Vecka 29

Igår gick jag in i v. 29 och därmed in i den sista trimestern.
70,7 % av graviditeten har nu passerat. Jag är i graviditetsmånad 8 och i trimester 3.
Jag har 82 dagar kvar till BF.
 
Bebisen: Barnets totala längd är nu ca 37 cm från fot till huvud (ungefär lika långt som min underarm) och den väger 1,26 kg i början av veckan och 1,4 kg vid veckans slut. Nu kan bebisar variera väldigt i både vikt och storlek och beroende på om det är en flicka eller en pojke. Hjärnan och de inre organen fortsätter att utvecklas och barnet lägger på sig mera vikt. Den fortsätter att sträcka på sig och sparka men har inte lika mycket plats att röra sig på. Bebisen trycker mot livmoderväggen med armbågar och knän. Bebisens kropp och huvud är nu proportionerliga. Den kan kontrollera andning och kroppstemperatur. Barnet är nu känsligare för ljus, ljud, smaker och lukter.
 
Jag: Ja jag känner att det börjar bli trångt för Mini där inne. Den trycker och buffar. Jag har nu börjat känna av att rörelserna är olika. Jag känner skillnad på om den sparkas eller om den flyttar på sig. Ibland är rörelserna så tydliga och markanta att det känns nästan som om jag kan ta på min bebis! Det är bara lite hud och vävnader som ligger emellan. En ganska märklig känsla. Men jag gillar det! Blir sparkandet för påfrestande hjälper det om jag reser mig upp eller rör på mig, då lugnar den ner sig av mina rörelser. Precis som om Mini vore född och blev lugn av att jag vaggade den i mina armar. Ganska häftigt! Det som känns mindre mysigt är att alla mina organ trycks undan. Magsäcken får allt mindre plats och det kan kännas obehagligt när jag äter.
     Jag fortsätter vakna med kramp i vaderna nästan varje natt nu eftersom jag är så dum och glömmer stretcha hela tiden. Har även glömt använda stödstrumporna på sistone. Måste bättra mig!
      I övrigt har jag kollat väldigt mycket bebiskläder sista veckan. Insåg att det är en del vi behöver så jag har knåpat ihop en önskelista ;) Det är såååå roligt att surfa runt och titta på allt gulligt som finns!  


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0