierna jag läste inom Personalvetarprogrammet med teologi!
 
Vid två tillfällen fick vi en fallstudie till oss som vi skulle diskutera lösningsförslag till med den vi satt bredvid. Jag hamnade bredvid en tjej från Alingsås och vi klickade direkt. Hon var också församlingsledare, arbetade som chef, hade läst liknande utbildning som jag, hade ansvar för personalfrågorna inom sin församling och hade två små döttrar. Väldigt givande att prata med henne! Trots att vi bara setts i någon timma gled vårt samtal in på allt ifrån församlingsarbete till graviditet och föräldraskap. Hon visade mig en söt liten lapp som hennes dotter skrivit. Underbart med sådan öppenhet! Det är så häftigt vilka människor Gud ibland (eller ofta kanske) placerar i ens närhet och som ger en ett intressant utbyte. Kände mig väldigt glad och uppbyggd när jag gick därifrån.
 
Sist men inte minst fick vi inom mitt spår tips på en föreläsning på nätet av en församlingsledare från Västerås som arbetade som HR-chef. Oh yes! Det fångade mitt intresse direkt. Tänk att få implementera psykologi och personalfrågor ännu mer in i församlingen.
Tyvärr orkade jag inte stanna hela dagen så innan kvällens gudstjänst skulle börja tog Simon och jag spårvagnen och åkte hem. Det blir lite jobbigt att sitta still i så många timmar på inte allt för sköna stolar med ben som behöver sträcka på sig och med en bebis som sparkas och vänder på sig i magen. Men jag är mycket nöjd med dagen i alla fall! Vid nästa träff får Mini vara med utanför magen istället ;) 
 
Kvällen avslutades i soffan med Despicable Me 2, varma mackor och årets första julmust!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0