Solrosor (?) i flowerpaste

När jag ändå var inne i socker-träsket ville jag passa på att prova Gerbera-/Prästkrage-/Solros-utstickaren som jag också köpte på tårtutställningen i England.

Vi har den givetvis även på Tårtdecor om du skulle vilja köpa den! ;)

Istället för att färga in själv med pastafärg provade jag att använda en färdigfärgad pasta: Flowerpaste i färgen Daffodil.

Sen var det bara att kavla ut och trycka ut blommor med utstickaren.


Fördelen med att använda flowerpaste istället för sugarpaste är att flowerpasten torkar och blir hård vilket gör att man kan forma sin blomma som man vill. Efter att man tryckt ut sina blommor, eller vad man nu gör för någonting, så kan man lägga dem för att torka i exempelvis en torkform
Själv har jag inte något sådant än, så jag tog vad jag hade vilket blev några glasskålar och kaffefat.


Där fick de ligga och torka under natten.

Nästa dag ville jag bygga ihop en mindre blomma på en större. För säkerhetens skulle använda jag lite ätbart lim så att blommorna verkligen skulle hålla ihop.
 

Självklart penslade jag också på ätbart glitter! ;)
 

Egentligen hade jag ingen särskild plan för dessa blommor och jag vet inte hur mycket solrosor det blev över dem... Borde haft svart pulverfärg eller något liknande för att måla svart i mitten av dem för att bli mer lika solrosor. Men det var kul att använda min nya utstickare i alla fall och prova!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0