Inbrott

När vi kom ner till vårt källarförråd tidigare idag upptäckte vi att vi haft inbrott! :( :( Först såg vi bara att det var väldigt stökigt och att allt stod i en annan ordning innan vi såg att hänglåset var borta från gallerdörren. Så otroligt ledsamt och irriterande! Varför kan man inte låta andras grejer vara?!
 
Vi blev bestulna på våra vinterjackor, en elektrisk pump till luftmadrasserna, våra fina stora adventsljusstakar som vi köpte till förra julen samt mina påskprydnadssaker. Jag har blivit av med en tröja också. Den/de hade gått igenom i stort sett alla våra kartonger för allt var upprivet och låg på olika ställen. Men det konstiga är att de tog minsann inte min stereo, inte Simons tangentbord, inte plastjulgranen, inte klotgrillen eller en helt oanvänd hinkgrill som jag fick i 25-års present. Sådant som man tänker har större värde. Känns som de valt lite udda saker att stjäla. Samtidigt är jag givetvis tacksam för det. Det kunde varit mycket värre. De kunde lika gärna ha länsat alltihop. Ingenting av det som är kvar är trasigt så det känns som om de varit försiktiga. De hade öppnat lådan med en fin höna i porslin som jag fick av mormor och morfar när jag fyllde 10 år och lagt den bredvid på golvet. Men den var i alla fall hel och framför allt kvar! För mig har den ett stort känslomässigt värde. Så det är väl egentligen mest det som är tråkigt, att de tagit flera av mina andra påskprydnader som för mig har ett högt känslomässigt värde. Sådant jag inte kan köpa på nytt :( Våra vinterjackor var ändå trasiga/utslitna och en elektrisk pump kan man köpa på nytt. Det var ändå tur i oturen att detta hände just nu för vi ska till Ullared på lördag och då kan vi köpa de där adventsljusstakarna på nytt (om de säljer dem i år vill säga). Men det var ändå inte det jag ville kolla efter på lördag! Det tog jättemycket tid förra året när vi var på Ullared att bestämma vilka ljusstakar och julgardiner vi skulle köpa. I år vill jag kolla på andra saker. Hoppas verkligen att de adventljusstakarna finns i år med för jag tyckte om dem så mycket och de passade så bra i våra stora fönster! :( Så det var egentligen därför vi gick ner till källarförrådet idag; För att plocka upp vinterkläderna och kolla vad som behöver köpas på Ullared. Men inte hade vi väntat oss att inköpslistan skulle utökas så drastiskt.
 
Vi har inte orkat eller hunnit kolla igenom alla kartonger i förrådet än så det kan hända att det är något mer som är stulet. Vi var tvungna att skynda oss upp till lägenheten igen för Simon skulle vara tidigare i kyrkan idag eftersom han skulle sjunga och jag skulle laga middag innan jag skulle ta en buss upp till Kungälv. Gudstjänsten var kl 16 idag. Efter det har vi veckohandlat. Men man inser att man har ganska mycket saker när man inte ens minns allt vad man har. Hur stod allt i förrådet? I vilka kartonger låg vad? Vad kan mer vara borta? Får gå ner dit imorgon och kolla mer noga. Framför allt vill jag säkerställa att inga fler julsaker är borta. Jul känns ännu viktigare än påsk på något sätt. Till jul dekorerar man ännu mer och jul firas under en längre tid. Och som sagt, det är just det här med det känslomässiga värdet för mig som är så tråkigt.
 
Ja här var det tvära kast. Förra inlägget var glatt och positivt. Detta var mindre roligt.
När vi ändå är inne på det negativa kan jag lika gärna fortsätta att få beklaga mig lite. Känner mig så stressad. Det är så mycket som ska fixas hela tiden. Just nu lever jag i att-göra-listor, kom-ihåg-lappar och påminnelsealarm i mobilen. Det är fakturor som ska betalas, saker som ska planeras, protokoll som skall renskrivas, bilder som skall skickas, saker som skall inhandlas eller beställas, försäkringar som skall tecknas, böcker som skall läsas, tider som skall bokas, väggar som skall målas, byta till vinterdäck, byta parkeringsljus, ungdomsråd, församlingsledning, ledarutvecklingskurs, veckorhandling, middag, städa, tvätta, och så mitt i allt ta tid för att SOVA! Allt bara snurrar runt. Varje dag när jag kommer hem från jobbet (om jag nu åker hem efter jobbet) försöker jag bara vara så effektiv som möjligt. Bocka av mina listor.
 
Men jag vet, det bara är så här. Allt går i perioder. Ibland har man mer att göra, ibland mindre. Jag har känt mig så här stressad förut. Sedan lugnar det ner sig. Just nu ser jag dock inte när. Alla har vi mycket omkring oss. Flera av sakerna jag rabblade upp är ju alldagliga ting. Men det mesta på mina listor är engångshändelser som allihop blir lite för mycket just nu.
 
NEJ nu ska jag sluta detta negativa dravel med en bild på soluppgången tagen med min mobil här om dagen.
Nu gulnar löven på träden och faller till marken...
God natt!


Kommentarer
Margareta

Lilla gumman. Var rädd om dig och du finns alltid i mina tankar, om det nu kan vara någon tröst. Kramar

Svar: Tack<3 Kram!
Emelie Ceder

2013-10-06 @ 22:10:14


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0