Vecka 26

Idag går jag in i v. 26.
62,9 % av graviditeten har nu passerat. Jag är i graviditetsmånad 7 och i trimester 2.
 Jeansen och tröjan kommer från H&M Mama.
 
Bebisen: Bebisen är nu ca 23 cm lång mellan huvud och stjärt och väger ca 810 gr i början av veckan och ca 930 gr vid veckans slut. Den rör sig mycket, trots att det börjar bli trångt därinne. Bebisen (eller Mini-Ceder som vi kallar den) kan andas in och ut och tränar sig genom att fylla lungorna med fostervatten. Ögonen är färdigbildade. Mini-Ceder reagerar med högre puls när h*n hör ljud. Inne i livmodern är det inte tyst, ljudnivån kan nå upp till 80 decibel, ungefär som på en livligt trafikerad gata! Det högsta ljudet uppstår när min mage kurrar. Mini-Ceder börjar även reagera på beröring runt denna vecka.
 
Jag: Hjälp vad en vecka går fort! Redan vecka 26! Har väl inte hunnit lära mig vila så mycket sen förra veckan... Varje dag går i ett. Vår lilla bebis sparkar väldigt mycket varje dag nu. Ibland på kvällen eller på morgonen vet jag knappt vad h*n håller på med där inne, röjer runt som en sjövild! Den sparkar jättemycket just i detta nu faktiskt. I morse kände jag den sparka på båda sidor om magen samtidigt, då förstår man hur stor den faktiskt är nu! Jag känner hur allt annat i magen får allt mindre plats. Jag kan inte äta mycket åt gången och urinblåsan får knappt någon plats alls. Det spänner och drar i magen, det känns att livmodern växer ca 1 cm i veckan. Jag känner mig stundtals öm om magen.
Spännande att ögonen nu är färdigbildade, jag undrar vad den kommer få för ögonfärg? Jag har ju bruna ögon men Simons ögon är melerade; de är både bruna, blå och gröna så vi har nog anlag för de flesta ögonfärger, även om brunt är dominant.  
I övrigt försöker jag bli klar med att skicka in de där tråkiga papprena om föräldrapenning och graviditetspenning. Blev inte klar igår kväll och nu är det samma sak igen: Klockan går alldeles för fort och nu borde jag gå och lägga mig. Finns inte mycket tid kvar på kvällen när man kommer hem från jobbet... Hur ska man hinna vila och ta det lugnt mitt i det och dessutom helst gå ut och gå en promenad?! 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0