Mina Bröllopstips!

Julen 2010 fick jag många fina julklappar.
Bland annat fick jag denna fina bok:

Anna-Carin Hansfeldt har tagit fram sin farmors gamla recept från "den svarta boken", ni vet en sådan där svart, välanvänd skrivbok alldeles överfylld med alla möjliga härliga recept. Dessa recept har hon sedan sammanställt i "Farmors godaste" för att bevara minnet av sin farmor. Hennes dotter Amanda har stått för fotograferingen.
Det som är så fint är att min mormor hade en sådan där svart bok och min mamma har en med.
Därför var det extra roligt för mig att få denna bok!

En annan underbar bok som jag fick i julklapp är:

Denna boken var jättebra tycker jag!
Flera av tipsen var i och för sig väldigt självklara och vissa grejer är inte aktuella för mig, men det bästa är att författaren Cathy Howes skrev denna bok när hon var mitt upp i sin egen bröllopsplanering vilket gör tipsen realistiska och användbara. Så den är absolut värd att läsa!

Det enda jag reagerar på och som är genomgående i nästan alla bröllopsmagasin och guider är att vissa tips inte alls känns förankrade i verkligheten. Självklart är alla bröllopsplaneringar olika och alla har olika förutsättningar, men jag tänkte att det kanske var dags att delge lite av det jag själv upplevt hittills:

1. Lyssna inte på att du ska skicka ut inbjudningarna 6-8 veckor innan bröllopet.
Vi skickade ut våra 7 månader i förväg och trodde att det var i god tid, men tyvärr hade några gäster redan blivit bjudna på andra bröllop. Vi kanske bara hade väldigt mycket otur att just vårt datum verkar vara ett väldigt populärt datum, men mitt tips är ändå att om du inte vill skicka ut inbjudningarna för tidigt (dvs tidigare än 7 mån) -skicka då ut "save the date" åtminstone 1 år i förväg. Det önskar jag att jag hade gjort nu fastän jag trodde att 7 månader var sjukt tidigt. Eller så borde jag inte hållt datumet så hemligt och pratat mer om det.

2. Var i allmänhet ute i god tid med allt!
Givetvis beror detta mycket på vilken plats ni väljer för ert bröllop, hur populärt området är osv. Men jag kan berätta att vi ringde ett hotell i juli förra året för att boka augusti detta året och hela hotellet var redan helt fullbokat! :O

3. Börja kolla på bröllopsresa 4 månader innan bröllopet.
WHAT??! Börja kolla typ 9 månader innan säger jag! Åter igen, det beror givetvis på vart ni ska, och om ni t.ex. vill ha en sista-minuten-resa så är det ju inga problem. Men vi bokade nu 6 månader innan vilket inte var optimalt då stället dit vi (jag) egentligen ville var fullbokat. Självklart blir resan underbar ändå, det viktigaste är ju att man får vara tillsammans, men om resmålet är viktigt bör man kolla i väldigt god tid!

Ja, som ni märker är det genomgående temat "var ute i god tid". Det kan tyckas tråkigt, ospontant och stressande, men det beror helt på hur man vill ha det. Mitt mål har alltid varit att få en bröllopsplanering som jag kan hinna njuta av samtidigt som den genomförs. Jag vill inte sy ihop allt utan att hinna känna efter hur det faktiskt känns att planera ett bröllop. Därför blir detta med framförhållning mitt största tips, men det är ju jag det.

Jag skulle kunna ge hundra andra tips kring bröllopsplanering, men det gör magasinen och böckerna så bra så det behöver inte jag upprepa ;)  
Däremot kommer det säkert fler tips från mina egna upplevelser längre fram!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0