The Hobbit: An unexpected journey

Ja igår kväll var vi på bio och såg The Hobbit: An unexpected journey som hade biopremiär i onsdags. Det är första filmen av tre. En bok som blivit tre filmer.
Jag är inte alls intresserad av den filmen, har inte läst boken och känner att det räcker med Sagan om ringen... Men den var faktiskt riktigt bra och det var intressant att få en bild av vad som hände innan Frodo fick ringen och allt det där. Det bästa var att Frodo faktiskt var med lite även i denna film! ;) Elijah Wood ska tydligen vara med i de två kommande filmerna också, så det är ju bra!
Vad som ytterligare gjorde filmen bra var att Gandalf spelades av samma skådis som i de tre tidigare filmerna; Ian McKellen som ju även spelar i X-men. Han är 73 år gammal! Ganska häftigt att han fortfarande orkar. Ian Holm, som spelar Bilbo som gammal, är hela 81 år gammal! Men Christopher Lee som spelar Saruman tar nog priset, han är hela 90 år gammal!! Även Elrond (Hugo Weaving) och Galadriel (Cate Blanchett) spelades av samma skådis. Det är ju trots allt snart 10 år sedan Sagan om Konungens Återkomst spelades in så det hade kanske inte varit så konstigt om någon av de gamla skådisarna inte hade kunnat eller velat vara med nu menar jag.
Bilbo Bagger spelas av Martin Freeman, mest känd från "Love Actually" och "Liftarens Guide Till Galaxen".
Annars kan man ju kolla på filmen bara för att få se de vackra vyerna. Landskapet är helt fantastiskt! Framför allt när man ser det i 3D och det känns som om man flyger fram.
Den var helt klart värd att se med andra ord!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0